Ένα απίστευτο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από πολίτες και όχι μόνο έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες ώρες υπέρ των αστυνομικών που κατηγορούνται για βία κατά των παράτυπων μεταναστών.

Πριν λίγο μας ήρθε κοινή δήλωση συμπαράστασης από τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου Μυτιλήνης.

Οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι καλούν την παράταξη τους "Δύναμη Ενότητας" άλλα και από την Περιφερειακή αρχή να πάρουν θέση για το συμβάν

Η κοινή δήλωση υπογράφεται από τους Παναγιώτη Βαλεση, Στρατή Δαγκλή, Εριφύλη Γιαννακά, Δήμητρα Αλεξανδρή και Συμεών Χαραλάμπους.

Αναλυτικά:

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Με αφορμή την χτεσινή σύλληψη των αστυνομικών - συνοριοφυλάκων και τον σχηματισμό δικογραφίας με τα αδικήματα Κακουργηματικού χαρακτήρα:

 1)Ρατσιστικής Βίας 

2)Βασανισμού 

3) Επικίνδυνων Σωματικών Βλαβών τα οποία με το " καλημέρα" ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης τα υποβάθμισε σε πλημμελήματα αλλά και τα όσα προηγήθηκα:

1) Έλευση πολυμελούς κλιμάκιου των Εσωτερικών Υποθέσεων με ταχύτητα φωτός 

2) Την προσέλευση πολλών πολιτών ως μάρτυρες υπεράσπισης για πρώτη φορά.

3) Την διαφορετική αντιμετώπιση "κατά κόρων" τα τελευταία χρόνια πολύ πιο σοβαρών καταστάσεων και πράξεων όταν αυτά γίνονται από αλλοδαπούς η ημεδαπούς συγκεκριμένου πολιτικού χώρου αλλά με την ίδια Αστυνομία και την ίδια Ηγεσία αυτής

Δηλώνω δημόσια ότι:
  • ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ και ΣΤΗΡΙΖΩ τους αστυνομικούς - συνοριοφύλακες αναγνωρίζοντας τους, τουλάχιστον το "Τεκμήριο Αθωότητας" σε αυτή τη φάση  έως ότου κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
  • Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την "ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ" σε βάρος των αστυνομικών - συνοριοφυλάκων, παιδιών που μέχρι χτες ήταν τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας και σήμερα ξαφνικά έγιναν " Ρατσιστές και Βασανιστές" στο βωμό ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
  • Ζητώ από τον Δήμαρχο και την παράταξη μου στο δήμο Μυτιλήνης "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" να πάρει θέση για το συμβάν και επιφυλάσσομαι να το φέρω άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με άλλους συνάδελφους μου.
  • Επίσης ζητώ από τον κ Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη και το Περιφερειακό να πράξει το ίδιο όπως και από όλους τους φορείς που.. ΔΕΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ στα όσα συμβαίνουν
  • Κλείνοντας υπενθυμίζω στους" μόνιμους εκτελεστές των ΜΜΕ" το ρητό "Μηδενί δίκην δίκασης πριν άμφοιν μύθον ακούσεις"
πηγή lesvospost.com