Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Στις 1.400 περίπου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό πρόσληψης 400 Συνοριοφυλάκων


Έληξε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για για τις 400 θέσεις Συνοριακών Φυλάκων οι οποίοι θα προσληφθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα επανδρώσουν τις υπηρεσίες όλου του νομού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων που έγινε στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την οποία είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση όσοι είναι 28 χρονών και κάτω, ανέρχονται περίπου στις 1.400. Θα προσληφθεί δηλαδή ένας στους 3,5. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι 400 από τις αιτήσεις αυτές προέρχονται από την περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα από το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, αφού υπολογίζονται όλοι ότι υπέβαλαν αιτήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ορεστιάδας όπου ανήκει και το Διδυμότειχο. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έκαναν αίτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στην οποία ανήκουν τόσο οι Φέρες όσο και το Σουφλί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, γιατί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις δεν έχουν βγει στοιχεία, αναφέρουν ότι περίπου το 15% των αιτήσεων, δηλαδή περίπου 200 υποψήφιοι, προέρχονται από τους άλλους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλαδή τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι υπηρεσίες του, αφού συγκεντρώσουν όλες τις αιτήσεις από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, θα τις επεξεργαστούν και στη συνέχεια με βάση τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, θα ανακοινώσουν τους 400 που προσλαμβάνονται ως Συνοριοφύλακες και θα υπηρετούν στον Έβρο. Αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν και δεν υπάρχει άλλο σοβαρό κόλλημα, ως μόνιμοι.

Η εκπαίδευση των 400 που θα προσληφθούν, θα γίνει όπως έχει ανακοινωθεί στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, ενώ θυμίζουμε πως όσοι είναι από τον Έβρο έχουν πριμοδοτηθεί με 5 μονάδες εντοπιότητας. Επίσης το 5% των προσληφθέντων με βάση την προκήρυξη, δηλαδή 20 άτομα, θα είναι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Σύσκεψη Ομοσπονδιών Σ.Α. & Ε.Δ. για μισθολόγιο - βαθμολόγιο - ασφαλιστικό


Πραγματοποιήθηκε, η 1η για το νέο έτος, σύσκεψη μεταξύ των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, μετά από το πρόσφατο κάλεσμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με στόχο τη θετική έκβαση ενός πολύχρονου αγώνα για το μισθολόγιο και τα συσχετιζόμενα με αυτό ανακύπτοντα θέματα.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης, οι Ομοσπονδίες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και τη στήριξή του στα γνωστά σε αυτόν, αιτήματά μας. Διαρκούσης της σύσκεψης, κατατέθηκαν από όλους απόψεις και προβληματισμοί γύρω από το αντικείμενο του καλέσματος, αλλά και για το προωθούμενο, νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από την Κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, οι Ομοσπονδίες αναφέρθηκαν στις αποτυχημένες κατά τη διάρκεια της 10ετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των Κυβερνήσεων, να διαμορφώσουν ένα μισθολόγιο αντάξιο της ιδιαιτερότητας – επικινδυνότητας του λειτουργήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο και το οργανωμένο κράτος. Αποτέλεσμα των άστοχων και άδικων νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή, είναι τόσο οι γνωστές σε όλους πλέον, δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο των αγώνα μας, όσο και η διαιώνιση έντονων ανισοτήτων και αδικιών μεταξύ των συναδέλφων μας.

Οι Ομοσπονδίες, εξετάζοντας την πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την επίλυση των μισθολογικών, αλλά και βαθμολογικών – συνταξιοδοτικών προβλημάτων που γεννήθηκαν στα χρόνια τις προαναφερόμενης κρίσης και ακόμα μας επιβαρύνουν, με γνώμονα τη μη ύπαρξη λιγότερων αποδοχών από αυτές του 7/2012 και την προσαρμογή αυτών, στον πραγματικό ασφαλιστικό βίο των υπηρετούντων σήμερα, συντάχθηκαν μαζί της, στη βάση της πρότασης για συνεχή μισθολογική εξέλιξη όλων των στελεχών μέχρι την αποστρατεία τους, ανεξάρτητα από το βαθμό που θα φέρουν κάθε φορά στην ενέργεια.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες, λόγω της επικείμενης συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, και εν συνεχεία στην Ολομέλεια αυτής, δήλωσαν παρούσες στον αγώνα των εν αποστρατεία συναδέλφων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για την αποκατάσταση των συντάξεών τους σε αξιοπρεπή και προ μνημονίων, επίπεδα.Οι Πρόεδροι:Π.Ο.ΑΣ.Υ.: ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Π.Ο.ΑΞΙ.Α.: ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

