Το υλικό από τις κάμερες θα αξιοποιηθεί σε περίπτωση επεισοδίων όταν και θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες και να καταγράψουν τα έκτροπα.

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα οι κάμερες στην στολή αστυνομικών που καταγράφουν ενδεχόμενα επεισόδια. Η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ήταν τελικά η πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου με τις κάμερες στις στολές αστυνομικών. Πρόκειται για απόφαση με ημερομηνία 5/12/2020 του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την εγκατάσταση και λειτουργία μικροκαμερών επιτήρησης στις στολές ανδρών της ΕΛΑΣ, μάχιμων υπηρεσιών.

Το υλικό από τις κάμερες θα αξιοποιηθεί μόνο σε περίπτωση επεισοδίων όταν και θα δοθεί εντολή για να ανοίξουν οι κάμερες. Σε διαφορετική περίπτωση οι κάμερες θα είναι κλειστές. Η χρήση τους προβλέπεται από το προεδρικό διάταγμα 75/2020, το οποίο τίθεται σε ισχύ για πρώτη φορά σήμερα για τις περιοχές των Εξαρχείων, των Προπυλαίων, πλατείας Συντάγματος και εφόσον παραστεί λόγος και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Δείτε το σχετικό σύστημα:


Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει ως εξής:

Με την υπ’ αριθ. 7001/2/92/1-α από 5/12/2020 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Αττικής, από την 06.00΄ ώρα της Κυριακής 6/12/2020 έως την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας 7/12/2020, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.

πηγή newpost.gr