Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Δωρεά νέου εξοπλισμού στην ΕΛ.ΑΣ. - Θα αξιοποιηθεί στην "μάχη" κατά του οργανωμένου εγκλήματος


Συσκευές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας δώρισε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

 

Η δωρεά υλοποιήθηκε μέσω του κλιμακίου της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (Immigration and Customs Enforcement – ICE) που σταθμεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και η υλοποίησή της καθυστέρησε εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ, γνωστό ως shutdown.

Η δωρεά ολοκληρώθηκε και τυπικά την Τρίτη με την παραχώρηση του εξοπλισμού στα στελέχη της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Πρόκειται για 35 συσκευές που προσομοιάζουν σε κινητά τηλέφωνα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν τελευταίας τεχνολογίας ασυρμάτους, με δυνατότητα να μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο, εκτός από ήχο, φωτογραφίες και βίντεο προς το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας. Η δωρεά μάλιστα, πλην των 35 συσκευών, περιελάμβανε και τη δημιουργία ενός αυτόνομου επιχειρησιακού κέντρου στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι συσκευές έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung, ωστόσο φέρουν λογισμικό που έχει δημιουργήσει η ελληνική εταιρεία Eyeonix. Ομοιες συσκευές χρησιμοποιούν αστυνομικοί και άλλων «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Αντιτρομοκρατική και η Διεύθυνση Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ).

Η πρωτοβουλία για τη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. και ICE, που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2019 ανάμεσα στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάιατ και τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέα Δασκαλάκη. Πρόθεση των αμερικανικών αρχών είναι να εξοπλίσουν τους Ελληνες αστυνομικούς με ασυρμάτους τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια στις επικοινωνίες. «Είμαστε περήφανοι που δωρίζουμε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στη μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος, δίνοντάς της τη δυνατότητα να πραγματοποιεί επιχειρήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Σήμερα, στο μεταξύ, πρόκειται να παραδοθεί στην αστυνομία και ο τεχνολογικός εξοπλισμός που παραχωρεί υπό μορφή δωρεάς η εταιρεία «Παπαστράτος». Παρότι το αντικείμενο της δωρεάς δεν ανακοινώθηκε δημοσίως, ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι πρόκειται να παραληφθούν συστήματα εντοπισμού οχημάτων, θερμικές κάμερες, κιάλια μεγάλης εμβέλειας καθώς επίσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη – drones. Ο εξοπλισμός θα διατεθεί στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και στις υποδιευθύνσεις Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Δίωξης Ναρκωτικών.

Γιάννης Σουλιώτης

 

ΠΗΓΗ    policenet.gr

Δύο κρούσματα κορονοϊού στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς


Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, όπου καταγράφτηκαν δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς


Σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURANEWS.GR, η διαδικασία ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυο αστυνομικοί έχουν ήδη μπει σε 14ήμερη καραντίνα.

 

ΠΗΓΗ    svouranews.gr

Απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες


Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γνωρίζει πολύ καλά και την προσπάθεια και την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι, για την προστασία της δημόσιας υγείας, της δημόσιας ασφάλειας και την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους διαμένοντες.

Στην Δομή χρησιμοποιούνται σκηνές που δόθηκαν ως κατάλληλες από την Ύπατη Αρμοστεία και οι οποίες φέρουν το λογότυπο της. Στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών αυτών, αναμένουμε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα την ολοκλήρωση των ανειλημμένων υποχρεώσεων και έργων υποδομής (παροχή συνεργείου τεχνικών για εργασίες, εργασίες στεγανοποίησης των σκηνών, αδιαβροχοποίηση ορόφων, εργασίες για την τοποθέτηση υπερυψωμένου ξύλινου πατώματος, εργασίες αποστράγγισης εδάφους με χρήση 3 άλφα – χαλίκι, μετακινήσεις οικίσκων, παροχή rubhalls) που έχει αναλάβει στη νέα δομή. Ειδικά μετά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η χθεσινή βροχόπτωση, προσβλέπουμε στην επιτάχυνση αυτών των έργων, που έχουν προφανή σημασία και προφανείς ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

Επίσης, επισημαίνουμε ότι την ολοκλήρωση λοιπών έργων υποδομής που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, έχουν επωμιστεί διεθνείς οργανισμοί είτε ανθρωπιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται, σήμερα, εντός της δομής είτε περιλαμβάνονται στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη εγκριθεί να πραγματοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ως προς τις δομές που λειτουργούν σε δημοτικό χώρο ή σε καταλήψεις, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Και ούτε οι πρόσφυγες μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να λειτουργούν δομές που πλέον δεν χρειάζονται.

Τέλος, προσβλέπουμε στην επιτάχυνση, από την Ύπατη Αρμοστεία, της απόδοσης κατειλημμένων διαμερισμάτων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ώστε να επιταχυνθεί η αποσυμφόρηση των νησιών καθώς και την υλοποίηση δράσεων που έχουμε ζητήσει για την ομαλή ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων”.

ΠΗΓΗ samostoday.gr

Συνάντηση της ΠΟΣΥΦΥ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Καβάλα - Χρυσοχοΐδης : Προσλήψεις 100 νέων Συνοριακών Φυλάκων για το Ν. Καβάλας


Ο υπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση με 100 νέους Συνοριακούς Φύλακες για το υπάρχων Τμήμα Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης του Ν. Καβάλας

 

Κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) συναντήθηκε σήμερα 10-10-2020 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κο Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Δ. Α Καβάλας. Ο Υπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση με 100 νέους Συνοριακούς Φύλακες για το υπάρχων Τμήμα Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης του Ν. Καβάλας με έδρα στην Νέα Καρβάλη, με το κριτήριο τής Εντοπιότητας μεταξύ των άλλων κριτηρίων για την πρόσληψη τους.

