Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους ενδιαφερόμενους των δυο προκηρύξεων (266 και 480) πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων

Την Δευτέρα εκτός απροόπτου αναμένεται να αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες των επιτυχοντων και η κατανομή αυτών ανάλογα με τα μόρια και τη σειρά προτίμησης.


Την Πέμπτη όλοι θα ορκιστούν στις κατά τόπου Διευθύνσεις οπου ειχαν υποβάλει τα έγγραφα τους.
Σημείωση όλοι να έχουν τα κινητά και τα τηλ επικοινωνίας ανοιχτά, διότι θα επικοινωνήσουν μαζί τους για τις λεπτομέρειες οπως επίσης καλό θα ήταν ολοι να τσεκάρουν και την σελιδα του υπουργείου μας για τυχόν αναρτήσεις ενημερωτικές σχετικά.
Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδω και θα ενημερώσουμε για οτιδήποτε αλλο.
Τέλος το Σάββατο θα μπουν όλοι στις σχολές.

Θωμάς Μπόζιαρης
Πρόεδρος Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων  Αττικής
Β'Αντιπρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ.

bordernews.gr

Κορωνοϊός – Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: 47 κρούσματα στο ΚΥΤ Χίου


Αφορούν σε 2 υπαλλήλους και σε 45 ωφελούμενους που βρέθηκαν κατά τους ελέγχους κλιμακίων του ΕΟΔΥ.


Συναγερμός σήμανε στη Χϊο για 47 θετικά κρούσματα, που αφορούν σε 2 υπαλλήλους και σε 45 ωφελούμενους που βρέθηκαν κατά τους ελέγχους κλιμακίων του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ΒΙΑΛ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κατά τη διήμερη δράση τους πραγματοποίησαν 440 rapid test και χθες βρέθηκαν 9 θετικά κρούσματα (1 υπάλληλος και 8 ωφελούμενοι), σε 113 δείγματα, ενώ σήμερα βρέθηκαν θετικά 38 κρούσματα (1 υπάλληλος και 37 ωφελούμενοι), σε 327 δείγματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σταθερά σε υψηλά νούμερα η διασπορά


Να σημειωθεί ότι η διασπορά του κορωνοϊού παραμένει σταθερά σε υψηλά νούμερα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων -841- από την έναρξη της πανδημίας. Επιπρόσθετα 89 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ 10 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Την Πέμπτη καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 882, ενώ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ΠΗΓΗ newpost.gr

Αυτό το κράνος θα φορούν 20 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. - ΦΩΤΟ


Όταν κινείσαι με μοτοσικλέτα, είναι λογικό να εκτίθεσαι περισσότερο στον κίνδυνο, καθώς στηρίζεσαι σε δύο τροχούς και το μόνο που σε προστατεύει είναι ο εξοπλισμός.

Όσο περισσότερα χιλιόμετρα «γράφεις» στον δρόμο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες... πτώσης, όχι γιατί δεν προσέχεις αλλά γιατί ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών έχει το μυαλό του σε άλλα θέματα εκτός από τον δρόμο…


Σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν ατυχήματα με αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δωρεά της Spyros Panopoulos Automotive

Οι αστυνομικοί -αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθημερινά καλύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και είναι φυσικό
επακόλουθο να υπάρχουν πτώσεις και τραυματισμοί. Ο ρουχισμός και το κράνος είναι δύο πράγματα πολύ σημαντικά για την ασφάλειά τους και σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα ασφαλείας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive αποφάσισε να σχεδιάσει αποκλειστικά και μόνο για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ένα κράνος από ανθρακονήματα προκειμένου να προσφέρει ασφάλεια και να είναι ακόμα πιο ελαφρύ, άρα και λιγότερο κουραστικό για τον αναβάτη. Πρόκειται για μία κίνηση που δεν αφορά σε οικονομική συναλλαγή αλλά σε χορηγία της εν λόγω εταιρείας σε αναβάτες της ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στο παρελθόν ατύχημα με τη μοτοσικλέτα τους.

Το κράνος από ανθρακονήματα της Spyros Panopoulos Automotive δεν θα προφέρει μόνο ασφάλεια αλλά είναι και εντυπωσιακό στην όψη...

Προσφορά στη ΔΙ.ΑΣ.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον ιδρυτή της εταιρείας Σπύρο Πανόπουλο, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε αυτή την κίνηση και σκοπός μας είναι να κατασκευάσουμε από το μηδέν 10-20 κράνη και να τα
δωρίσουμε σε αναβάτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχαν στο παρελθόν κάποιο ατύχημα. Είναι μία κίνηση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε με την κίνηση αυτή προκειμένου να αυξήσουμε τα επίπεδα ασφαλείας».