Ε.Α.Π.Σ.: ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ Γεώργιος

Π.Ε.Α.Λ.Σ.: ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.: ΡΩΤΑΣ Δημήτριος

Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να αποτρέψει τη λέμβο να περάσει στην πλευρά των ελληνικών χωρικών υδάτων


Σε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στη νησίδα Στρογγύλη του συμπλέγματος του Καστελλόριζου επιχείρησαν να προβούν χθες (18/2)  οι Τούρκοι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Αθήνα.

Νωρίς το πρωί λέμβος με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκαν στη νησίδα Στρογγύλη, συνοδεία, μάλιστα, σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Η Ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη και άμεσα ενεργοποιήθηκε αποστολή Έρευνας και Διάσωσης, με πλωτό του λιμενικού και σκάφη του Ελληνικού Στρατού να κατευθύνονται στη Στρογγύλη.

Εν συνεχεία, τα πληρώματα του Λιμενικού και του Στρατού Ξηράς δέχθηκαν παρενόχληση από την Τουρκική Ακτοφυλακή, ωστόσο η επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης ολοκληρώθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τις Ελληνικές αρχές στο Καστελλόριζο.

Εργασιακός μεσαίωνας στα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών
Ανακοίνωση Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

Εργασιακός μεσαίωνας στα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών


Το ΔΣ του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων καταγγελιών συναδέλφων, οι οποίοι υπηρετούν στα κεντρικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, από τα οποία τμήματα προκύπτει ότι οφείλονται χιλιάδες ημερήσιες αναπαύσεις προς το προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ΑΤ. Εξαρχείων, ένα κομβικό τμήμα, το οποίο δέχεται καθημερινά εκατοντάδες προσαγωγές από τις αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, στο οποίο οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις ξεπερνούν τις 750, ενώ οι ελάχιστες που δίνονται εντος της εβδομάδας, χορηγούνται μόνο με την αυτοδίκαια χρήση εκ μέρους των συναδέλφων.

Το ΔΣ του ΣΕΦΕΑΑ, πάντα μέσα στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου και με γνώμονα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, στις 19/02/20, θα συναρτηθεί με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, κ. Σκούρα Ιωάννη, ώστε να του γνωστοποιήσει τα παραπάνω, αναζητώντας λύση στα πολλαπλά προβλήματα, ώστε να μην βιώνουν οι συνάδελφοι έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Το ΣΕΦΕΑΑ, χωρίς φτηνές και άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν θα εγκαταλείψει τους συναδέλφους μόνους, να «τραβάνε κουπί» στην εργασιακή γαλέρα στην οποία βρίσκονται.
ΓΙΑ ΤΟ 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                       ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Καταγγελία των συνδικαλιστών των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων των νησιών του Αιγαίου για τις μεταγωγές


Συνδικαλιστές: Προκλητική αδιαφορία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τους αστυνομικούς που εκτελούν μεταγωγές από τα νησιά

Καταγγέλλουμε την τακτική της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής , της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και την προκλητική αδιαφορία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον τρόπο που μεταχειρίζονται τους συναδέλφους μας που εκτελούν μεταγωγές από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς τον Πειραιά .

Ακόμα και εχθροί να μας διοικούσαν, θα έδειχναν τον ανθρωπισμό τους και δεν θα απαιτούσαν από τους Αστυνομικούς που μεταφέρουν κρατούμενους από τις περιοχές μας, ταξιδεύοντας στο κατάστρωμα για 14 με 18 ώρες, μόλις φτάσουν στον Πειραιά, να συνεχίζουν προκειμένου να παραδώσουν τον κάθε ένα κρατούμενο στον προορισμό του. Αν δεν σας έχουν ενημερώσει, σας το γνωρίζουμε εμείς ότι σε μία μεταγωγή μπορεί να μεταφέρονται ταυτόχρονα ποινικοί-αλλοδαποί – ψυχασθενείς κρατούμενοι. Εξηγήστε μας λοιπόν αν υπάρχει λογική στην απαίτηση, εκείνοι που εκτελούν την μεταγωγή να παραδίδουν τους κρατούμενους: α) Ποινικούς: Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής , β) Αλλοδαπούς : Διεύθυνση Αλλοδαπών ή Κέντρα Κράτησης ( Κόρινθο, Αμυγδαλέζα κ.α.) και γ) Ψυχασθενείς: στις κλινικές (Δρομοκαΐτειο, Δαφνί κ.α.), που προορίζονται.