 
Οι προσλήψεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά νέων προσλήψεων Συνοριακών Φυλάκων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

ΠΗΓΗ    .bordernews.grΕπιστολή στον πρωθυπουργό στέλνουν κάτοικοι & φορείς του δήμου Σουφλίου για την κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας


Συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτοικοι και φορείς του δήμου Σουφλίου ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα.

Μετά την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής ενάντια στο κλείσιμο της Ταξιαρχίας Προβατώνα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να σταλεί επιστολή στον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση σε όλους τους αρμόδιους. Η επιστολή εστάλη την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

2. Να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες στις επιχειρήσεις και στα σπίτια, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11:30 στον Προβατώνα με συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού για 10 λεπτά και διανομή φυλλαδίων στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κου Κ. Μητσοτάκη

Κοινοποίηση: Υπουργό Άμυνας

Υφυπουργό Άμυνας

Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων

Αρχηγούς κομματ. αντιπολίτευσης

Τυχερό, 7/10/2020

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει που αφορά στην κατάργηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε για εμας τους ακρίτες το θέμα της ασφάλειας των συνόρων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα το οποίο μέχρι τώρα με τις κινήσεις σας (στα γεγονότα του Μαρτίου), έχετε αποδείξει ότι και για εσάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία λειτουργεί από το 1999, αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα στρατόπεδα της Ελλάδας και δραστηριοποιείται στον κεντρικό Νομό Έβρου σε ένα σημαντικό σημείο εθνικής σημασίας. Αποτελεί ένα σχηματισμό ο οποίος επιχειρεί στην πρώτη γραμμή των συνόρων της χώρας μας. Τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφασή σας για την εμπλοκή του στρατού στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, η Ταξιαρχία συμβάλλει σημαντικά στη μειωμένη είσοδο παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα.

Το άκουσμα του σχεδιασμού για την κατάργηση της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας, ξεσήκωσε την τοπική κοινωνία και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απεργία καταστημάτων, αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους και συνάντηση με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην οποία διαμαρτυρήθηκε εντόνως για το συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Με την κατάργηση της Ταξιαρχίας θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των στελεχών που ένα ποσοστό εξ αυτών διαμένουν στην περιοχή μας, το οποίο θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως:
  • Μείωση των μαθητών στις σχολικές μονάδες με κίνδυνο το κλείσιμό τους
  • Απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος
  • Κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος
  • Δεκάδες διαμερίσματα θα παραμείνουν ανοίκιαστα
  • Σημαντική μείωση στον κύκλο εργασιών των τοπικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα το σταδιακό κλείσιμο πολλών από αυτών
  • Αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Τυχερού που αποτελεί ένα σημαντικό σημείο-πέρασμα γι' αυτούς

Αποτέλεσμα όλων των προαναφερθέντων είναι η μείωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και ο οικονομικός μαρασμός της περιοχής, το οποίο συνεπάγεται μείωση πληθυσμού, καθώς πολλοί νέοι θα φύγουν προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Ζητούμε την επανεξέταση του ζητήματος, καθώς θεωρούμε ότι μετά από όλα όσα περιγράψαμε, ότι η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία που εδρεύει στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου, θα πρέπει να αποτελέσει μια εξαίρεση στον όλο σχεδιασμό.

Περιμένουμε τις ενέργειες σας για τη θετική έκβαση του ζητήματος».

ΠΗΓΗ e-evros.gr

Αρσέν Χαρουτιουνιάν: Ο πρωταθλητής Ευρώπης που πήγε εθελοντής στον πόλεμο

Ο 20χρονος παλαιστής από την Αρμενία τα παράτησε όλα για να ντυθεί στα χακί και να υπερασπιστεί την πατρίδα του στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.

Πέρασαν 18 μήνες, ήταν Απρίλιος του 2019 όταν ο 19χρονος τότε Αρσέν Χαρουτιουνιάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βουκουρέστι.


Τώρα δήλωσε και πήγε εθελοντής στη μονάδα «Γκαϊντούκ», η οποία δημιουργήθηκε το 2016 από τον πατέρα του, Κάρεν Χαρουτιουνιάν, για να πάρει μέρος στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν.

Ο 20χρονος αθλητής με διάφορες αναρτήσεις του στα social media τόνισε πως είναι έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του.

«Η ενότητά μας, που είναι εγγύηση για τη νίκη μας, είναι πολύ πιο δυνατό όπλο από τα όπλα του Αζερμπαϊτζάν που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είθε να μας προστατεύσει όλους ο Θεός» πρόσθεσε υποσχόμενος να κάνει τα πάντα για να κερδίσει η πατρίδα του τον πόλεμο.

Μαζί του και άλλοι

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος Αρμένιος αθλητής, καθώς ακόμα και στη Σκακιστική Ομοσπονδία, οι παίκτες πήραν τα όπλα, ενώ και ο πρώην επιθετικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Έντγκαρ Μανουτσαριάν πήγε να πολεμήσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΠΗΓΗ sputniknews.gr

Με κάμερες στους δρόμους οι άνδρες των ΜΑΤ-Σύμφωνα με πληροφορίες Ισραηλινοί εκπαιδεύουν τους χειριστές

Ένα βήμα πριν τεθεί σε λειτουργία η χρήση φορητών καμερών από τους άνδρες των ΜΑΤ που θα βιντεοσκοπούν τα επεισόδια, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στη χώρα μας εκπρόσωποι της ισραηλινής εταιρείας.... από την οποία έγινε η προμήθεια των συσκευών, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους ένστολους της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης της Τάξης στη χρήση τους.

Σε κάθε διμοιρία ένας άνδρας των ΜΑΤ θα κρατάει αντί για ρόπαλο, μια μικρή κάμερα ώστε να καταγράφεται ολόκληρη η επιχειρησιακή δραστηριότητα όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και στο εξωτερικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται συνολικά 20 κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να αποτυπώνονται πλήρως όλες οι κινήσεις.