Όπως μπορείτε να δείτε και από την αποκλειστική εικόνα που δημοσιεύει το zougla.gr, ακόμα και... οπτικά το κράνος από ανθρακονήματα δεν περνά απαρατήρητο. Άλλωστε η Spyros Panopoulos automotive δίνει πάντα μεγάλη έμφαση και στην αισθητική των προϊόντων της, ενώ μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την εταιρεία που σχεδιάζει και σύντομα θα έχει έτοιμο για δοκιμή το πρώτο ελληνικό υπεραυτοκίνητο με την ονομασία CHAOS.

Όταν καλύπτεις εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά μέσα στην πόλη, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν και πτώσεις...


Μήπως να σκεφτούμε την αναβάθμιση;

Σε κάθε περίπτωση μία τέτοια κίνηση ίσως βάλει σε… σκέψεις του αρμόδιους φορείς, που θα μπορούσαν μελλοντικά και με ελληνική υπογραφή να προχωρήσουν στην ποιοτική αναβάθμιση του εξοπλισμού των αναβατών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.\
Οι ζημιές στις μοτοσικλέτες δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο ο τραυματισμός του αναβάτη...
Άλλη μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.ΠΗΓΗ policenet.gr

Μια γιγάντια Ελληνική σημαία 104 τ.μ. θα απλωθεί στην επιφάνεια της θάλασσας


Με ένα ιδιαίτερο τρόπο θα τιμήσει τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ο οποίος θα αναπτύξει μια διαστάσεων 104 τ.μ. Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο της πρωτεύουσας.


Όπως αναφέρει ο δήμος, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου , στο οποίο λόγω υγειονομικών συνθηκών δεν περιλαμβάνονται στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις, θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη Ελληνικής σημαίας μεγάλου μεγέθους (104 τ.μ.) στην επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο της πόλεως Σάμου, στις 12:30 το μεσημέρι, της 28ης Οκτωβρίου από δύτες αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, υπό την αιγίδα και την οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

«Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για όλους τους Έλληνες. Ο επετειακός εορτασμός της ημέρας αυτής αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ήρωες , που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία του ελληνικού λαού. Ας τιμήσουμε και φέτος τον αγώνα των προγόνων μας που μας υποδεικνύει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος και ας γιορτάσουμε με υψηλό το εθνικό φρόνημα», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ανατολικής Σάμου.

 

ΠΗΓΗ   samos24.gr

 

Μεταναστευτικό - Πάργα: Μπλόκο στην παράνομη μεταφορά 50 μεταναστών στην Ιταλία


Πέντε συλλήψεις για τη μεταφορά των μεταναστών - Οι μετανάστες, κυρίως οικογένειες, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας

Μπλόκο σε παράνομη διακίνηση μεταναστών έκαναν τα ξημερώματα, στην ακτή Αλωνάκι της Πάργας, λιμενικοί από την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.

Κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησης των δύο λιμεναρχείων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκαν περίπου 50 μετανάστες, την ώρα που επιβιβάζονταν σε ιστιοφόρο με προορισμό την Ιταλία.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν δύο Ουκρανούς, οι οποίοι βρίσκονταν στο σκάφος, και ακόμη τρία άτομα, τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες με οχήματα στην ακτή.

Οι μετανάστες, που είναι κυρίως οικογένειες με ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Άγρια συμπλοκή μεταναστών με μαχαίρια στην αγορά της Μυτιλήνης


Άγρια συμπλοκή με αλλοδαπούς μετανάστες σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην αγορά της Μυτιλήνης με τους καταστηματάρχες από την Αλκαίου μέχρι τη Μητρόπολη αναστατωμένους από τα αίματα που αντίκρισαν φτάνοντας το πρωί για να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους.


Δυο Μαροκινοί και ένας Αλγερινός συγκρούστηκαν στα Λαδάδικα με μαχαίρια και ο ένας είχε σοβαρή αιμορραγία ενώ από το ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε μεταξύ τους γέμισε με αίματα η αγορά,

Ήδη η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία υπό το συντονισμό του Υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριου Ντουρουντού ενώ δυο από τους τρεις αλλοδαπούς συνελήφθησαν και βρίσκονται στο νοσοκομείο ενώ ο τρίτος αναζητείται. Δυστυχώς για άλλη μια φορά έχουμε στη Μυτιλήνη συμπλοκή αλλοδαπών με μαχαίρια, γεγονός που αποτυπώνει τις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνει σε κάθε επίπεδο ο τόπος.

