Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα με σκοπό να δώσει τέλος στο μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί για την διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού όσων ταξιδεύουν από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

Το μπέρδεμα

Μέχρι σήμερα, όποιος έμπαινε στην Ελλάδα από την Κακαβιά, ήταν υποχρεωμένος να μπει σε επταήμερη καραντίνα. Προ ολίγων ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας ανέφερε πως πλέον θα ισχύει 3ημερη καραντίνα για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, συνεπώς και από την Αλβανία. Παρά τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, το ΦΕΚ με τις οδηγίες που εκδόθηκε ανέφερε πως όποιος εισέρχεται στη χώρα από την Κακαβιά θα τεθεί σε επταήμερη καραντίνα. Ύστερα από την παρέμβαση της ελληνικής Πρεσβείας πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο κατ’ οίκον περιορισμός θα έχει διάρκεια 3 ημερών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εν ισχύι περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που εισέρχονται από την Αλβανία στην Ελλάδα, έχουν παραταθεί μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Επισημαίνεται ότι, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, με οποιονδήποτε τρόπο, από τις 18 Δεκεμβρίου τ.έ. έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021, υπόκεινται σε τριήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’οίκον ή, στον τόπο προσωρινής διανομής που δηλώνεται στο ηλεκτρονικό έντυπο PLF.

Πηγή:svouranews.gr