Δημοσιεύουμε κείμενο τού Παντικίδη Σοφοκλή:  

Θέλω να τονίζω στο σημείο αυτό ότι, όλοι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι, εφ’ όσον ζούμε σε δημοκρατική χώρα, να ακούνε και να υπηρετούνε την εκάστοτε βούληση της πλειοψηφίας, έστω και αν αυτή συμπίπτει ή δεν συμπίπτει με τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του καθενός. Άλλωστε ο συνδικαλισμός, ως θεσμός, επιβάλλεται να είναι ελεύθερος και αδέσμευτος στην προάσπιση των δικαιωμάτων και στη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Προφανώς η ελευθερία και η ανεξαρτησία του θεσμού όχι μόνον δεν υπηρετούνται από τον κομματικό συνδικαλισμό, αλλά αντιθέτως στρεβλώνονται και ακυρώνονται. 

Ο κομματικός συνδικαλισμός, ταυτίζεται με την εξής εμπειρία: Η κομματική συνδικαλιστική οργάνωση χρησιμοποιείται ως μηχανισμός χειραγωγήσεως των αιτημάτων των εργαζομένων, όταν το κόμμα της βρίσκεται στην κυβέρνηση και ως αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρατος, όταν το κόμμα της ανήκει στη μειοψηφία. Συνεπώς ο κομματικός συνδικαλισμός, είτε τιθασεύοντας, είτε προβάλλοντας τις εργατικές διεκδικήσεις, κάθε άλλο παρά υπηρετεί το συμφέρον των εργαζομένων.

Ωστόσο κατά το ίδιο διάστημα απεδείχθη ότι, σε αντίθεση με το ανύπαρκτο όφελος των εργαζομένων, προάγεται -και μάλιστα θεαματικά- το προσωπικό συμφέρον των κομματικών συνδικαλιστών, ως επιβράβευση της προσφοράς τους προς το κόμμα. 

Θα ‘ταν περιττό να αναφέρουμε ότι στελέχη του συνδικαλισμού, τα οποία αφού υπηρέτησαν «ευόρκως» τον κυβερνητικό ή τον αντιπολιτευτικό συνδικαλισμό, προήχθησαν σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, σε βουλευτές και σε υπουργούς. Ο ρόλος απεδείχθη φαύλος και αντικοινωνικός, το κίνητρο ιδιοτελές και ποταπό, η ανταμοιβή, τέλος, καταλύει κάθε έννοια ισότιμου ανταγωνισμού και αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα.

Μπορεί να έχουμε αργήσει αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός «κάλιο αργά παρά ποτέ»!!! Ας αφήσουμε προσωπικές απόψεις, κομματικές αντιλήψεις και ιδεολογικές τάσεις εκτός και του δικού μας συνδικαλιστικού κινήματος, μόνο κέρδος θα έχουμε και θωράκιση από την εκάστοτε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση!!! 

Όλοι εργαζόμενοι είμαστε και αυτό πρέπει να έχουμε ως γνώμονα στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε στους συναδέλφους που εκπροσωπούμε. Τα προσωπικά μας θέλω, ας τα κρατήσουμε για το σπίτι μας ή για το καφενείο όταν και οπότε ανοίξουν και αυτά τα καημένα. 

Ο συνδικαλισμός δεν υπάρχει για να χαϊδεύει αυτιά και να χτυπάει την πλάτη κακών εργαζομένων ή καλών ημετέρων, ο συνδικαλισμός υπάρχει για την αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, απολαβές για αξιοπρεπή διαβίωση, εφοδιασμού του προσωπικού με τα απαραίτητα για την εργασία του, βελτίωση της εκπαίδευσης του, ενός άρτιου βαθμολογίου και πολλά αλλά τα οποία είναι γνωστά.

Μια ιδιότητα, ένας σκοπός, ένας στόχος… Εργαζόμενος αστυνομικός.

 

Με εκτίμηση

Παντικίδης Σοφοκλής

Ανθυπαστυνόμος

Υποψήφιος με την 

ΝΕ.Σ.Π.Α.Α Κεντρικής Μακεδονίας Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε. Α. Κ. Μ. 

 

ΠΗΓΗ   bloko.gr