 

ΠΗΓΗ   nealesvou.gr

Γαλλική «συνταγή» στο Κέντρο Επιχειρήσεων ΓΑΔΑ


Στη Γαλλία θα ταξιδέψουν στις αρχές Νοεμβρίου πέντε Έλληνες αστυνομικοί

Αποστολή τους είναι να καταγράψουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κέντρο επιχειρήσεων της γαλλικής αστυνομίας και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στους συναδέλφους τους, στον 2ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Τη σχετική πρωτοβουλία πήρε πριν από περίπου δύο μήνες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρά τις επιφυλάξεις που, αρχικά τουλάχιστον, φέρονται να διατύπωσαν αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη.

Αφορμή για την απόφαση υπήρξαν προβλήματα που διαπιστώθηκαν στη λειτουργία του Κέντρου και οδήγησαν σε επιχειρησιακές «αστοχίες». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα επεισόδια που προκλήθηκαν τον περασμένο Μάιο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Με αφορμή παραπλανητικό τηλεφώνημα 52χρονου στο «100» για να καταγγείλει δήθεν ληστεία εις βάρος του, οι αξιωματικοί του Κέντρου είχαν διατάξει τα ΜΑΤ να επέμβουν, παραγνωρίζοντας ότι στην πλατεία υπήρχαν εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια, «κόντρα» στην εντολή της ηγεσίας να αντιμετωπιστούν με ήπιο τρόπο τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες.

Το διάστημα που ακολούθησε αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια πενταμελής ομάδα νέων αλλά έμπειρων αστυνομικών, με αποστολή να μεταφέρουν στους συναδέλφους τους στη ΓΑΔΑ τεχνογνωσία για τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες αστυνομίες των κρατών-μελών της Ένωσης. Τις λεπτομέρειες του ταξιδιού καθόρισε η αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΑΣ). Όπως ακριβώς συνέβη και στις αρχές του έτους για τη λειτουργία φορητών καμερών από τα ΜΑΤ, αποφασίστηκε οι Έλληνες αξιωματικοί να ταξιδέψουν αρχικά στη Γαλλία και να επισκεφθούν το μεγαλύτερο κέντρο επιχειρήσεων του Παρισιού. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε, μετά το Παρίσι, οι πέντε Έλληνες αξιωματικοί να μεταβούν και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ωστόσο, να απειλεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό τους. «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μνημόνιο ενεργειών, στα πρότυπα όσων εφαρμόζονται από τις μεγαλύτερες αστυνομίες της Ευρώπης», δήλωσε στην «Κ» αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με γνώση του θέματος. 

Το προεδρικό διάταγμα


Στα τέλη Σεπτεμβρίου υπεγράφη προεδρικό διάταγμα (82/2020) που καθορίζει την εσωτερική διάρθρωση και λειτουργία των επιχειρησιακών κέντρων της ΕΛ.ΑΣ. Θεσμοθετείται η λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας (ΚΕΑ), το οποίο έχει ως αποστολή «τον συντονισμό των διατιθέμενων δυνάμεων για τη διαχείριση περιστατικών δημόσιας και κρατικής ασφάλειας». Θεσμοθετούνται, επίσης, τα αυτόνομα κέντρα επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ). Το Π.Δ., ωστόσο, προβλέπει ότι για την αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών, στα οποία απαιτείται η συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων διαφόρων υπηρεσιών, τον κεντρικό συντονισμό αναλαμβάνει το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΓΑΔΑ.

ΠΗΓΗ kathimerini.gr

Προσφυγικό / «Επαναπροωθήσεις από το ελληνικό Λιμενικό με την ανοχή της Frontex»


Σοβαρές καταγγελίες για «συνεργασία» Frontex με τις ελληνικές αρχές στα «pushbacks» από το γερμανικό Der Spiegel

Νέες καταγγελίες για επαναπροωθήσεις και μάλιστα με την ανοχή και τη γνώση της Ευρώπης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι Έλληνες Συνοριοφύλακες εμποδίζουν μεγάλο αριθμό προσφύγων «σπρώχνοντάς τους προς τη θάλασσα με τη μέθοδο του «pushback» παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο».

