Μειωμένη είναι τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς καθώς λιγόστεψε σημαντικά ο αριθμός των εργατών γης που έχει προορισμό την Ελλάδα.

Οι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, που όπως φαίνεται συνεργάζονται μόνο με τις κεντρικές υπηρεσίες του κράτους, συνεχίζονται χωρίς ωστόσο ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων που εντοπίζεται να γνωστοποιείται κιόλας.

Η μοναδική αναφορά είναι η γενική στις πύλες εισόδου όλης της χώρας που περιλαμβάνεται στα γεωγραφικά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο πέρα από τον αριθμό των θετικών που δεν ανακοινώνεται, σοβαρότερο είναι το ζήτημα της επιτήρησης της καραντίνας όσων ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Όπως φάνηκε το προηγούμενο Σάββατο θετικός που είχε εισέλθει από την Κακαβιά κι ένας ακόμη θεωρούμενος στενή επαφή του, ουδέποτε είχαν φτάσει στο προορισμό που είχαν δηλώσει και συνελήφθησαν από την Αστυνομία να κινούνται με μικροποσότητες χασίς.

Όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει εκτιμούν ότι αυτό δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα τυχαίο γεγονός.

Η επιτήρηση της καραντίνας είναι ανέφικτη λόγω και του αριθμού αλλά και της περίπλοκης διαδικασίας που ακολουθείται από την ώρα που μία υπηρεσία πρέπει να ενημερώσει μία άλλη υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου.

πηγη epiruspost.gr