Η εικόνα θα μεταφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων προκειμένου να εκτιμάται κάθε φορά η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές όταν προκύπτουν επεισόδια με διαδηλωτές.

Τα πλάνα θα είναι πανοραμικά ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο υλικό εάν τυχόν καταγγείλουν φαινόμενα άσκοπης ή υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Αρχές Σεπτεμβρίου υπογράφηκε μάλιστα και το Προεδρικό Διάταγμα που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των εν λόγω καμερών κι αφού νωρίτερα είχε ληφθεί η σχετική άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στο άρθρο 4 αναφέρεται ότι «η εστίαση της εικόνας επιτρέπεται για τη διαπίστωση αξιόποινων πράξεων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των επιδιωκόμενων σκοπών. Η διαδικασία εστίασης της εικόνας και επαναφοράς της εκτελείται με αιτιολογημένη απόφαση του υπευθύνου επεξεργασίας, κατόπιν έγκρισης του αρμοδίου εισαγγελέα πρωτοδικών. Σε περίπτωση κατεπείγοντος, η εστίαση είναι δυνατό να εκτελείται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του υπεύθυνου επεξεργασίας, με υποχρέωση άμεσης ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να απαγορεύσει τη συνέχιση της διαδικασίας και τη χρήση των συλλεγέντων δεδομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η συνδρομή των προϋποθέσεων εστίασης της κάμερας, καθώς και επαναφοράς της στην προκαθορισμένη θέση, αποδεικνύονται από τα τηρούμενα κατ’ άρθρο 11 αρχεία καταγραφής ενεργειών. Ο αρμόδιος κατά τα ανωτέρω εισαγγελέας δύναται να ζητά, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, επιπλέον στοιχεία, με σκοπό τον έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών. Είναι επιτρεπτή η λήψη εικόνας και κάθε τρίτου προσώπου, εφόσον τούτο είναι αναγκαίο για την επίτευξη του σκοπού επεξεργασίας».


 

 

Λιακόπουλος: ΌΧΙ στην εγκατάσταση προσφύγων στην Παραλιακή Ζώνη Κατερίνης

ΟΧΙ στην εγκατάσταση προσφύγων στην Παραλιακή Ζώνη

ΝΑΙ στην προστασία του τουριστικού μας προϊόντος

ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση προσφύγων στην Κατερίνη

Συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Κατερίνης, συμπολίτες μας από όλη την Πιερία, τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουμε ότι εκτός από την οργανωμένη παρουσία μεταναστών στα όρια του Δήμου Κατερίνης (μέσω κρατικών παρεμβάσεων και στο άμεσο μέλλον μέσω του Δήμου Κατερίνης), πολλοί ιδιώτες επαγγελματίες του τουρισμού ετοιμάζονται να υποδεχτούν μετανάστες, για τους οποίους επισυνάπτουν απευθείας συμφωνίες με διάφορες ΜΚΟ. 

Σεβόμαστε το οικονομικό πρόβλημα των συμπολιτών μας που καταφεύγουν σε αυτές τις λύσεις, όμως τους ζητάμε να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη και να προστατεύσουν το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, από το οποίο θα ζήσουν και οι ίδιοι τα επόμενα χρόνια! 

Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε τον υγειονομικό κίνδυνο της μη ελεγχόμενης μετακίνησης μεταναστών, αφού σε περίπτωση υπερμετάδοσης του κορωνοϊού κινδυνεύει όχι μόνο ο τομέας του τουρισμού, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία της Κατερίνης! 

Ζητούμε να στηρίξει το αίτημά μας αυτό όποιος πιστεύει πως δεν μπορούν να εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα μετανάστες σε διάφορα σημεία του τόπου μας και ειδικά στο παραλιακό μας μέτωπο. 

Είμαστε άνθρωποι πολιτισμένοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ζήσουμε εδώ και τα επόμενα χρόνια. Αν τώρα καταστρέψουμε το τουριστικό μας προϊόν, ακόμη και αυτοί που προσωρινά θα κερδίσουν κάποια χρήματα, γρήγορα θα χάσουν πολύ περισσότερα. 

Καλούμε όποιον τουριστικό επαγγελματία δέχεται προτάσεις εγκατάστασης μεταναστών που δεν προέρχονται από επίσημους φορείς και κρατικές δομές, να το σκεφτεί πολύ καλά πριν αποδεχτεί την πρόταση και να μην ξεχνά ότι αν το παραλιακό μας μέτωπο θεωρηθεί ως μόνιμος τόπος εγκατάστασης μεταναστών, η ζημία θα είναι ανυπολόγιστη για όλους μας. 

Αν συμφωνείς με την πρότασή μας, κάνε like στη σελίδα μας και κοινοποίησέ την περαιτέρω στους φίλους σου! 

Στόχος οι χιλιάδες υπογραφές το ταχύτερο δυνατό! 

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» 

Θανάσης Λιακόπουλος 

Επικεφαλής συνδυασμού – δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

 

ΠΗΓΗ   pierianews.gr

Γιατί μειώθηκαν οι προσφυγικές ροές από το Αιγαίο

Εντυπωσιακή μείωση κατέγραψαν οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας από το Αιγαίο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.

 

Ειδικότερα, το πρώτο 9μηνο του 2019 είχαμε 39.797 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα φέτος (από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο) αφίχθησαν 9.437, μια μείωση δηλαδή της τάξης του 76%. Εάν δε περιορίσουμε το χρονικό διάστημα στο 7μηνο, δηλαδή από Μάρτιο έως Σεπτέμβριο τότε η μείωση είναι 89%.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες αυτό οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες. Καταρχάς στο γεγονός ότι πλέον στο αρχιπέλαγος εκτελούνται περιπολίες επί εικοσιτετραώρου βάσεως τόσο από σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής όσο και της Frontex, δηλαδή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ενώ εντατική είναι πλέον και η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού. Ιδίως κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης του καλοκαιριού που ο στόλος βρισκόταν διάσπαρτος σε ολόκληρο το Αιγαίο, δεν περνούσε ούτε ψαρόβαρκα χωρίς να εντοπιστεί και να ελεγχθεί.