Το γερμανικό Der Spiegel και οι συνεργάτες του «έχουν μάθει ή έχουν πληροφορίες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμμετοχή στην εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πρακτική του «pushback».

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων το ελληνικό λιμενικό προχωρούσε σε συλλήψεις των προσφύγων αντί να τους διασώσει και να αρχίσει η διαδικασία παροχής ασύλου όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, οι αξιωματικοί έβαλαν γυναίκες και άντρες σε μία φουσκωτή βάρκα την οποία έσπρωχναν προς την Τουρκία όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αεροσκάφος που χρησιμοποιείται από την Frontex και έφερε τα διακριτικά "G-WKTH" πέρασε πάνω από τους πρόσφυγες. Το αεροπλάνο πέταξε μάλιστα δύο φορές πάνω από το Στενό της Μυκάλης, όπου βρισκόταν η βάρκα με τους πρόσφυγες.

Το γερμανικό Der Spiegel αναφέρει ότι το πλήρωμα του αεροπλάνου παρακολούθησης, «ήταν μέρος της επιχείρησης». Μάλιστα τονίζει ότι έχει όργανα με τα οποία θα μπορούσε να εντοπίσει ακόμα και μικρό αντικείμενο στο νερό. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι οι εικόνες του αεροσκάφους μεταδίδονται ζωντανά στα γραφεία της Frontex στην Βαρσοβία της Πολωνίας παρόλα αυτά δεν έστειλε βοήθεια στους πρόσφυγες.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι σταθερά ότι πραγματοποιεί επανοπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία, παρά τις καταγγελίες, τα τεκμήρια και τις μαρτυρίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι του Frontex ισχυρίστηκαν δημοσίως ότι δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τα pushbacks» που επιδίδονται οι Έλληνες Συνοριοφύλακες.

Παρόλα αυτά πηγές της Frontex υπονοούν πως οι αξιωματικοί της Frontex που επιχειρούν στην Ελλάδα δείχνουν «πνεύμα συντροφικότητας» με τους Έλληνες Συνοριοφύλακες και τους καλύπτουν, λογοκρίνοντας συστηματικά τις αναφορές. Στις αναφορές τους ωστόσο τις επαναπροωθήσεις τις χαρακτηρίζουν ως «επιστροφές».

ΠΗΓΗ avgi.gr

Διακινητές με φορτηγό και γερανοφόρο όχημα – Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη radioevros.gr


Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών Συνελήφθησαν στις 22 και 23-10-2020, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, πέντε διακινητές, δύο αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. 

Αναλυτικότερα: 
 • Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. 
 • Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Μικρού Δερείου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και έναν ημεδαπό, οι οποίοι όπως προέκυψε εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθη και ο ημεδαπός δράστης, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε οδηγώντας γερανοφόρο όχημα οδικής βοήθειας, μετέφερε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο παραπάνω σημείο, όπου ανέμενε ο αλλοδαπός διακινητής και το παρέλαβε προκειμένου να μεταφέρει τους μη νόμιμους μετανάστες. 

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. 
 • Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα το πρωί, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. 
Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα γερανοφόρο όχημα και χρηματικό ποσό. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 

ΠΗΓΗ radioevros.gr

ΒΟΕΑ: Το νέο μισθολόγιο τιμωρεί τα τέκνα Στρατιωτικών & Αστυνομικών;


ΒΟΕΑ: Το νέο μισθολόγιο τιμωρεί τα τέκνα Στρατιωτικών-Άμεση λύση για καταβολή οφειλόμενου ποσού (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ερώτηση (848/21-10-20) στη Βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές Κεγκέρογλου Βασίλειος και Φραγγίδης Γεώργιος, προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας-Οικονομικών, με θέμα «Βοήθημα Οικονομικής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας για τα παιδιά των Μετόχων ή Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ)»

Ειδικότερα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 της ΚΥΑ 2412/Φ.951/360/431347/1984 (ΦΕΚ Β’ 74/15-2-1984) των κ.κ. Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών με θέμα «Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας για τα παιδιά των μετόχων και Μερισματούχων του ΜΤΣ»,

Στα παιδιά των Μετόχων και Μερισματούχων του ΜΤΣ, το δικαιούμενο μέρισμα από το Ταμείο κατά τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις της περί ΜΤΣ Νομοθεσίας, καταβάλλεται βοήθημα επαγγελματικής ή οικογενειακής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ). Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο με το γινόμενο των 60 αρτίων (1000/1000) μηνιαίων μερισμάτων του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του Ταμείου δικαιούται μέρισμα ο μέτοχος ή μερισματούχος επί τόσα 25/25 όσα τα χρόνια ασφάλισης του παιδιού κατά το χρόνο της υποβολής της σχετικής αίτησης, ενώ το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό των 60 μηνιαίων καταβαλλομένων μερισμάτων. (το ποσό αυτό συνδέεται άμεσα με τον μισθοδοτούμενο βαθμό και το χορηγούμενο επίδομα χρόνου υπηρεσίας των Μετόχων και Μερισματούχων).