Το έχουμε αντιληφθεί ότι εμάς που Υπηρετούμε στο Ανατολικό Αιγαίο μας θεωρείται Πληβείους και μας έχετε για τη ‘’λάντζα’’ προκειμένου εσείς , (ως Πατρίκιοι) να αναπαύεστε στις δάφνες των υψηλών αξιωμάτων σας. Εκτιμούσαμε ότι τουλάχιστον θα κάνατε μία προσπάθεια να μας χρυσώσετε το χάπι, αποφεύγοντας τέτοιες κραυγαλέες και προκλητικές ενέργειες.

Κύριοι (όπως μας δείχνετε δεν είμαστε συνάδελφοι) εμείς δεν αντέχουμε άλλο να βάζουμε πλάτη και εσείς να σφυρίζεται αδιάφορα . Ελάτε στην πράξη να μας δείξετε πως υλοποιούνται αυτά που διατάζετε ( με ευκολία) ή θα μας βρείτε μπροστά σας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ : ΚΥΔΩΝΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ: ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΣΑΜΟΥ: ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν. ΧΙΟΥ: ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Από τα hot spot στα χωράφια- Το νέο σχέδιο για την ενσωμάτωση των μεταναστώνΤο σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα αποκάλυψε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, εκπονείται σχέδιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ – για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας «ΟΑΕΔ μεταναστών» που θα έχει αντίστοιχη λίστα με εργαζόμενους που θα μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές περιοχές, όπου απαιτούνται εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα περί τους 66 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είναι καταγεγραμμένοι, νόμιμοι και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Από αυτή τη «δεξαμενή» εργατικών χεριών θα χρησιμοποιούνται όσοι χρειάζονται για τις αγροτικές εργασίες ανά την Ελλάδα. Από το μάζεμα των ελιών στην Κρήτη μέχρι την παραγωγή των εσπεριδοειδών, το βαμβάκι κ.λπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί νέο ραντεβού καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ανοίγουν τα δάνεια του ΤΕΑΠΑΣΑ με μειώσεις επιτοκίου και αύξηση ποσού χορήγησης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα ηγεσία του ταμείου εργάζεται πυρετωδώς, ώστε να εξασφαλίσει μείωση του επιτοκίου σε ποσοστό που αγγίζει το 30% σε σχέση με το περσινό, ενώ η επιδίωξη είναι το κάθε δάνειο στο δικαιούχο να είναι αυξημένο σε αντίστοιχο ποσοστό.

Στις 1.400 περίπου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό πρόσληψης 400 Συνοριοφυλάκων


Έληξε χθες Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η προθεσμία που είχαν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για για τις 400 θέσεις Συνοριακών Φυλάκων οι οποίοι θα προσληφθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και θα επανδρώσουν τις υπηρεσίες όλου του νομού Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο συνολικός αριθμός αιτήσεων που έγινε στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις και τα Αστυνομικά τμήματα όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την οποία είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση όσοι είναι 28 χρονών και κάτω, ανέρχονται περίπου στις 1.400. Θα προσληφθεί δηλαδή ένας στους 3,5. Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι 400 από τις αιτήσεις αυτές προέρχονται από την περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα από το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα, αφού υπολογίζονται όλοι ότι υπέβαλαν αιτήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ορεστιάδας όπου ανήκει και το Διδυμότειχο. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έκαναν αίτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στην οποία ανήκουν τόσο οι Φέρες όσο και το Σουφλί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, γιατί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις δεν έχουν βγει στοιχεία, αναφέρουν ότι περίπου το 15% των αιτήσεων, δηλαδή περίπου 200 υποψήφιοι, προέρχονται από τους άλλους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, δηλαδή τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι υπηρεσίες του, αφού συγκεντρώσουν όλες τις αιτήσεις από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, θα τις επεξεργαστούν και στη συνέχεια με βάση τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο καθένας, θα ανακοινώσουν τους 400 που προσλαμβάνονται ως Συνοριοφύλακες και θα υπηρετούν στον Έβρο. Αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν και δεν υπάρχει άλλο σοβαρό κόλλημα, ως μόνιμοι.