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι από την 1η Μαρτίου η κυβέρνηση αποφάσισε την περαιτέρω επιτήρηση και «θωράκιση» των θαλασσίων συνόρων μετά τα επεισόδια που συνέβησαν στην οριογραμμή του Έβρου με χιλιάδες πρόσφυγες να μεταφέρονται από την Τουρκία στα σύνορά και να τους ζητούν να περάσουν απέναντι. Ωστόσο οι συντονισμένες ενέργειες στρατού και αστυνομίας της χώρας μας σε συνδυασμό με τον υψωμένο φράχτη απέτρεψαν την είσοδο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι φέτος την άνοιξη είχε επιβληθεί και το lockdown των 45 ημερών ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού που έκανε ακόμη αυστηρότερη την επιτήρηση των λιμανιών και των νησιωτικών ακτών αναφορικά με το ποιος έρχεται και ποιος φεύγει. Την ίδια ώρα τέλος, τα κυκλώματα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών που δραστηριοποιούνται στις τουρκικές ακτές, άρχισαν να προτιμούν τους τελευταίους μήνες νέες θαλάσσιες οδούς προς τη νότια Ιταλία αυτή τη φορά.

ΠΗΓΗ    newsbeast.gr

 

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες-Φωτιές και επεισόδια απο τους Ρομά

Επεισόδια ξέσπασαν από ομάδες Ρομά σε Αττική, περιοχές της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η οργή για τη δολοφονία του 18χρονου στη Μεσσηνία ξεχείλισε. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από σκάγια στα Μέγαρα.

Νωρίτερα, φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων έβαλαν το απόγευμα της Παρασκευής στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι, έκλεισαν την περιφερειακή Αιγάλεω στη λεωφόρο Καβάλας, ενώ προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία στο Μενίδι. Οι επεισοδιακές συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία όλες οι οδικές αρτηρίες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας. Κλειστός παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Καλαμάτας στο ύψος της Μεσσηνίας, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί

ΠΗΓΗ  cnn.gr

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας

Επιτυχία της Οικονομικής Αστυνομίας «Ξήλωσαν» μεγάλο κύκλωμα επεξεργασίας καπνού και παρασκευής εκατοντάδων χιλιάδων τσιγάρων 

Εργοστάσια επεξεργασίας καπνού και παρασκευής εκατοντάδων χιλιάδων τσιγάρων εντοπίστηκαν από την Οικονομική Αστυνομία στην Αττική και στην Κορινθία.

Πρόκειται για ολόκληρη γραμμή παραγωγής, όμοια με αυτή των νόμιμων εργοστασίων, ενώ το κύκλωμα που «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. έκανε ακόμα και εξαγωγές λαθραίων τσιγάρων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ισπανία. Και αυτό διότι οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στα δύο εργοστάσια συσκευασίες με αναγραφόμενα προειδοποιητικά μηνύματα υγείας στην αγγλική, γερμανική και ισπανική γλώσσα.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι μέσα στα παράνομα εργοστάσια υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων (κοιτώνες, τουαλέτες, καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα), ώστε οι «υπάλληλοι» να μη μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων προκύπτει ότι οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο ανέρχονται στα 9.500.000 ευρώ.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα χθες Πέμπτη συνελήφθησαν συνολικά 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσαν τα εργοστάσια, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 33 τόνοι επεξεργασμένου καπνού, 6.040.380 τεμάχια λαθραία τσιγάρα και πλήθος πρώτων υλών παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα τουλάχιστον από το 2019, είχε εγκαταστήσει τα δύο ξεχωριστά εργοστάσια, σε αποθήκες σε περιοχές της Κορινθίας και της Αττικής, από τα οποία το ένα για επεξεργασία καπνού και το άλλο για παρασκευή και συσκευασία επώνυμων τσιγάρων.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιλέξει τις αποθήκες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους αλλά και την διασύνδεση των δύο εργοστασίων από τις διωκτικές Αρχές.

Για την μεταφορά των παράνομων προϊόντων, χρησιμοποιούσαν φορτηγά στα οποία άλλαζαν διαρκώς πλαστές πινακίδες, ώστε να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, ενώ κατά την μεταφορά των πρώτων υλών για την παρασκευή τσιγάρων κάλυπταν τις παλέτες με ειδικό χάρτινο περιτύλιγμα που έφερε επιγραφή για μεταφορά συσκευασιών ζαχαρωτών.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε στην αποθήκη – εργοστάσιο στην Κορινθία πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, στην οποία εργάζονταν 6 από τους συλληφθέντες.

Παράλληλα, κατά την έρευνα στην αποθήκη – εργοστάσιο στην Αττική, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων, στην οποία εργάζονταν οι υπόλοιποι 16 συλληφθέντες, ενώ έξω από το «εργοστάσιο» ακινητοποιήθηκε και φορτηγό το οποίο μετέφερε λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Από την ανάλυση των ευρημάτων καθώς και από την ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται για να «στηθεί» και να λειτουργήσουν τέτοιας μορφής εργοστάσια παραγωγής λαθραίων καπνικών ειδών, προκύπτει ότι οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και «επαγγελματική» δράση, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, τόσο από την παρασκευή λαθραίων καπνικών ειδών, όσο και από την μετέπειτα παράνομη μεταπώληση τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ   www.katechaki.gr

Συλλυπητήριο μήνυμα Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

Η  απουσία του Ειδικού Φρουρού Αντώνη Νίκου από την Ελληνική Αστυνομία ισοδυναμεί με πλήγμα άρρητου θρήνου.