Με το ν.4472/17 (ΦΕΚ Α’ 74) «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», οι μέτοχοι του ΜΤΣ, δηλαδή οι εν ενεργεία στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς, μισθοδοτούνται πλέον στη βάση νέου ειδικού μισθολογίου, το οποίο δεν προβλέπει μισθολογικό βαθμό, αλλά μισθολογικό κλιμάκιο, με αποτέλεσμα – ελλειπούσης σχετικής νομοθετικής/κανονιστικής ρύθμισης – να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του μερίσματος και κατά συνέπεια ο υπολογισμός του ύψους του δικαιούμενου ποσού του BOEA, με αποτέλεσμα τα τέκνα των μετόχων και μερισματούχων να λαμβάνουν έναντι και προκαταβολικώς μέρος αυτού, υπολογιζόμενο με το προηγούμενο μισθολόγιο.

Είναι πρόδηλη και κατάφορη η αδικία που γίνεται στους δικαιούχους και η πολιτεία, μέσω των αρμόδιων Υπουργών, οφείλει να επιλύσει άμεσα την υπόψη δυσλειτουργία, προκειμένου να τους αποδοθούν τα τυχόν οφειλόμενα ποσά, καθόσον θεωρούμε ότι τα υπόψη ποσά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της περιουσίας τους και η οποιαδήποτε, άνευ υπαιτιότητας των ιδίων των δικαιούχων, καθυστέρηση τους επιφέρει ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη.

Δεδομένου ότι: Έχουν παρέλθει τρία (3) και πλέον έτη από την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, όπως προβλέπεται στο ν.4472/17, αλλά δεν έχει προωθηθεί καμία σχετική τροποποίηση για τη θεραπεία της προκύψασας δυσλειτουργίας, προκειμένου να δοθεί λύση και να χορηγηθεί άμεσα το υπολειπόμενο ποσό στα τέκνα των δικαιούχων.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Τι προτίθεστε να πράξετε για την αποκατάσταση της υπόψη δυσλειτουργίας, προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους (Μετόχους ή Μερισματούχους του ΜΤΣ) τα τυχόν οφειλόμενα ποσά;

Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο

 ΠΗΓΗ uniformnews.gr

Μια βάρκα με 22 πρόσφυγες στην Λέσβο

Ζήτησαν να παραδοθούν στις αρχές υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

 

Μία βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες έφτασε περί τις 5 τα ξημερώματα στην περιοχή του Άι Γιώργη της Κουτσουμπάρας. 

 Την 23/10/2020 22 πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρυμμένοι στην Αμαλή από το πρωί, ζήτησαν να παραδοθούν στις αρχές υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συνολικά 22 άτομα που αμέσως μετά την άφιξη τους διασκορπίστηκαν στα γύρω βουνά. Φρόντισαν όμως από πριν να φωτογραφίσουν τοπόσημα της περιοχής όπως η σπασμένη ανεμογεννήτρια της Κουτσουμπάρας και να τη δημοσιοποιήσουν ως αποδεικτικό της άφιξης τους. Επίσης ενημέρωσαν σχετικά για την άφιξη τους την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκπρόσωπος της οποίας ενημέρωσε σχετικά τις λιμενικές αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη άφιξη βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Η πρώτη είχε φτάσει στα Λάψαρνα της δυτικής Λέσβου στις 6 Οκτωβρίου.

 

ΠΗΓΗ   stonisi.gr

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα μέτρα για εργαζόμενους: Ποιοι παίρνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού, ποιοι μπαίνουν σε τηλεργασία


Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 249 ευρώ για 14 ημέρες θα πάρουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων
που θα μείνουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής λόγω του ότι βρίσκονται σε κόκκινες περιοχές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορoνοϊού.

