Αιτήματα της Ένωσής Αστυνομικών Χανίων προς την Πολιτική Ηγεσία - Δείτε το έγγραφο πυ εστάλη:

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν: 1) Υπουργό Οικονομικών (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Βουλευτές Νομού

3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Υπηρεσίες – Μέλη μας

 

Θέμα: «Αιτήματα της Ένωσής μας προς την Πολιτική Ηγεσία».

Κύριε Υπουργέ, με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθήσαμε την ομιλία σας στο Κοινοβούλιο, η οποία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», η οποία αφορούσε την κατάρτιση και προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για το νέο βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού. Αναμένουμε άμεσα την έκδοση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αφορά ένα νέο και σύγχρονο βαθμολόγιο.

Παράλληλα και όσον αφορά την αναβάθμιση των σπουδών της Σχολής Αστυφυλάκων, στην οποία αναφερθήκατε, αυτή θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια της αντίστοιχης της Σχολής Πυροσβεστών.

Έτσι και μόνο έτσι θα μιλάμε πλέον και για ουσιαστική αναβάθμιση του πτυχίου της Σχολής Αστυφυλάκων, με απώτερο σκοπό την ανωτατοποίηση της Σχολής, η οποία αποτελεί πάγιο και δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας.

Κύριε Υπουργέ γνωρίζετε, ίσως καλύτερα απ’ όλους τα προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς έχετε διατελέσει αρκετά χρόνια ως επιτυχημένος πολιτικός προϊστάμενός της.

Πάγια αρχή της Ένωσής μας είναι η συνεχής υπόμνηση των προβλημάτων μας προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία με σκοπό την ενημέρωση και τελικά την επίλυσή τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τρεις συνάδελφοί μας, έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τον Covid-19, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την επικινδυνότητα και τις ανθυγιεινές συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής προς αυτούς, εκ μέρους της συντεταγμένης Πολιτείας θα ήταν τα τέκνα αυτών, να συμπεριληφθούν στο άρθρο 42 του Ν. 1481/84 και να προσληφθούν στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα Κύριε Υπουργέ γνωρίζετε, αφού αποτελείτε τον Πολιτικό μας Προϊστάμενο, ότι οι συνάδελφοί μας έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα την Άνοιξη, για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των ελληνικών συνόρων στην περιοχή του Έβρου. Μία επιχείρηση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνεχίζεται ακόμα στις ημέρες μας, τόσο στην ίδια περιοχή, όσο και στα ακριτικά μας νησιά, καθώς δεκάδες συνάδελφοί μας αποσπώνται κάθε μήνα για το σκοπό αυτό, αφήνοντας τις οικογενειακές τους εστίες.

Ομοίως την Άνοιξη οι συνάδελφοί μας εκτέθηκαν ΑΜΕΣΑ, στην πανδημία του Covid– 19 και συνεχίζουν αλλά και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό εξάπλωσης αυτού, καθώς σε αυτόν τον τομέα ο κρατικός μηχανισμός τα περιμένει όλα από εμάς. Για το σκοπό αυτό χάθηκαν άδειες από συναδέλφους μας, χάθηκαν πληρωμένα εισιτήρια, χάθηκε ο οικογενειακός προγραμματισμός τους, χάθηκε η ηρεμία από τα σπίτια τους.

Κύριε Υπουργέ ζητούμε τη συμβολή σας για την έκτακτη υλική - χρηματική επιβράβευση των συναδέλφων μας για όλη την υπερεργασία των τελευταίων μηνών, όπως και ορθά έγινε σε άλλους κλάδους εργαζομένων. Στο ίδιο πλαίσιο ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για επαναφορά των μισθών μας στο επίπεδα του 2012. Πέρασαν τόσα χρόνια από τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και η Πολιτεία παρανομεί, γιατί;

Τέλος Κύριε Υπουργέ τόσο από εσάς, όσο και από τους Βουλευτές του Νομού μας ζητούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό! Πόσους νεκρούς και τραυματίες πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα για να φτάσουμε σε μία αυτονόητη αναγνώριση; Έφτασε ο καιρός ο κάθε Βουλευτής του Κοινοβουλίου να πάρει επώνυμα θέση στο ζήτημα αυτό. 

Έτσι και εμείς με τη σειρά μας θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας αναλυτικά αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.



Μετά Τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος                            

6985777131

 

ΠΗΓΗ    policenet.gr

 

 

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787