Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ : Με την πρόσληψη 400 νέων συνοριοφυλάκων ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη συνοριακή φύλαξη της χώρας.Τα μέτρα ενίσχυσης του Έβρου, οι 400 νέοι συνάδελφοι, οι μικτές περιπολίες και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην μείωση των μεταναστευτικών ροών
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA TV, στη Θράκη, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Χαρέλας Παναγιώτης, με αφορμή την πρόσληψη των 400 συνοριοφυλάκων αλλά και την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα στον Έβρο. 

Ο κ. Χαρέλας μίλησε για την έμπρακτη πλέον υποστήριξη της Κυβέρνησης στο έργο των συνοριοφυλάκων, αφού ήδη τρέχει μετά από 18 χρόνια ξανά, διαδικασίες πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων. 

Αρχικώς για την περιοχή του Έβρου αλλά και για τις άλλες προκηρύξεις που θα ακολουθήσουν σε άλλα μέρη της χώρας. Είναι πλέον αναγκαία και η προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και μέσων ώστε να αναβαθμιστεί πλήρως το επίπεδο της συνοριοφυλακής και να γίνει πιο αποτελεσματικό. 

Τόνισε παράλληλα πως η διαδικασία ΑΣΕΠ που χρησιμοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων αποτελεί μια αξιόπιστη διαδικασία που θα πρέπει να επεκταθεί για την εισαγωγή όλων στην ΕΛ.ΑΣ. Είναι αναγκαία επεσήμανε μια τέτοια διαδικασία που θα προϋποθέτει όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ να έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. 

Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο προσαρμοστικότητας στην αστυνομία είναι πολύ υψηλό. Επεσήμανε πως είναι ένα κεφάλαιο που θα πρέπει η Ηγεσία να αξιολογήσει ουσιαστικά. Αναφέρθηκε επίσης και στο νέο φορέα διαχείρισης μετανάστευσης που φαίνεται ξεκάθαρα πως αποτελεί το επόμενο βήμα στη συνοριακή φύλαξη.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ALFA TV

Π. Χαρέλας: «Πρέπει να ενισχυθεί και η συνοριοφυλακή της Ροδόπης»

Στις δύο αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας) θα τοποθετηθούν οι 400 συνοριοφύλακες που θα προσληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η επιπλέον μοριοδότηση των 5 μορίων της εντοποιότητας αφορά τους Εβρίτες υποψήφιους και αυτό το επιβεβαίωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Παναγιώτης Χαρέλας.
Την ίδια ώρα, όμως, ο κος Χαρέλας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτή η δύναμη πάει στον Έβρο, αλλά θα συμφωνήσω ότι ενίσχυση των συνόρων χρειάζεται σε όλη την Ελλάδα γιατί το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει. Είναι βέβαιο ότι η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει και την Α/Δ Ροδόπης».
Πέραν της προκήρυξης των 400 συνοριοφυλάκων για τον Έβρο ακολουθούν οι προκηρύξεις: 800 ατόμων για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και των ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης και Παρανεστίου (από 100 άτομα η καθεμία). 
Στη μεγάλη εικόνα πάντως οι συνοριοφύλακες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού / μεταναστευτικού καθώς οι περισσότερες εξ αυτών απαντούν σε χρόνια αιτήματά τους.

Όμως το αίτημα ενίσχυσης της συνοριοφυλακής παραμένει «έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σε ποιον πρέπει να περιορίζουμε την ελευθερία και σε ποιον όχι. 
Δηλαδή, θα πρέπει πολύ γρήγορα να αποδίδεται το καθεστώς του πρόσφυγα σε αυτούς που το δικαιούνται, αλλά στους παράνομους μετανάστες πρέπει να περιορίζεται η ελευθερία έως ότου επιστραφούν πίσω στην πατρίδα τους» καταλήγει ο κος Χαρέλας.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΩΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια

Είναι ενδεικτικό ότι όπως έγραψε χθες το TheToc προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια πλωτού προστατευτικού συστήματος (ΠΠΣ), το οποίο, όπως αναφέρεται σε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρείες, «θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής / προσφυγικής ροής, εξαιτίας της αδήριτης και επείγουσας ανάγκης ανάσχεσης των αυξημένων προσφυγικών ροών».
Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει κάνει προκήρυξη αγοράς μηχανημάτων εξοπλισμού και προμήθειας πλωτού φράγματος , με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αυτών για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης περιοχής θαλασσίου χώρου, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων Στρατού Ξηράς, όσον αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έγγραφο με την Υπ’Αριθμ.02/20 πρόσκληση του υπουργείου Αμυνας (ΑΔΑ:Ρ1Γ16-ΡΧ6) , το οποίο εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020, σημειώνεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι, η προμήθεια 2.700 μέτρων πλωτού προστατευτικού συστήματος , «μη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριμένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων ΣΞ, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής».

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της προμήθειας ο οικονομικός φορέας, δηλαδή η εταιρεία η οποία θα επιλεγεί, υποχρεούται να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη συντήρησης/ επισκευών 4 ετών, ενώ έχει υποχρεώσεις για «τυχόν απαιτήσεις προμήθειας και εγκατάστασης συγκεκριμένων συστημάτων επί των σκαφών της στρατιωτικής Υπηρεσίας (ΣΥ) για την χρήση (τοποθέτηση και απεγκατάσταση) των εν λόγω ΠΠΣ, καθώς επίσης αντίστοιχη εκπαίδευση συγκεκριμένου αριθμού εκπροσώπων της αναθέτουσας αρχής (ΑΑ)». 
Η προϋπολογισθείσα αξία αυτού του έργου είναι 500.000 € και κριτήριο ανάθεσης ορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής .

Αυτά τα πλωτά συστήματα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να μπορούν να φωτοσημαίνονται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων η οποία ορίζει την απαιτούμενη απόσταση φράγματος /φωτοσήμανσης και να καλύπτουν τις προδιαγραφές φωτοσήμανσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συστήματος, δηλαδή, φανός φωτοσήμανσης πάνω από 1,5μ ύψος, κίτρινου χρώματος, με 30-40 αναλαμπές ανά λεπτό κτλ..... Εναλλακτικά δύναται η τοποθέτηση φανών φωτοσήμανσης, σε χαμηλότερο ύψος και επάνω στο φράγμα.

Αυτά είναι τα πλωτά φράγματα- Για να εμποδίσουν τις προσφυγικές ροές

Έτοιμη να τοποθετήσει πλωτά φράγματα στο Αιγαίο είναι η ελληνική κυβέρνηση, αν και η αρχή θα γίνει δοκιμαστικά καθώς ακόμα και οι αρμόδιοι υπουργοί δηλώνουν ότι θα γίνουν δοκιμές για να αποδειχθεί αν το μέτρο είναι αποτελεσματικό.
Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι είναι αρμοδιότητα του εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό, Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για την ασφάλεια των συνόρων.
«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε ο υπουργός Άμυνας. 
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει όντως να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας με πλωτό φράγμα. Όπως είπε θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με τον κ. Πέτσα εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνόρων μας.

Τι γράφει ο ξένος τύπος

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, το φράγμα πρόκειται να εγκατασταθεί από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες πρόσφατα δραστηριοποιήθηκαν περισσότερο στην αντιμετώπιση των προσφύγων. Το πλωτό φράγμα θα προεξέχει ένα μέτρο από το νερό και θα φθάνει περίπου μισό μέτρο κάτω από το νερό.

 «Η ελληνική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στο λαό της μια πιο σκληρή γραμμή στην μεταναστευτική κρίση προτού αναλάβει την εξουσία πριν από περίπου έξι μήνες και τώρα αρχίζει να την εφαρμόζει. Οι απελάσεις στην Τουρκία πρέπει να επιταχυνθούν», όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

Για το γερμανικό δίκτυο «n-tv», οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις και τώρα το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας λαμβάνει δραστικά μέτρα: Ένα «σύστημα πλωτής προστασίας» προκειμένου να αποτρέψει τους νέους μετανάστες να διασχίζουν με βάρκες τη Μεσόγειο. Αυτά φέρεται να είναι σαν φράγμα ή δίχτυα, μήκους σχεδόν τριών χιλιομέτρων, τα οποία πρόκειται να εγκατασταθούν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας.