Ειδικότερα, χθες Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία περιλαμβάνει μία σειρά μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανάλογα σε ποια Περιφέρεια ανήκουν σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κίτρινες περιοχές είναι υποχρεωμένοι να το μπουν σε τηλεργασία το 40% του προσωπικού και του 20% αντίστοιχα.

Περιοχές στο κόκκινο

Για όσες επιχειρήσεις τεθούν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, προβλέπεται υποχρεωτική αναστολή των συμβάσεων εργασίας και δικαίωμα αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους επιχειρήσεων, τουλάχιστον για 14 ημέρες και έως το διάστημα, κατά το οποίο ορίζεται η αναστολή λειτουργίας.

Για επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύρια δραστηριότητας (ή δευτερεύουσας με τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών το 2018), προβλέπεται:

 • Δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, με αναγνώριση δικαιώματος αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ για 30 ημέρες) σε μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό» και όχι λιγότερο από 14 ημέρες. Η υποβολή δηλώσεων γίνεται στο ΠΣ «Εργάνη» ενώ καλύπτονται πλήρως και οι εισφορές του μισθωτού στο ύψος του ονομαστικού του μισθού. Μετά το πέρας της αναστολής, οι εργοδότες υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για ισόχρονο διάστημα με αυτόν της αναστολής.
 • Δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία», για όσους εργαζόμενους δεν τεθούν σε αναστολή
 • Υποχρεωτική εφαρμογή συστήματος εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση. Η υποχρεωτική τηλεργασία προαναγγέλλεται στην «Εργάνη» για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό».
Για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή, υποχρεούνται οι επιχειρήσεις - εργοδότες να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις - εργοδότες που πλήττονται σημαντικά υποχρεούνται να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για χρονικό διάστημα ίσο με το χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους.

Περιοχές στο πορτοκαλί

 • Προβλέπεται δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται στο αντίστοιχο επιδημιολογικό επίπεδο βάσει ΚΑΔ.
 • Προβλέπεται δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για όσες συμβάσεις εργασίας δεν τεθούν σε αναστολή.
 • Υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση.
Περιοχές στο κίτρινο

 • Προβλέπεται δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται στο αντίστοιχο επιδημιολογικό επίπεδο βάσει ΚΑΔ.
 • Προβλέπεται δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για όσες συμβάσεις εργασίας δεν τεθούν σε αναστολή
 • Εφαρμόζεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 20%
Περιοχές στο πράσινο

 • Προβλέπεται δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια βρίσκεται στο αντίστοιχο επιδημιολογικό επίπεδο βάσει ΚΑΔ.
 • Προβλέπεται δυνατότητα ένταξης εργαζομένων στον Μηχανισμό «Συν-Εργασία» για όσες συμβάσεις εργασίας δεν τεθούν σε αναστολή
Στις Περιφέρειες που είναι στο «χαμηλό» επίπεδο (πράσινο) δεν υπάρχει υποχρεωτικό ποσοστό τηλεργασίας.

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκή λύση στο ευρωπαϊκό πρόβλημα


Την ανάγκη για ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον.

«Για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό το νέο σύμφωνο να λειτουργεί περιοριστικά για τις ροές, να λειτουργεί υποστηρικτικά στις χώρες πρώτης υποδοχής, καθώς η χώρα μας σήκωσε - και ειδικά τα πέντε νησιά του Αιγαίου - το μεγαλύτερο μέρος της μεταναστευτικής κρίσης τα τελευταία πέντε χρόνια» επισήμανε ο Νότης Μηταράκης. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και γι' αυτό απαιτεί ευρωπαϊκή λύση» πρόσθεσε.

Ειδική επιτροπή

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «ορίστηκε μια ειδική επιτροπή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία θα συνεργαστούμε, θα υπογράψουμε κι εντός των επόμενων ημερών ένα μνημόνιο συνεργασίας, που θα καθορίζει το χρονοδιάγραμμα και τον επιμερισμό των ευθυνών, ώστε το καλοκαίρι του 2021 να κλείσει η προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι και να λειτουργήσει ένα κέντρο το οποίο θα έχει, αφενός πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, κι αφετέρου θα προσφέρει όλα τα εχέγγυα ασφάλειας, και στους διαμένοντες, και στις τοπικές κοινωνίες».

Αναφορικά με την task force της Ε.Ε., ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί, «θα καθορίσει τη βάση της συνεργασίας, τον σχεδιασμό των νέων δομών, την συνεργασία όλων των ελληνικών υπουργείων και όλων των ευρωπαϊκών οργανισμών οι οποίοι εμπλέκονται στο θέμα του ασύλου, όπως η ΕΑSO, η FRONTEX και θα καθορίζει τις ευθύνες του καθενός, τον τρόπο λειτουργίας».

Όπως τόνισε, «ο στόχος είναι κοινός: να περιορίσουμε τις ροές και να έχουμε καλύτερες συνθήκες ειδικά για τους νησιώτες, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την κρίση, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την προστασία αυτών που πραγματικά δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

ΠΗΓΗ naftemporiki.gr

Σε ύψιστη επιφυλακή στον Έβρο οι Ένοπλες Δυνάμεις - Φήμες για επίσκεψη Ερντογάν - ΦΩΤΟ


Ενώ το βλέμμα (δημοσιογραφικά) είναι στραμμένο στην ανατολική Μεσόγειο με τις βόλτες του Ορούτς Ρέις, στον Έβρο «τρέχουν» παράλληλα οι εργασίες ανύψωσης του φράχτη, μήκους 27 χιλιομέτρων.Του Χρήστου Μαζανίτη - Πηγή: enikos.gr

Όμως, ταυτόχρονα ο Στρατός φτιάχνει έχιδνες και πασαλοπήγματα. Όπως έχουμε αποκαλύψει πρώτοι με φωτογραφικό υλικό στο enikos.gr, από τον περασμένο Μάιο, πρόκειται για κατασκευές του Μηχανικού του Δ´ Σώματος Στρατού και Διμοιρίες κατασκευών των Σχηματισμών της περιοχής, με υλικά που προμηθεύεται συνεχώς η Στρατιωτική υπηρεσία.

Ακολουθώντας με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ΓΕΕΘΑ, εκμεταλλευόμενες τις δωρεές πρώτων υλών από φορείς, εταιρίες και φυσικά πρόσωπα, συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς την κατασκευή και τοποθέτηση τεχνιτών εμποδίων, θέσεων μάχης, επισκευής και εκ νέου τοποθέτησης παρατηρητηρίων, διευθέτησης δρομολογίων, τοποθέτησης φωτισμού αλλά και πραγματοποίησης σειράς άλλων εργασιών σχεδόν σε όλο το μήκος των συνόρων. Με τις ενέργειες αυτές διευκολύνεται το έργο των οργάνων προκάλυψης αλλά και του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και της FRONTEX στην διεξαγωγή περιπολιών, στην παρατήρηση και στην ασφαλή αποτροπή εισόδου.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μεγάλη ποσότητα των υλών παρασχέθηκε ως δωρεά από μεγάλες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, που μάλιστα δεν το διαφημίζουν. Για παράδειγμα, μεγάλη επιχείρηση μεταλλουργίας διέθεσε συνολικά 20 χλμ κονσερτίνας και υλικά πασσάλωσης ενώ ακόμη και ο ΟΣΕ διέθεσε μεγάλους δοκούς.

Επιπλέον, πλήθος ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων φορέων διέθεσαν μεγάλες ποσότητες σε αναλώσιμες πρώτες ύλες για την κατασκευή των εμποδίων, που έχουν πλέον τοποθετηθεί σε πολλά σημεία κατά μήκος του Έβρου ποταμού και συνεχώς εμπλουτίζονται με νέα εμπόδια.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται με νέες κατασκευές και ο υπάρχον φράχτης που βρίσκεται στις Καστανιές, μήκους 12 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν αποκλείουν νέες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων, Υπουργών, ενδεχομένως ακόμα και του Τούρκου Προέδρου αυτή τη φορά, συνδυασμένες – κατά πάγια τακτική - με fake news που θα μιλούν για δήθεν φάλαγγες μεταφερόμενων στρατευμάτων από Συρία, Λιβύη, Σομαλία και άλλα φανταστικά μέρη μιας επερχόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που το η αλαζονική ιδεολογία του Ερντογάν έχει πλάσει.


ΠΗΓΗ real.gr

Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του Bordernews για τις νέες προσλήψεις Συνοριακών ΦυλάκωνΤην 07/10/2020 είχαμε επισημάνει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, όχι μόνο στον Έβρο αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας ,όπου απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό (Βόρεια σύνορα, ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. κ.α.). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Την 21/10/2020 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως θα γίνουν 800 προσλήψεις συνοριοφυλάκων, οι οποίες αφορούν την Βόρεια Ελλάδα, 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα και αναμένεται την Άνοιξη του 2021 να τοποθετηθούν στις νέες μονάδες.