Ένα νέο στέλεχος της Ομάδας ΔΙΑΣ φεύγει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο συνεπεία σοβαρού τραυματισμού του εν ώρα καθήκοντος, μετά από πολυήμερη νοσηλεία και μια άνιση μάχη από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής. Οι συνάδελφοι Βαγγέλης και Αντώνης έχουν φύγει πια από κοντά μας, έχοντας αποδείξει το μεγαλείο της ψυχής τους κατά την πορεία τους στο Σώμα.

Η επαγγελματική ακεραιότητα του αδικοχαμένου Αντώνη, η προσήλωσή του στο καθήκον, η υπευθυνότητα και η συνέπειά του στην εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη, αλλά, κυρίως, η εγρήγορση και η ετοιμότητα, που επεδείκνυε σε οποιοδήποτε ανακύπτον περιστατικό, όπως και τη λυπηρή εκείνη ημέρα, επιτείνουν το αίσθημα της υπερηφάνειας, που όλοι αισθανόμαστε σήμερα για το ήθος και τον αξιόλογο χαρακτήρα του.

Ως Αρχηγός του Σώματος επιτρέψτε μου να εκφράσω τα ειλικρινή, βαθύτατα και θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του Αντώνη και να σας διαβεβαιώσω ότι σύσσωμη η Αστυνομική Οικογένεια δεν ξεχνά και πάντα θα τιμά τη μνήμη του δικού της παιδιού!

ΠΗΓΗ  astynomia.gr

Γιώργος Φίλης : Η Τουρκία έχει ατζέντα λες και νίκησε την Ελλάδα στον πόλεμοΚαμία τύχη δεν πρόκειται να έχουν οι διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας όποτε ξεκινήσουν καθώς σύμφωνα με τον διδάκτορα Γεωπολιτικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Φίλη, «η Τουρκία έχει ατζέντα λες και νίκησε την Ελλάδα στον πόλεμο» και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να την συζητήσει. Με την ημερομηνία για τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να παραμένει άγνωστη και τη γείτονα χώρα να συνεχίζει τις προκλήσεις ο δρόμος της συνεννόησης φαίνεται ότι παραμένει… «σκοτεινός».

 

πηγη  sputniknews.gr

Ελευθέριος Παπαΐδης: Ευχαριστώ από καρδιάς τους άντρες που βρίσκονται ακούραστα στην πρώτη γραμμή του πυρός


"ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς τους άντρες, που χρόνια τώρα βρίσκονται ακούραστα στην πρώτη γραμμή του πυρός, για να συντηρούν μια ασφαλή κοινωνία, μα πάνω από όλα μια Ελλάδα, ελληνική. Αυτούς τους άντρες που πολεμάνε για να κοιμόμαστε όλοι εμείς ασφαλείς.

Έχοντας την τιμή να είμαι μέλος και των δύο αυτών διμοιριών, Κοζάνης και Καστοριάς, και τα τελευταία χρόνια πλέον ως εκπαιδευτής και συντονιστής τους, είμαι σίγουρος ότι η ποιότητα και η αξία του Έλληνα Αστυνομικού είναι ανεκτίμητη και μη μετρήσιμη.

Ένας Έλληνας Αστυνομικός που στις πιο σκληρές, άχαρες, αλλά και νευραλγικές στιγμές της Ιστορίας, ήτανε πάντοτε παρόν να προασπίσει τα δικαιώματα κάθε νομοταγή πολίτη αυτής της χώρας. Ακόμα και όταν τον χλεύασαν, τον χτύπησαν, αλλά και τον κυνήγησαν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αυτός στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, για να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Αυτή ήταν η απάντησή του! Σιωπηλή, αποτελεσματική και μεγαλοπρεπής. Δεν είχε την απαίτηση του "ευχαριστώ" από κανέναν! Εμείς όμως, έχουμε την υποχρέωση να του την αποδώσουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Καθώς αυτό θα πρέπει να είναι, απαίτηση της κοινωνίας μας και του λαού μας.

Στην Ελλάδα δεν χωράνε φιλανθρωπίες, παρά μόνο ισχυρά βήματα προς τα εμπρός σε όλους τους τομείς. Αυτό ονειρευτήκαμε στα πρώτα μας βήματα, γι' αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα πραγματώσουμε στο τέλος του ταξιδιού μας. Η δυνατή Ελλάδα δεν είναι μια ουτοπία. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη.

Και αυτά τα παιδιά θα είναι πάντοτε εδώ για να μας προστατεύουν, γιατί η αίσθηση προσφοράς και καθήκοντος, ξεπερνά κάθε είδους μικροσυμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Είναι εδώ για να πέφτουν στην φωτιά κάθε φορά που τους χρειαζόμαστε με αυταπάρνηση και αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που καραδοκεί.

Ελευθέριος Παπαΐδης
Αστυνόμος Α
Εκπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ policenet.gr

«Εκτροφείο» του κορονοϊού το Μαυροβούνι


Μετά τους τέσσερις αστυνομικούς που υπηρετούν το πεδίο βολής του Μαυροβουνίου από την κεντρική Λέσβο, θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε και συνοριοφύλακας και έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία για να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση. Πρόκειται για ντόμινο κρουσμάτων με κίνδυνο σοβαρών συνεπειών για τον τόπο μας και για τα οποία ευθύνη έχουν τα Υπουργεία Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας που αδυνατούν να χειριστούν με ασφάλεια το μεταναστευτικό στη Λέσβο. Επίσης θετικός διαγνώστηκε σήμερα και ένας υπάλληλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ο οποίος μάλιστα εισήχθη στο νοσοκομείο. Τέλος στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας για τη Λέσβο προστέθηκε και 14ο νεκρός που εξέπνευσε σε νοσοκομείο των Αθηνών και είναι ο δεύτερος το τελευταίο διήμερο.

ΠΗΓΗ nealesvou.gr

Πώς ο «Μεγάλος αδελφός» της ΕΥΠ θα ακούει και το… Internet


Το νέο σύστημα έχει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη παρακολούθηση 350 κινητών τηλεφώνων, «χαρτογράφηση» συνομιλιών μέσω Viber και Whatsapp και εντοπισμό στίγματος σε κρίσιμους στόχους

Νέο «Μεγάλο αδελφό» προηγμένης τεχνολογίας, κόστους 6,2 εκατ. ευρώ, που θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει πλέον χιλιάδες τηλεφωνικές επαφές μέσω Viber, Whatsapp, Signal και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών αποκτά – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – το επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ. Πρόκειται για σύστημα με τριπλάσιες σχεδόν δυνατότητες και εύρος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από αυτό που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το νέο σύστημα θα μπορεί να καταγράφει τις συνομιλίες 1.100 κινητών τηλεφώνων την ίδια χρονική περίοδο, αλλά και να προχωρά σε ταυτόχρονες live ακροάσεις συνομιλιών σε 350 κινητά τηλέφωνα.

Το σύστημα που διέθετε μέχρι τώρα η ΕΥΠ (αντίστοιχης τεχνολογίας συστήματα έχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών) είχε τη δυνατότητα καταγραφής των συνομιλιών περίπου 600 κινητών και 100 σταθερών τηλεφώνων, όπως και τη live παρακολούθηση 100 τηλεφώνων. Το προηγούμενο σύστημα είχε αποκτηθεί την περίοδο 2005-2007, αλλά παρουσίαζε πολλά λειτουργικά προβλήματα.

Η καινοτομία που κάνει τη διαφορά

Η κύρια καινοτομία του νέου αποκτήματος των Αρχών αφορά τις διαδικτυακές πλατφόρμες της κινητής τηλεφωνίας. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να υπάρξει εκεί οποιοσδήποτε έλεγχος από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας και αποτελούσε «μαύρη τρύπα» στις έρευνες για εξάρθρωση συμμοριών, δράση μελών του οργανωμένου εγκλήματος, υποθέσεις εθνικής ασφάλειας κ.λπ.

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια του νέου συστήματος της ΕΥΠ έγινε στις 18 Ιουλίου 2020 με σχετικά μικρές προθεσμίες (υποβολή προσφορών έως αρχές Αυγούστου) και με ιδιαίτερη προσοχή στη διαγωνιστική διαδικασία. Και αυτό για να αποφευχθούν παρατυπίες και παρανομίες – με κατηγορίες για υπερκοστολογήσεις – που είχαν υπάρξει στον διαγωνισμό πριν από 14 περίπου χρόνια και είχαν οδηγήσει στη φυλακή τον έλληνα αντιπρόσωπο της γερμανικής προμηθεύτριας εταιρείας.

Διευρυμένες δυνατότητες

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το νέο σύστημα θα υποστηρίζει την παρακολούθηση τουλάχιστον 1.100 «στόχων» κινητής τηλεφωνίας (φωνή, δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών Internet) και 500 στόχων σταθερής τηλεφωνίας (φωνή, δεδομένα, υπηρεσιών Διαδικτύου). Επιπλέον, το νέο σύστημα θα εξασφαλίζει την ταυτόχρονη παρακολούθηση τουλάχιστον 350 «στόχων» κινητής τηλεφωνίας / Διαδικτύου και τουλάχιστον 200 στόχων σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει μέσω «κλειδώματος» στόχων και προσδιορισμού στίγματος αν υπάρχει παρουσία ενός υπόπτου τηλεφώνου σε οικήματα ή άλλους χώρους (π.χ. γιάφκες κ.λπ.) που παρακολουθούνται από τις Αρχές. Ακόμη προβλέπεται η εκπαίδευση 100 υπαλλήλων της ΕΥΠ στον χειρισμό του συστήματος.

Το ιντερνετικό δίκτυο κλήσεων

Εκείνο λοιπόν που θεωρείται ότι θα δώσει ώθηση στην έρευνα των μυστικών υπηρεσιών – και όχι μόνο – θα είναι ότι μέσω της δυνατότητας καταγραφής δεδομένων του Internet από τα κινητά τηλέφωνα θα μπορεί να διαπιστώνεται όλο το δίκτυο τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Viber, WhatsApp και άλλων περίπου 1.000 προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoIP – Voice over Internet Protocol). Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ είχαν διαπιστώσει ότι σε ποσοστό άνω του 90% τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφθοράς, σκάνδαλα κ.λπ. χρησιμοποιούσαν τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανείς τρόπος να ελεγχθεί ούτε τι συζητείται, αλλά ούτε και ποιος επικοινωνεί με ποιον μέσα σε αυτές τις πλατφόρμες. Ετσι υπήρχε για την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ ένας ολόκληρος «κόσμος» απροσδιόριστων επικοινωνιών και διευκόλυνε τις παράνομες δραστηριότητες.

Χαρτογραφήσεις των διασυνδέσεων

Τώρα μέσω των δυνατοτήτων του νέου συστήματος οι μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν να σχηματίσουν επαρκείς «χαρτογραφήσεις» κλήσεων μεταξύ διαφόρων υπόπτων ώστε να προσδιορίσουν πρόσωπα και διασυνδέσεις. Οι συνομιλίες που θα υπάρχουν μέσω του Διαδικτύου θα αποτυπώνονται όπως αυτές μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, θα μπορεί να διαπιστώνεται ο κάτοχος του τηλεφώνου, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται μέσω του κινητού του, καθώς και ποιο προφίλ στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί μέσω κινητού κ.λπ.