 «Το σύστημα πλωτής προστασίας πρέπει να προεξέχουν μισό μέτρο από το νερό και να είναι εξοπλισμένα με φώτα που αναβοσβήνουν. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Πέρυσι, η Ελλάδα ήταν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων που έφτασαν στην Ευρώπη. Περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Στην πραγματικότητα, αυτά οι καταυλισμοί έχουν χωρητικότητα μόνο για περίπου 6.200 άτομα». 

«H Ελλάδα θα τοποθετήσει μεταξύ των νησιών του Αιγίου και των τουρκικών ακτών πλωτό φράγμα για να κρατήσει μακριά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Η ελληνική ακτοπλοΐα παίζει με τους διακινητές μεταναστών και προσφύγων τη γάτα και το ποντίκι. Οι διακινητές μεταφέρουν με βάρκες αιτούντες άσυλο από τις τουρκικές ακτές σε νησιά όπως η Σάμος, η Λέσβος και η Χίος.

Με τον εμφύλιο να αναζωπυρώνεται στη Συρία, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά με βάρκες».
«Η Ελλάδα σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα «πλωτό φράχτη» για να εμποδίσει τους μετανάστες να φτάνουν στα νησιά της από τις ακτές της Τουρκίας», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Το φράγμα θα εγκατασταθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αφού η κυβέρνηση καταλήξει στην ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή του.

«Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν ζητώντας από τους αιτούντες άσυλο να απομακρυνθούν από τα νησιά τους . Οι προσφυγικοί καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις ενώ υπήρξαν και κρούσματα βίας στα στρατόπεδα προσφύγων. Τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου πραγματοποίησαν γενική απεργία, κλείνοντας καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες με τους διαδηλωτές να φωνάζουν: «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τη ζωή μας πίσω», σχολιάζει η εφημερίδα.


Πλωτά φράγματα στα νησιά μας, για περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στη προμήθεια πλωτών φραγμάτων για την παρεμπόδιση των αλλοδαπών.

«Στον Έβρο τα φυσικά εμπόδια είχαν κάποια σχετικά αποτελέσματα στην ανάσχεση των ροών. Θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρχει και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα και με τα πλωτά αυτά μέσα. Προσπαθούμε να εξεύρουμε λύσεις για να μειωθούν οι ροές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το θέμα και εξήγησε ότι σκοπός είναι η ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου να είναι σε πρώτη φάση πιλοτική.

«Η Ελλάδα έχει χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορά μας με διάφορα μέσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να προμηθευτούμε πλωτά φράγματα σε ορισμένα περάσματα-σημεία. Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε».

O σκοπός της σύµβασης είναι η αγορά λοιπών μηχανηµάτων και εξοπλισµού και συγκεκριµένα η προµήθεια 2.700 µέτρων πλωτού Προστατευτικού συστήµατος µη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριµένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων στο πλαίσιο συνδροµής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης μεταναστευτικής/ προσφυγικής ροής.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 € και κριτήριο ανάθεσης ορίζεται η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής .

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Καταδίωξη διακινητή με 11 λαθρομετανάστες από τις Καστανιές μέχρι την Ορεστιάδα όπου συνελήφθη

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη η οποία ξεκίνησε από τις Καστανιές και τερματίστηκε μέσα στην πόλη της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας αλλοδαπός διακινητής ηλικίας 29 ετών, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 λαθρομετανάστες.

Στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (κόμβος Καστανέων), αστυνομικοί Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στην πόλη της Ορεστιάδας, όπου στην περιοχή Οινόης ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός του συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) λαθρομετανάστες.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Νόμιμη η επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απόφαση του ΣΤΕ

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την μεταφορά των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ιδρύθηκε αρχικά το 2016 ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στις 8 Ιουλίου 2019 καταργήθηκε, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2020, επανασυστάθηκε.

Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι εξής υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

  • 1. Γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών,
  • 2. Διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου,
  • 3. Αυτοτελές τμήμα πολιτικού σχεδιασμού,
  • 4. Αυτοτελές τμήμα υποστήριξης συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού,
  • 5. Αυτοτελές τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου και νομοθετικής πρωτοβουλίας και
  • 6. Αυτοτελές τμήμα διεθνών και Ευρωπαϊκών σχέσεων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι δαπάνες του ανασυσταθέντος υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθούν να βαρύνουν εις 31 Δεκεμβρίου 2020, τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού δεν προκαλείται νέα δαπάνη.

Τέλος, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο, σε σχετική γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

πηγή

Τα δικαιολογητικά και η προκήρυξη πρόσληψης 400 νέων συνοριοφυλάκων εδώ στο bordernews.gr
Εκδόθηκε σήμερα 27 Ιανουαρίου 2020 από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ, η προκήρυξη πρόσληψης 400 νέων συνοριοφυλάκων για την περιοχή του Έβρου. 


Η προκήρυξη αφορά όλους τους υποψηφίους που ηλικιακά δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από την γέννησή τους έως και το 18ο έτος της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Περίοδος υποβολής δικαιολογητικών από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2020 έως και την 17η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15:00 σε όλα τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα της Χώρας. Εδώ κατεβάζετε την προκήρυξη για την πρόσληψη 400 μόνιμων Συνοριακών Φυλάκων για Εβρο.

Δείτε εδώ την προκήρυξη για την πρόσληψη 400 μόνιμων Συνοριακών Φυλάκων για ΄Εβρο.

bordernews.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Τέρμα στα σενάρια για δημιουργία Κλειστού Κέντρου Μεταναστών στον Έβρο βάζει η ΕΛ.ΑΣ. με Ανακοίνωσή της
Λήξη στην αναστάτωση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στον Βόρειο Έβρο σχετικά με τις υποθέσεις ότι θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο μεταναστών. 

Ήδη το τελευταίο διάστημα, υπήρξε η πληροφόρηση πως επίκειται να αποφασιστεί η δημιουργία κλειστής δομής στην περιοχή του Διδυμότειχου στον Έβρο προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε όλο τον Έβρο, καθώς υπήρξε μεγάλη αντίδραση από φορείς και κατοίκους για μια τέτοια επιλογή. 
Φαίνεται πως σε αυτές τις πληροφορίες δίνει τέλος σήμερα 27 Ιανουαρίου η Ελληνική Αστυνομία, αφού με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας επισημαίνει πως

" Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στο νομό Έβρου" .

Bordernews.gr

Δολοφονική ρατσιστική επίθεση σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ!

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, κύριο Γιώργο Παλαιολόγου, κλήθηκε το ΕΚΑΒ να προσφέρει την βοήθεια του σε έναν πάσχοντα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης για να παραλάβει μία γυναίκα 40-45 ετών. Κατά την διαδικασία μεταφοράς της στο ασθενοφόρο, άγνωστους λόγους ξαφνικά η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να τσιρίζει και σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν 6 αλλοδαποί από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία κι άρχισαν να γρονθοκοπούν με δολοφονική επίθεση τους διασώστες! Το αποτέλεσμα ήταν να κατευθυνθούν, οι διασώστες στο ασθενοφόρο, με κακώσεις πλευρών, κεφαλής, προσώπου και άνω άκρων. Η μανία των αλλοδαπών δεν σταμάτησε εκεί. Άρχισαν να χτυπούν το ασθενοφόρο. Οι διασώστες κάλεσαν την αστυνομία, η οποία ήλθε και κάλεσε ενισχύσεις, για να αντιμετωπίσουν την μανία τους. Συνελήφθησαν οι 5 από τους 6 αλλοδαπούς, που τους οδήγησαν στο τμήμα για περαιτέρω ενέργειες.

Όπως καταγγέλλει ο ο αντιπρόεδρος του Σωματείου του ΕΚΑΒ, δεν είναι το μοναδικό περιστατατικό. Συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, τέτοιου είδους περιστατικά, εδώ και 4 χρόνια. 

Παρακολουθείστε ζωντανά την ομολογία του κ. Παλαιολόγου