Επίσης αναμένονται περισσότερες προσλήψεις για το 2021 καθώς σε πολλές περιοχές οι ελλείψεις είναι πολλές σε προσωπικό για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. Αναμένονται ενισχύσεις σε κάποια από τα νησιά που ήδη προσλήφθηκαν το περασμένο διάστημα όπως επίσης και σε περιοχές που δεν έχουν σήμερα Συνοριοφύλακες αλλά αποτελούν όμως σημαντικά σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας.

bordernews.gr

Κοροναϊός : 9 κρούσματα σε 120 τεστ στο Κ.Υ.Τ της ΒΙ.ΑΛ. Χίου


Τα κρούσματα εντοπίστηκαν από τα μαζικά τεστ που διενεργήθηκαν την Πέμπτη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. Χίου.


Τα κρούσματα εντοπίστηκαν από τα μαζικά τεστ που διενήργησε την Πέμπτη στο Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. Χίου το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα

Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί 120 τεστ κοροναϊού. Σε αυτά, 8 μετανάστες και ένας υπάλληλος της ΒΙ.ΑΛ. βρέθηκαν θετικοί, χωρίς όμως να εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

Ο συγκεκριμένος αριθμός θεωρείται ικανοποιητικός από το υπουργείο Μετανάστευσης δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στο Κ.Υ.Τ., χωρίς όμως να προεξοφλείται η συνέχεια, αφού πλήρη επιδημιολογική εικόνα αναμένεται να αποτυπωθεί μετά την άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Αθήνα στη Χίο.

Έλεγχοι και στην πόλη

Μάλιστα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν θα μείνει μόνο στη ΒΙ.ΑΛ. αφού θα πραγματοποιήσει ελέγχους και μέσα στην πόλη, ώστε να διαπιστωθεί η μετάδοση του covid 19 στον τοπικό πληθυσμό.

ΠΗΓΗ in.gr

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας: 5 συλλήψεις διακινητών – 50 μετανάστες σε ιστιοφόρο


Συλλήψεις στη Φιλιππιάδα και μετά από καταδίωξη

Με επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή και ως αποτέλεσμα είχε τη σύλληψη πέντε διακινητών και τον εντοπισμό 50 μεταναστών σε ιστιοφόρο.

Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση ο σχεδιασμός της οποίας είχε ξεκινήσει από μέρες και η έκβασή της αναδεικνύει την ετοιμότητα αλλά και την οργάνωση των στελεχών του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.

Η αρχική πληροφορία που έφτασε στις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας έκανε λόγο για διακίνηση δεκάδων μεταναστών.

Η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας αξιολογώντας την πληροφορία οργάνωσε άριστα το σχέδιο δράσης τόσο από στεριά όσο και από θαλάσσης.

Αρχικά εντοπίστηκε το σκάφος, το οποίο θα μετέφερε τους μετανάστες, αραγμένο στην παραλία στο Αλωνάκι και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για μέρες.

Οι διακινητές, σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS, ξεκίνησαν από την Αθήνα εχθές αργά το βράδυ με δύο οχήματα τύπου βαν και ένα Ι.Χ., στα οποία επέβαιναν οι μετανάστες.

Τα ξημερώματα έφθασαν στην παραλία Σκάλα, στην οποία είχε μετακινηθεί το ιστιοφόρο σημαίας Ολλανδίας που θα τους παραλάμβανε.

Οι μετανάστες, 50 στο σύνολο, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και μωρά, επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο με σκοπό να φτάσουν στην Ιταλία.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας που βρίσκονταν σε ετοιμότητα επενέβη και σταμάτησε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν και οι 2 φερόμενοι ως διακινητές, Ουκρανοί κατά πληροφορίες.

Μάλιστα οι Λιμενικοί έσβησαν και μικρής έκτασης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο ιστιοφόρο χωρίς να κινδυνεύει κανείς από τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Ταυτόχρονα είχε στηθεί παράλληλη επιχείρηση από το άντρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για τη σύλληψη των οδηγών των οχημάτων, Αφγανών πιθανότατα κατά πληροφορίες, που είχαν μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα στην Πρέβεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZANEWS, τους δύο από αυτούς τους συνέλαβαν στον… ύπνο, σε ξενοδοχείο στην Φιλιππιάδα ενώ τον τρίτο οδηγό οχήματος τον συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη.

Όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στην Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί και την προανάκριση, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΠΗΓΗ prevezanews.gr