Η εκπαίδευση των 400 που θα προσληφθούν, θα γίνει όπως έχει ανακοινωθεί στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, ενώ θυμίζουμε πως όσοι είναι από τον Έβρο έχουν πριμοδοτηθεί με 5 μονάδες εντοπιότητας. Επίσης το 5% των προσληφθέντων με βάση την προκήρυξη, δηλαδή 20 άτομα, θα είναι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικώνΣυνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 4 κιλά και 911,2 γραμμάρια ηρωίνης και 723,5 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, χθες (17-2-2020) το μεσημέρι στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, δύο (2) ημεδαποί, 22χρονος άνδρας και 28χρονη γυναίκα, για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 29χρονος συνεργός τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Αττική και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ομάδας ατόμων στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω στο Ζεφύρι, και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Μετά από έρευνα σε παράγκα στο Ζεφύρι, βρέθηκαν εντός μεταλλικού δοχείου σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και κατασχέθηκαν:
-4.911,2- γραμμάρια ηρωίνης
-732,5- γραμμάρια κοκαΐνης

Επίσης κατασχέθηκαν
το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
ζυγαριά ακριβείας
συσκευή κινητού τηλεφώνου

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Επίσκεψη του συμβουλίου ένταξης μεταναστών και προσφύγων στα δύο αστυνομικά τμήματα Πειραιά
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Καρύδη Δημήτρη, την Αντιπρόεδρο κα Καλαγιά Πασχαλίνα, την Γενική Γραμματέα κα Μελά Βάνα, το μέλος κ. Μόφορη Γρηγόρη και τα συνδεδεμένα μέλη κα Γκούφα Τζούλια από το κοινωνικό φαρμακείο και κ. Μονίρ Φώτη Μπουκαγιέ Ιατρό και Πρόεδρο της κοινότητας της Συρίας, πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στα δύο αστυνομικά τμήματα του Δήμου Πειραιά. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανθρώπινες ανάγκες των μεταναστών που κρατούνται εκεί λόγω έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων και πως το ΣΕΜΠ μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών κ. Δημήτρης Καρύδης, τόνισε πως η ενημέρωση των Διοικητών κ. Γκιόλια Χρήστου του Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου και κ. Κούβαρη Βασίλη του Τμήματος των Καμινίων ήταν πλήρης. Επεσήμανε πως τα στελέχη των αστυνομικών τμημάτων κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή των κρατουμένων να είναι σε συνθήκες ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, λέγοντας πως δεν αρκεί η αλληλέγγυα στάση του προσωπικού της αστυνομίας. Στη συνέχεια, σημείωσε πως οι χώροι κράτησης, ιδιαίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου έχουν διαχρονικά πολλές ελλείψεις και προβλήματα (στην αποχέτευση, στον φωτισμό, στον εξαερισμό) που διογκώνονται ακόμη περισσότερο, με τον υπερδιπλάσιο αριθμό κρατουμένων από τον κανονικό.

Στη συνέχεια τόνισε: «Το ΣΕΜΠ θα ζητήσει άμεσα με επιστολή του συνάντηση με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την πολύμηνη κράτηση μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στα αστυνομικά τμήματα, όπως και την μεγάλη καθυστέρηση των μεταγωγών, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι προορίζονται για βραχεία και όχι για πολύμηνη κράτηση. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο αριθμός των κρατουμένων να είναι 2 υπερδιπλάσιος των δυνατοτήτων κάθε αστυνομικού τμήματος, πράγμα που έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο προσωπικό της αστυνομίας όσο και στους κρατούμενους». Σημειώνεται πως το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τον Πρόεδρο κ. Βοϊδονικόλα Γιάννη και εθελοντικών μεταναστευτικών οργανώσεων, θα καλύψουν άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν σε είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριότητας, φαρμάκων, στρωμάτων, κουβερτών και ρουχισμού.Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά (ΦΩΤΟ)


Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή των Διαβατών, μετά από τη χθεσινοβραδινή αιματηρή συμπλοκή.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, ενώ ελέγχονται ακόμη και άτομα που διαμένουν στο camp, για να εξακριβωθεί εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη παραμονή τους στη χώρα. Οι αστυνομικοί ελέγχουν κοντέινερ και σκηνές. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί περισσότερα από 50 άτομα, τα οποία οδηγούνται σε Αστυνομικά Τμήματα. Να σημειωθεί πως, εχθές προκλήθηκε ένταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, στα Διαβατά. Για άγνωστο λόγο δύο άνδρες που διαμένουν στη δομή, διαφώνησαν για άγνωστο λόγο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας. Λευκάδα: "Μπλόκο" Σε Σκάφος Που Μετέφερε 39 Αλλοδαπούς

Εντοπισμός Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Λευκάδα

Στον εντοπισμό Ι/Φ σκάφους με είκοσι πέντε (25) αλλοδαπούς και στη σύλληψη του 39χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες 16/2
, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ακινητοποίησε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά- βορειοδυτικά της νήσου «ΑΡΚΟΥΔΙ» το ιστιοφόρο σκάφος ΄΄RELAX΄΄ σημαίας Ρωσίας, στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών επιβαινόντων.
Στην περιοχή κατέπλευσε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο οποίο μετεπιβιβἀστηκαν οι εικοσιπέντε (25) αλλοδαποί και ο 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδας, όπου και κατασχέθηκε.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί προανάκριση, διερευνάται σε συνεργασία με ΔΑΠΘΑΣ η εμπλοκή περαιτέρω ατόμων στην εν λόγω παράνομη διακίνηση.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Μόρια: Εικόνες από drone αποκαλύπτουν το μέγεθος την έκταση των προσφύγωνΤην έκταση του καταυλισμού των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου αποκαλύπτουν εναέρια πλάνα από drone που παρουσιάζονται σε βίντεο. Πρόχειρα κατασκευασμένα παραπήγματα διακρίνονται να έχουν κατασκευαστεί όπως-όπως σε αγροτικές εκτάσεις. Πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε την άμεση εκκένωση του καταυλισμού στη Μόρια από οικογένειες και ασθενείς, προειδοποιώντας για «σοβαρό κίνδυνο» εμφάνισης ασθένειας όσων διαμένουν εκεί, λόγω έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, η πλειονότητα των αιτούντων άσυλο είναι οικογένειες και το ένα τρίτο του πληθυσμού είναι παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 12 ετών, ενώ πάνω από 36.000 αιτούντες άσυλο διαμένουν αυτή τη στιγμή στα κέντρα υποδοχής των πέντε νησιών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για 5.400 ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, η Μόρια έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή επεισόδια που είχαν σημειωθεί πρόσφατα στην περιοχή, με τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη να αφήνει αιχμές για τον ρόλο ορισμένων ΜΚΟ.


«Θεωρούμε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες περιπτώσεις [σ.σ. ΜΚΟ], οι οποίες συνέβαλαν στα γεγονότα. Ένα κλίμα έντασης το οποίο υπήρχε -δικαιολογημένο- λόγω του υπερπληθυσμού, δασκαλεύτηκε να δημιουργήσει αυτά τα επεισόδια. Έχει ηρεμήσει πλέον η κατάσταση στη Μόρια, ευελπιστώ ότι αυτό το κεφάλαιο της έντασης τουλάχιστον προσωρινά έχει αντιμετωπιστεί», είχε δηλώσει ο κ. Μηταράκης.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι είναι υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά και σημείωσε ότι "έχει επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο η κουλτούρα της αντίδρασης".

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη δήλωσε ότι είναι υπέρ του κυβερνητικού σχεδίου για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες στα νησιά κάνοντας λόγο για το «restart που χρειαζόμαστε». «Η αποσυμφόρηση είναι κυρίαρχο στοιχείο του σχεδίου και είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι θα κλείσουν τα σημερινά κέντρα» σημείωσε.

«Η αποσυμφόρηση είναι αναγκαία, αλλά πρέπει και να μπει τάξη στη διαχείριση του συστήματος, να μπει νοικοκύρεμα, να σταματήσει το χάος, να υπάρχει ένας έλεγχος και να φύγουν και τα σωστά μνήματα προς όλες τις κατευθύνσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Επισήμανε ότι στο Νότιο Αιγαίο Κως και Λέρος έχουν σηκώσει πάρα πολύ μεγάλο φόρτο στο μεταναστευτικό – προσφυγικό με 4.500 άτομα αθροιστικά.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε με νόημα ότι «έχει επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο η κουλτούρα της αντίδρασης, αλλά η σιωπηρή πλειοψηφία του πληθυσμού είναι υπέρ των κλειστών κέντρων γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει μια προστασία πολύ περισσότερο σε νησιά που είναι πολύ μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί… Εμείς στο Νότιο Αιγαίο ζούμε αποκλειστικά από τον τουρισμό». (Το κυβερνητικό σχέδιο), πρόσθεσε, είναι μια αναγκαία συνθήκη για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε κι αλλά θέματα.

Καταδίωξη στη Ζίτσα για 36 κιλά χασίς


Στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για αντίσταση και απείθεια, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, απορρίπτοντας από το αυτοκίνητο δύο σάκους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος σημειώνεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο, δύο σάκους που περιείχαν (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (36) κιλών και (350) γραμμαρίων, τα οποία και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-36- κιλά και -350- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών
το χρηματικό ποσό των -240- ευρώ και κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


πηγή

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κατασχέθηκαν συνολικά -2.081- πακέτα τσιγάρα και -110- συσκευασίες καπνού.Μεταναστευτικό: «Παγώνουν» οι επιτάξεις ακινήτων -Νέος διάλογος με φορείς νησιώνΣτο «ψυγείο» μπαίνει η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Το «πάγωμα» των επιτάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση.

Όπως είπε ο υπουργός, οι επιτάξεις «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κολλάρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να σταματήσει η επίταξη των ακινήτων ώστε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.

Έρχεται και αλλη προκήρυξη 480 συνοριοφυλάκων ! Δείτε που θα γίνουνΠριν από λίγο μιλήσαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μας δόθηκαν σημαντικές, νέες πληροφορίες.

Σημειώστε τις οριστικές αποφάσεις:
Οι 300 θέσεις θα διατεθούν σε Ξάνθη, Κόρινθο και Παρανέστι
Οι 180 θα αφορούν αποκλειστικά την Αθήνα (Διεύθυνση Αλλοδαπών)

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση εργασίας, διάρκειας 1 έτους, που θα ανανεώνεται συνεχώς για 5 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η διενέργεια προσλήψεων στην Αθήνα είχε τεθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη από το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων Αττικής και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Χαρέλα.

Ήδη εδώ και χρόνια έχουν καταγραφεί οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και στα Προκεκα Ταύρου και Αμυγδαλέζας που δεν έχουν ενισχυθεί πότε ουσιαστικά από τις πρώτες προσλήψεις ΣΦ το 2002 .

Η προ μηνών δέσμευση του αρχηγού υλοποιείται με την νέα προκήρυξη.

Μαργαρίτης Σχοινάς για Μεταναστευτικό: Η ΕΕ απέτυχε στο παρελθόν


«Είναι αδιανόητο να αφήνουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων μας στα κράτη - μέλη της εμπροσθοφυλακής», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής
Την σωστή ισορροπία μεταξύ ευθύνης και αλληλεγγύης θα επιδιώξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρότασή της για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς και συνέστησε «ψυχραιμία, δουλειά, νηφαλιότητα και λιγότερο λαϊκισμό». Τάχθηκε δε υπέρ μιας Ευρώπης «ανοιχτής, αλλά προσεκτικής» και επισήμανε ότι η νέα μεταναστευτική πολιτική θα απαιτήσει και ανάλογους πόρους.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, η ΕΕ απέτυχε κατά το παρελθόν και προκάλεσε κατακερματισμό και έλλειψη εμπιστοσύνης, δήλωσε ο κ. Σχοινάς μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε πάνελ με θέμα «Η Ευρώπη που προστατεύει», στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Την προηγούμενη φορά «βιαστήκαμε πολύ να προχωρήσουμε με την αλληλεγγύη, χωρίς να καταστήσουμε σαφές ότι υπάρχει και το στοιχείο της ευθύνης», παραδέχθηκε ο Έλληνας Επίτροπος και υποσχέθηκε ότι η νέα πρόταση θα προβλέπει μια διαφορετική, ολιστική προσέγγιση στο θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου:


«Θα ξεκινήσουμε από τις χώρες προέλευσης και τράνζιτ - όπου η Ε.Ε. ξοδεύει πολλά χρήματα σε αναπτυξιακή βοήθεια, αλλά απέτυχε να αντιμετωπίσει τις αιτίες της μετανάστευσης. Έπειτα, χρειαζόμαστε μια δυναμική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων μας. Είναι αδιανόητο ότι αφήνουμε την προστασία των εξωτερικών συνόρων μας στα κράτη - μέλη της εμπροσθοφυλακής», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τελικά θα χρειαστεί και ένα σύστημα καταμερισμού βαρών και αλληλεγγύης. «Είναι άδικο οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα να σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», επανέλαβε ο κ. Σχοινάς και εξήγησε ότι η αποτυχία της προηγούμενης φοράς οφείλεται και στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστούν με ειδική πλειοψηφία θέματα που άπτονται ευαίσθητων ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας.

