ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Ικανοποίηση ΟΗΕ για την κατάργηση της φυλάκισης ασυνόδευτων ανηλίκων

 


Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, προς τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και την ειδική γραμματέα Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σχετικά με την κατάργηση της προστατευτικής φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ο κ. Λεκλέρκ χαρακτηρίζει σημαντικό βήμα προόδου για την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα την ψήφιση του νόμου και τη δημιουργία πιλοτικού μηχανισμού εντοπισμού και προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και προσθέτει ότι η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίζει να υποστηρίζει ουσιαστικά της λειτουργία του, παρέχοντας άμεση υποστήριξη στις ελληνικές υπηρεσίες μέσω διάθεσης προσωπικού αλλά και μέσω των επιχειρησιακών εταίρων της.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας ζητάει άμεσες, γρήγορες και αξιόπιστες διαδικασίες εκτίμησης ηλικίας, για τα παιδιά των οποίων η ηλικία αμφισβητείται.

 

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου