Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Έτσι «λαδώνει» τους Ευρωπαίους ο Ερντογάν - Γιατί είναι σχεδόν απίθανο να επιβληθούν κυρώσεις


Αδιάφοροι και άβουλοι να «πονέσουν» τον σουλτάνο - Αγνοούν τις εκκλήσεις Ελλάδας και Κύπρου για να μην χάσουν τα λεφτά τους - Με δεμένα χέρια η ΕΕ λόγω οικονομικών συμφερόντων – Γιατί είναι σχεδόν απίθανο να επιβληθούν κυρώσεις στην Σύνοδο του Δεκεμβρίου.


Πολλές φορές είναι να αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που τροφοδοτεί τόσο καιρό την προκλητική Τουρκία σε μία συμπεριφορά τόσο εξώφθαλμα παράνομη απέναντι στη Χώρα μας και γιατί το μόνο που την ανάγκασε να υποχωρήσει τελικά ήταν η δυναμική απάντηση της Γαλλίας.

Γιατί, θα απαντήσουν μερικοί, περιμένει και πάλι λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, όταν θα αναστείλει προσωρινά τις παράνομες ενέργειες της, για να μην της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις. 

Μία τακτική που εφήρμοσε στην προηγούμενη Σύνοδο εξαπατώντας τους Ευρωπαίους, αφού «μάζεψε» το Oruc Reis λίγο πριν την έναρξη της για να το «παίξει καλή», και το «ξαναέβγαλε» μόλις αυτή είχε τελειώσει. Οι Ευρωπαίοι είτε πίστεψαν ότι ο ελλιμενισμός του ερευνητικού ήταν όντως μία κίνηση καλής θέλησης, είτε βρήκαν την αφορμή που περίμεναν για να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες, επιβάλλοντας μηδαμινές κυρώσεις και ρίχνοντας ουσιαστικά την Τουρκία στα μαλακά.

Αυτή η εξέλιξη εύλογα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Πού είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη όταν απειλούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα όχι ενός, αλλά δύο κρατών της Ένωσης όπως η Ελλάδα και η Κύπρος; 

Και γιατί δεν σπεύδουν να καταδικάσουν κατ’ ελάχιστο με δηλώσεις από τη πρώτη στιγμή τις παράνομες αυτές ενέργειες και την ακραία ρητορική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας; 

Γιατί είναι τόσο επιφυλακτικοί από τη στιγμή που η Τουρκία από το Νοέμβριο του 2019 με την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, μέχρι και σήμερα, έχει επιδοθεί σε μία σωρεία παράνομων ενεργειών;

Η αιτία μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις οικονομικές σχέσεις που έχει η Τουρκία με ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, στον τομέα των εξοπλιστικών, θα λέγαμε ότι η απροθυμία πολλών ευρωπαϊκών κρατών για κυρώσεις εναντίον της γείτονος είναι ευθέως ανάλογη με τις συμφωνίες που έχουν συνάψει μαζί της για αγορές ή γενικότερα συνεργασίες στον αμυντικό τομέα.

Απτό παράδειγμα αυτής της συλλογιστικής είναι η σύναψη πλήθους συμφωνιών για παράδειγμα, με τη Γερμανία με την πιο γνωστή από αυτές να είναι η αγορά έξι υποβρυχίων τύπου 214. 

Με την Ισπανία επίσης, η διπλωματία των εξοπλισμών είναι πολύ έντονη με την πιο γνωστή σύμπραξη να αφορά το πρόγραμμα ναυπήγησης του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου Anadolu μέσω μίας ισπανο-τουρκικής κοινοπραξίας, ένα σκάφος όμοιο σχεδιαστικά με το αντίστοιχο ισπανικό. 

Αναφορικά με την Ιταλία, η Άγκυρα αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα ιταλικών οπλικών συστημάτων, ενώ γενικότερα οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει συνεργασία σε πλήθος κοινοπραξιών, όπως τη συμπαραγωγή του επιθετικού ελικοπτέρου Mangusta και την κατασκευή κατασκοπευτικών δορυφόρων από τον ιταλικό όμιλο Leonardo.

Και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να μην βάλει στην εξίσωση και την οικονομική αλληλεξάρτηση των Ευρωπαϊκών τραπεζών από την παραπαίουσα τουρκική οικονομία. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολύ εκτεθειμένες τράπεζες όπως οι ισπανικές που έχουν 64 δισ. δολάρια τουρκικό χρέος, οι ιταλικές με 21 και οι γερμανικές με 9 δισ. δολάρια. Αναλυτές μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά ανησυχίες για πιθανό ντόμινο στην ευρωπαϊκή οικονομία, αν οι σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας χειροτερεύσουν.

Από τα παραπάνω εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί ο προκλητικός Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις αντιδράσεις της Ευρώπης. 

Έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερα την λεγόμενη διπλωματία των εξοπλισμών με ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις και έχοντας καταχρεώσει τις τράπεζες τους, μπορεί να νιώθει σίγουρος ότι αυτές δεν θα χαλάσουν τις συμφωνίες για χάρη της Ελλάδας, ακόμη και στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Όμως είναι γνωστό ότι η υπομονή έ0χει και τα όρια της, ότι φτάνει μία στιγμή που οι υπόγειες σχέσεις και συνεννοήσεις δεν αρκούν για να καλύψουν τις προκλητικές ενέργειες που βάλλουν ευθέως εναντίον μίας χώρας που χωρίς να προκαλεί, επιθυμεί την διευθέτηση των όποιων διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου. Και φυσικά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις διμερείς μας διαφορές. 

Αργά αλλά σταθερά όλοι αντιλαμβάνονται τη συνεχή απόπειρα επιρροής της Τουρκίας στην καρδιά μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, μέσω κυρίως της εργαλειοποίησης της θρησκείας. Γιατί αν δεν αποτελεί απειλή το γεγονός ότι οι πρόσφατες ακραίες εκφράσεις μίσους στη Γαλλία και την Αυστρία έγιναν αμέσως μετά τις λεκτικές απειλές του Προέδρου Ερντογάν, τότε τι είναι;

Η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής τον Δεκέμβριο είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ευρώπη να δείξει ότι μπορεί να συμπεριφερθεί ως ενιαίο σύνολο και να ανασχέσει την απειλή που ονομάζεται Τουρκία. 

Η χλιαρή μέχρι σήμερα αντίδραση μερίδας ευρωπαϊκών κρατών στο βωμό των οικονομικών συναλλαγών δεν μπορεί να είναι εις βάρος της προκλητικότητας και της ασφάλειας των πολιτών. 

Μέχρι σήμερα ως Χώρα έχουμε καταφέρει (μετά και τις φιλότιμες προσπάθειες της Τουρκίας) να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος και να μετατρέψουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωτουρκικές. 

Κυρώσεις λοιπόν αυτή τη φορά πρέπει να υπάρξουν και να «πονέσουν» την γείτονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, το οποίο εκτός από βαρετό γίνεται και πολύ επικίνδυνο!

 

ΠΗΓΗ   newsbomb.gr

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Συνελήφθη χθες (27-11-2020) το πρωί, στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην αγροτική περιοχή Σάκκου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να καθοδηγεί πεζός έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Πηγή e-evros.gr

«Χτύπημα» σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών: Συναλλαγές σε σχολείο- «Μυστικές» αποθήκες σε πλατείες«Χτύπημα» σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών: Συναλλαγές σε σχολείο- «Μυστικές» αποθήκες σε πλατείες

Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων, είτε από την Αλβανία.

Κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών το οποίο δρούσε σε διάφορες της Αττικής εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή 2 υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων, είτε από την Αλβανία. Η πρώτη υποομάδα, που ήταν οκταμελής χρησιμοποιώντας ως βάση σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα, με 6 μέλη, χρησιμοποιώντας ως βάση το 'Αλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της ΑθήναςΌπως τονίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, πολλές από τις τουλάχιστον 850 συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, με τα μέλη του κυκλώματος, μάλιστα, να παίρνουν μέτρα για την πανδημία. Συγκεκριμένα, για να μην έρθουν σε άμεση επαφή με τους "πελάτες", άφηναν τα ναρκωτικά σε ένα σημείο στο σχολείο και παρακολουθούσαν από απόσταση λόγω κορονοϊού.