«Αυτή τη φορά δεν υπάρχει η επιλογή της αποτυχίας», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ανέφερε ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει με τις προτάσεις της μόνο εάν διαπιστώσει ότι αυτές μπορούν και να γίνουν αποδεκτές. «Χρειαζόμαστε ψυχραιμία, λιγότερο λαϊκισμό ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις και να βρούμε την σωστή ισορροπία», δήλωσε και ανέφερε ενδεικτικά την διαχείριση τέτοιων θεμάτων από τον συνομιλητή του στο πάνελ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Προτεραιότητα η εφαρμογή της απόφασης για δημιουργία μόνιμου σώματος ευρωπαϊκής ακτοφυλακής

Ο Έλληνας Επίτροπος επισήμανε ακόμη ότι κεντρική προτεραιότητα στο θέμα της ασφάλειας αποτελεί και η εφαρμογή της απόφασης για δημιουργία μόνιμου σώματος ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής. Πρόκειται για ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία θα διαθέτει 10.000 άτομα ως μόνιμο προσωπικό που θα φέρει οπλισμό, θα φορά ευρωπαϊκή στολή και θα διαθέτει δικό του εξοπλισμό. «Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου βήμα στην προσπάθεια ομοσπονδιοποίησης της διαχείρισης των συνόρων μας», επισήμανε, για να τονίσει παράλληλα ότι η απόφαση έχει ληφθεί, αλλά τώρα χρειάζονται τα χρήματα και το οξύμωρο, όπως είπε, είναι ότι κάποιες χώρες που ζητούν πιο έντονα την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων ανήκουν στο στρατόπεδο των πιο φειδωλών σε ό,τι αφορά την συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν στην συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. το 1% του ΑΕΠ επαρκεί, ο κ. Σχοινάς απάντησε ευθέως αρνητικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται να αποφασιστεί κάτι που «θα συντηρεί το επίπεδο των κοινών μας φιλοδοξιών, προσαρμόζοντας παραδοσιακούς τομείς όπως η γεωργία στις κοινωνίες που ζούμε, αλλά θα καταβάλλει ξεκάθαρα μια επιπλέον προσπάθεια να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις: έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία και ασφάλεια».

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για το κράτος δικαίου και την προστασία του σε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε., ο Επίτροπος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «οικοσύστημα κράτους δικαίου», το οποίο θα δίνει περισσότερα κίνητρα για να κινηθεί κανείς εντός του παρά εκτός. Σημείωσε πάντως ότι δεν είναι απαισιόδοξος για το πώς εξελίσσεται αυτή η συζήτηση, ενώ αναφερόμενος στην Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος είναι να μετατραπεί σε ένα σχήμα όπου «οι Βρυξέλλες θα συζητούν με τις Βρυξέλλες» και, μιλώντας για την προσωπική του εμπειρία έπειτα από 30 χρόνια στην ευρωπαϊκή πολιτική, ανέφερε ότι ποτέ δεν υπήρξε θεσμική συζήτηση για τους «κανονικούς ανθρώπους» και τόνισε ότι αν και αυτή η Διάσκεψη εξελιχθεί σε μια υπόθεση «ειδικών», θα αποτύχει.

Κληθείς να τοποθετηθεί, τέλος, στο ενδεχόμενο αλλαγής των Συνθηκών της Ε.Ε., ο κ. Σχοινάς τάχθηκε υπέρ της αποτύπωσης σε κανόνες μιας πραγματικής ανάγκης και όχι το αντίστροφο. «Αν προκύψει κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί σε κανόνα, θα το κάνουμε. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε ως στόχο την αλλαγή, χωρίς να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε», δήλωσε.

