“Η Ελλάδα κάνει απίστευτα πράγματα στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης, και αυτό εδώ και χρόνια, γι΄ αυτό είχα αποστείλει την περασμένη άνοιξη μία ομάδα των ειδικών δυνάμεων “Κόμπρα” προς υποστήριξη στα ελληνικά σύνορα – ήμασταν η μοναδική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μία τέτοια πρωτοβουλία”, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Oesterreich.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν υπάρχει εναλλακτική στην υποστήριξη της Ελλάδας, για παράδειγμα με βοηθητικές προμήθειες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια. Αυτές παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές. Πριν από μερικές εβδομάδες ένα μέρος από θερμαινόμενες σκηνές εγκαταστάθηκαν εκεί, για να προσφέρουν στους ανθρώπους εκεί προστασία από το εποχικό κρύο”.

Ερωτώμενος ως προς πιθανές μεταναστευτικές ροές την επόμενη χρονιά, ο Καρλ Νέχαμερ αναφέρει ότι η πανδημία του κορονοϊού εκτόπισε την μετανάστευση από το επίκεντρο της ενημέρωσης.

“Ωστόσο”, όπως επισημαίνει, “αυτό το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι στα ελληνικά εξωτερικά σύνορα 100.000 άνθρωποι προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και επιπλέον, υπάρχουν περίπου 20.000 άνθρωποι που βρίσκονται στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων”.

“Αυτή είναι η παρούσα κατάσταση που θα καθορίσει τη θέση μας τους επόμενους μήνες”, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Oesterreich.