Σημειώνεται πάντως ότι προς το παρόν το νέο σύστημα της ΕΥΠ δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει και το περιεχόμενο μηνυμάτων ή ανταλλασσόμενων αρχείων, φωτογραφιών, βίντεο μέσω Viber κ.λπ.

Οι τρέχουσες προσφορές και η σημασία στην αποτελεσματικότητα

Για το νέο σύστημα παρακολουθήσεων μέχρι τώρα έχουν υποβάλει προσφορές δύο ιταλικές, δύο ισραηλινές και μία καναδική εταιρεία. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στην αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι ότι η τεχνική προσφορά θα αξιολογηθεί με 80% και ότι οι ελληνικές αρχές έχουν μελετήσει και την απόκτηση ειδικών λογισμικών όπως του «Pegasus» (ισραηλινής εταιρείας), ώστε να παγιδεύεται μέσω αποστολής μηνυμάτων το ύποπτο τηλέφωνο και να καταγράφονται όλες οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης από οποιαδήποτε συμβατική ή διαδικτυακή εφαρμογή.


Ρεκόρ πέρυσι στις εξπρές άρσεις απορρήτου

Στο ρεκόρ των 11.680 εισαγγελικών διατάξεων για άρση τηλεφωνικού απορρήτου με ταχύρρυθμες διαδικασίες και με επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας προχώρησαν το 2019 η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Σημειώνεται ότι το 2018 ο αριθμός αυτός ήταν 11.113 και το 2017 μόλις 7.182, ενώ το 2016 ήταν 9.295. Πάντως ο αριθμός αυτός προκαλεί απορίες, αφού πλέον η δράση των ενόπλων οργανώσεων στην πατρίδα μας ή η διέλευση μελών του ISIS έχουν περιορισθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα για άρσεις απορρήτου μπορεί να αφορούν και την παρακολούθηση περισσοτέρων του ενός τηλεφώνων σε έναν ατέρμονο κύκλο υποκλοπών.

Πάντως φαίνεται να έχουν μειωθεί τα αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με βάση βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, για υποθέσεις δηλαδή κοινού εγκλήματος. Το 2019 εκδόθηκαν 2.302 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων με πλήρη αιτιολόγηση, έναντι 3.400 το 2018 (μείωση 32,3%). Το 29% αυτών των βουλευμάτων αφορά δράση οργανωμένου εγκλήματος (κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά και όπλα), το 9% αφορά αμιγώς υποθέσεις ναρκωτικών, το 15% περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, το 21% περιπτώσεις διακεκριμένων ληστειών, το 2% υποθέσεις δωροληψίας κρατικών υπαλλήλων, το 3% αφορά εγκλήματα εμπρησμού, το 5% αδικήματα που σχετίζονται με εκρήξεις (π.χ. βόμβες μολότοφ), το 2% πορνογραφία ανηλίκων και το 3% παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

ΠΗΓΗ tovima.gr

Δύο καταδιώξεις διακινητών παράτυπων μεταναστών έξω από τη Θεσσαλονίκη


Αστυνομικοί υπηρεσιών της ΓΑΔΘ συνέλαβαν μετά από καταδίωξη δύο διακινητές παράτυπων μεταναστών σε περιοχές έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύλληψη δύο διακινητών παράτυπων μεταναστών σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, ύστερα από καταδίωξη προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:

• Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης συνέλαβαν σήμερα το πρωί στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, ύψος Αγίου Βασιλείου, 21χρονο Σύρο, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο αλλοδαπούς από τη Συρία που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, ο οδηγός του οχήματος, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί και ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε εκτός του οδοστρώματος, χωρίς να προκύψει τραυματισμός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μετέφερε οκτώ ακόμα αλλοδαπούς.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

• Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Καβαλαρίου 28χρονος Ιρακινός, ο οποίος μετέφερε παράνομα οκτώ αλλοδαπούς από τη Συρία (εκ των οποίων 2 ανήλικοι), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Νωρίτερα, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα όταν πραγματοποιήθηκε σήμα από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε ελαφρά με έτερο όχημα και ακινητοποιήθηκε. Ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.


ΠΗΓΗ voria.gr

Καβάλα: Στις φλόγες αυτοκίνητο με μετανάστες


Μετανάστες και διακινητής πρόλαβαν να διαφύγουν και αναζητούνται - Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην περιοχή της Τούζλας, έξω από την Καβάλα, που μετέφερε μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταδίωξη από τις αστυνομικές αρχές το όχημα, πήρε φωτιά για άγνωστη αιτία.

Πιθανολογείται πως οι μετανάστες και ο διακινητής διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.


ΠΗΓΗ protothema.gr


Θανατηφόρο τροχαίο με μετανάστες


Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα, στην παλιά Εγνατία Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Σαρακήνας.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε μετανάστες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Αποτελέσματα εκλογών Σ.Α.Υ.Σ.Φ Φλώρινας -Συγκρότηση νέου Δ.ΣΣ.Α.Υ.Σ. Φ Φλώρινας 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 


Πρόεδρος Παπαχρήστου Χρήστος τηλ 6939854478 – Γ.Γραμματέας Γεωργου Τρύφων τηλ.    6946191879 
Αρ. Απόφ. Πρωτοδ. 254/99 - Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτοδ. 172/2016

Θέμα:<<Συγκρότηση νέου Δ.Σ του Σωματείου μας >> 


Στο Αμύνταιο σήμερα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 21:00 συνήλθε το νέο Δ.Σ όπως προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου μας που έγιναν στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, έπειτα από πρόσκληση του πρώτου πλειοψηφήσαντος συμβούλου Παπαχρήστου Χρήστου, σε Τακτική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων. 
Σύμφωνα με τα οριζόμενα του καταστατικού του Σωματείου και έπειτα από ψηφοφορία συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής : 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαχρήστου Χρήστος 


Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χατζητρύφωνος Φώτιος 


Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τζώτζης Νικόλαος 


ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργου Τρύφων 


ΤΑΜΙΑΣ: Παπαδημητρίου Χρήστος 


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τασόπουλος Τρύφων 


ΜΕΛΟΣ: Χατζηκωνσταντίνου Νικόλαος 


ΜΕΛΟΣ: Νικολαίδης Γρηγόριος 


ΜΕΛΟΣ: Κοάτσης Αντώνιος 


Επίσης στις εκλογές του Σωματείου μας εκλέχτηκαν με σειρά προτίμησης για την Ελεγκτική Επιτροπή 


1. Στεργιάδης Μιχαήλ 


2. Τρυφωνιδης Γεώργιος 


3. Δημητρίου Παναγιώτης 


Αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εκλέχτηκαν με σειρά προτίμησης : 


1. Παπαχρήστου Χρήστος 

2. Γεώργου Τρύφων 

3. Χατζητρυφωνος Φώτιος 

4. Κιοσές Παναγιώτης 

5. Τζώτζης Νικόλαος 

ΠΗΓΗ bordernews.gr
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ευτυχώς ήταν κοντά οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ.....

Ξαφνική αδιαθεσία ενός ηλικιωμένου πολίτη προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Λαμίας λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τετάρτης (7/10).

Ο ηλικιωμένος κινούνταν στην πλατεία Πάρκου στην αρχή της οδός Κολοκοτρώνη στην 1η διάβαση πεζών, όταν ζαλίστηκε και βρέθηκε στο έδαφος. 

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Νίκο Καραπατή που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν, κοντά ήταν Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν τον ηλικιωμένο και να προσφέρουν με προσοχή τις πρώτες βοήθειες, εωσότου έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κάλεσαν οι ίδιοι.

Για μία ακόμη φορά οι αστυνομικοί απέδειξαν ότι δεν έχουν μόνο κατασταλτικό ρόλο, αλλά βοηθούν όπως μπορούν τους πολίτες.

 

Ο ηλικιωμένος τελικά ανέκτησε τις αισθήσεις του και δεν έδειξε να έχει κάτι σοβαρό.

ΠΗΓΗ   lamiareport.gr

Αλλοδαπός χτύπησε και άφησε αιμόφυρτο ηλικιωμένο ιερέα στην μέση του δρόμου

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας κατέρρευσε στο χτύπημα που δέχθηκε, ενώ στο σημείο άμεσα μετέβη πλήρωμα της ΔΙΑΣ σε παροχή πρώτων βοηθειών μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ στο σημείο

 

Αιμόφυρτος ο ηλικιωμένος ιερέας, κατέρρευσε στο χτύπημα από μεταλλική βέργα που του κατάφερε αλλοδαπός, ενώ περπατούσε (08/10-14.10) στον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας, στο ύψος του 98 της Ερμού.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο δράστης ήταν μελαμψός αλλοδαπός, φορούσε μπλε μπλούζα, τζιν παντελόνι, και είχε καλυμμένο το κεφάλι του σε σκούφο. Αμέσως μετά την επίθεση στον ιερωμένο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν είχε κίνητρο τη ληστεία, ο αλλοδαπός δράστης διέφυγε τρέχοντας από το σημείο.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr σημειώνουν ότι το ίδιο άτομο νωρίτερα είχε προκαλέσει επεισόδιο στη συμβολή της Καρόλου με τη Σατωβριάνδου στην Ομόνοια και τον αναζητούσαν τα πληρώματα της ΕΛΑΣ.

ΠΗΓΗ    vimaorthodoxias.gr

Η Ελλάδα φρουρεί τα σύνορά της με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στο Politico


Συνέντευξη στο περιοδικό “Politicο” έδωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο Ασύλου. «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς και δύσκολης συζήτησης. Το προτεινόμενο σύμφωνο της ΕΕ έχει τους σωστούς τίτλους, αλλά χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Εάν δεν ικανοποιηθεί η ανάγκη για δίκαιη ανακατανομή του βάρους, τότε το πρόβλημα δεν επιλύεται. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη επιλογή. Για να λειτουργήσει το σχέδιο της Επιτροπής, όσοι επιλέγουν να συνεισφέρουν σε επιχειρησιακή βάση πρέπει να το κάνουν «ουσιαστικό» και «εφόσον έχουν επιτευχθεί μόνο οι στόχοι μετεγκατάστασης» 

Σε ό,τι αφορά την διαχείριση των θαλασσίων συνόρων, ο κ Μηταράκης τόνισε πως «η Ελλάδα φρουρεί τα σύνορά της με αποφασιστικότητα και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δεν γίνονται pushbacks. Καταφέραμε να μειώσουμε τις ροές χάρη στη συνεχή παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής και του ελληνικού ναυτικού στη θάλασσα, δείχνοντας σαφώς ότι η χώρα έχει σύνορα ». 

Με αφορμή τις συλλήψεις μελών ΜΚΟ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως «οι ΜΚΟ που επικοινωνούν με την Τουρκία και συντονίζουν τον τρόπο με τον οποίο ένα σκάφος θα φτάσει στα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι προσφέρουν βοήθεια, είναι ένας δακτύλιος εμπορίας ανθρώπων». 

Σχετικά με την διαχείριση της εξάπλωσης του Covid-19, ο κ Μηταράκης ανέφερε πως το «το γεγονός ότι από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα έχουμε μόνο ένα άτομο νεκρό από κοροναϊό από 95.000 αιτούντες άσυλο δείχνει ότι όλα αυτά τα σενάρια για επικείμενη μαζική καταστροφή που κυκλοφόρησαν δεν έχουν επαληθευτεί. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθήσαμε, η οποία είχε διάφορες παραμέτρους, έφερε αποτελέσματα ».

ΠΗΓΗ   migration.gov.gr