Στην συζήτηση με τον κ. Σχοινά συμμετείχαν ακόμη η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα, η συμπρόεδρος των γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ (CDU). Τον συντονισμό ανέλαβε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χέρτι του Βερολίνου, Χένρικ Έντερλάιν.

480 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων – Ο αρχηγός τήρησε την υπόσχεση

Νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων επίκεινται, όπως πληροφορούμαστε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εκτός από τους 400 και τους 800 συνοριοφύλακες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να γίνουν και άλλες προσλήψεις που αφορούν σε 480 άτομα εκ των οποίων οι 180 για την Αττική και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.Το θέμα είχε τεθεί από το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων Αττικής στη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη, παρουσία και του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτη Χαρέλα. Η υποστελέχωση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο αρχηγός είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Και απ’ ότι φαίνεται θα τηρήσει την υπόσχεσή του.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Συνελήφθησαν 3 άτομα για απόπειρα ζωοκλοπής σε χωριό της ΡόδουΣυνελήφθησαν -3- άτομα για απόπειρα ζωοκλοπής σε χωριό της Ρόδου

Κατασχέθηκαν -14- κιλά κρέατος αιγοπροβάτων, συρμάτινες παγίδες και μαχαίρια

Συνελήφθησαν 14 Φεβρουαρίου 2020 το απόγευμα σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 20, 26 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα ζωοκλοπής - ζωοκτονία και οπλοκατοχή.

Όπως διαπιστώθηκε, χθες το απόγευμα οι κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να παγιδεύσουν ζώα από κοπάδι αιγοπροβάτων, με σκοπό τη θανάτωσή και περαιτέρω εκμετάλλευση του κρέατος τους.

Οι δράστες συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Αυτοσχέδιες παγίδες και κόφτης συρμάτων
Δυο μαχαίρια και ένας μπαλτάς
Τεμάχια κρέατος αιγοπροβάτων συνολικού βάρους -14- κιλών

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια - Συναντήσεις με πολιτικούς και αστυνομικούς


Στην πόλη της Βέροιας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισκέφθηκε ανεπίσημα την Σχολή στο Πανόραμα (εγκαταστάσεις που ο ίδιος δημιούργησε κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας του)

και συνάντησε θεσμικούς φορείς της Ημαθίας. Αρχικά, ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας και στην συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με αστυνομικούς και συνδικαλιστικά σωματεία (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας και Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του veriotis.gr, έγιναν αναφορές για τα θέματα ασφάλειας που ταλανίζουν το νομό, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Αστυνομίας, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που ανησυχούν τους Αστυνομικούς και αφορούν το βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων, την αποκατάσταση του μισθολογίου, την άρση των ανισοτήτων και την έμπρακτη υποστήριξη σε προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ημαθίας.

Από την πλευρά τους οι Αστυνομικοί τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη αναβάθμισης της υπηρεσίας διαχείρισης μετανάστευσης Ημαθίας. Σ΄αυτό το ζήτημα ο υπουργός αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της περιοχής μας, ως διερχόμενος κόμβος των μεταναστευτικών ροών, μέσω των κυκλωμάτων που θα πρέπει να καταπολεμηθουν. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι άμεσα θα κοιτάξει να καλύψει τις ανάγκες της Δ.Α. Ημαθίας όσον αφορά σε οχήματα και εξοπλισμό. Τέλος επεσήμανε πως η στήριξη στις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης είναι έμπρακτη με τις νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Όσον αφορά το παραπολιτικό επίπεδο, ο ισχυρός άνδρας της Κατεχάκη, δεν παρέλειψε να αναφέρει την αγάπη του για την γενέτειρά του και θυμήθηκε τα 20 χρόνια που πολιτευτόταν στο νομό Ημαθίας. Μην ξεχνάμε πως ήταν μόνιμος κάτοικος στο Πανόραμα και το πολιτικό του γραφείο βρισκόταν επί της οδού Μητροπόλεως (πάνω από το καφέ-μπαρ McOza).


Σφραγίζουν τα περάσματα στον Έβρο - Γιγαντιαία επιχείρηση φύλαξης των συνόρων στον Έβρο


Κοινές περιπολίες στον Έβρο, πραγματοποιούν από αρχές Δεκεμβρίου του 2019 η Ελληνική αστυνομία και ο στρατός και ελέγχουν τα χερσαία σύνορα της χώρας. 
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε την γιγαντιαία επιχείρηση φύλαξης των συνόρων μας στον Έβρο