Επίσης, οι δράστες, μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν να αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των πελατών τους και τα αποθήκευαν προσωρινά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους. Παράλληλα, στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε κατά τρόπο φυσικό, είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στις οικίες των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: Περισσότερα από 10 κιλά κάνναβη, 172 γραμμάρια κοκαΐνης, 7 ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου, 39.060 ευρώ, 5 οχήματα, 6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε περισσότερα από 300.000 ευρώ, ενώ τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή skai.gr

Προσλήψεις Συνοριοφυλάκων: Την πρόταση του Evros-news.gr για όριο ηλικίας 32 χρόνια, υιοθέτησε ο Τάσος Δημοσχάκης


Την πρόταση που είχε διατυπώσει δημόσια με Ανοιχτή Επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη το Evros-news.gr, για αύξηση του ορίου ηλικίας στο νέο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων στα 32 χρόνια, υιοθέτησε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου 2020 με άρθρο που υπέγραφε ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας μας Κώστας Πιτιακούδης με τίτλο: “Μιχάλη Χρυσοχοίδη τόλμησε το: Επανάφερε όριο ηλικίας τα 32 έτη για πρόσληψη Συνοριοφυλάκων”, ζητούσαμε από τον αρμόδιο υπουργό να πάρει την απόφαση και να υλοποιήσει την συγκεκριμένη πρόταση, στον διαγωνισμό που αναμένεται για πρόσληψη άλλων 800 Συνοριακών Φυλάκων, εκ των οποίων οι 600 προορίζονται για το νομό Έβρου.
Αναφέραμε μάλιστα μια σειρά από λόγους που πρέπει να συμβεί αυτό και αφορούσαν αποκλεισμό πολλών νέων του Έβρου, οι οποίοι στον προηγούμενο διαγωνισμό των 400 προσληφθέντων που είχε όριο ηλικίας τα 28 χρόνια, έμειναν εκτός. Ανάμεσα τους παιδιά με πτυχία ΑΕΙ, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και πολλά ακόμα προσόντα.

Την θέση μας αυτή μας έκανε την μεγάλη τιμή και την υιοθέτησε πλήρως και η γνωστή για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την Αστυνομία ιστοσελίδα katechaki.gr που αναδημοσίευσε το άθρο του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη για το θέμα, με τίτλο: “Προσλήψεις 800 Συνοριοφυλάκων: Να αυξηθεί το ηλικιακό όριο στα 32 χρόνια”.
Με ικανοποίηση και χαρά είδαμε χθες, ότι ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, εν όψει της προκήρυξης για την πρόσληψη 800 νέων Συνοριακών Φυλάκων, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ την άποψη του Evros-news.gr και με Ερώτηση που υπέβαλλε στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ζητάει να αυξηθεί το όριο ηλικίας από τα 28 στα 32 χρόνια. Αναφέρει μάλιστα μια σειρά από λόγους που εμείς χρησιμοποιήσαμε στην Ανοιχτή μας Επιστολή στις 21 Οκτωβρίου.

Αν και ο κ.Δημοσχάκης δεν στέλνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα δελτία Τύπου και τις ανακοινώσεις του γραφείου του στο Evros-news.gr, επειδή πρόκειται για δικαίωση της πρότασης μας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, δημοσιεύουμε την Ερώτηση του όπου αναφέρει:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
ΚΟΙΝ: Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση
ΘΕΜΑ : Αύξηση του ηλικιακού ορίου στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης των 800 Συνοριοφυλάκων.
Η κυβέρνηση της Ν Δ σε έγκαιρο χρόνο και με σταθερό βηματισμό, θωρακίζει πολυεπίπεδα την εθνικά ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή του Έβρου, εκεί όπου βρίσκεται η καρδιά και η σφραγίδα του κράτους!

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας, η κυβέρνηση προβαίνει πέρα από την βελτίωση των μέτρων φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής (φωτισμός) προστασίας των συνόρων & στην στελέχωση των αρμοδίων φυλακτικών υπηρεσιών!
Σε συνέχεια της κατάταξης των 400 ΣΝΦ και τοποθέτησης αυτών αποκλειστικά στο Ν.Έβρου, αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα η νέα κατάταξη συνολικά 800 εκ των οποίων οι 600 για τις Υπηρεσίες του Έβρου.
Στο πλαίσιο της επικείμενης πρόσληψης – η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα θα είναι ορισμένου χρόνου- θα ήταν σημαντικό να εξεταστεί, η ενδεχόμενη αύξηση του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 έτη τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για ένα αίτημα που εκφράζει έναν μεγάλο αριθμό Εβριτών, όπως διατυπώνεται στην επισυναπτόμενη επιστολή, οι οποίοι ζητούν την επαναφορά του ηλικιακού ορίου που ίσχυε κατά τη σύσταση των Υπηρεσιών Φύλαξης της Χώρας λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.2622/98.
Ήδη με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, του Υπουργείου & του Αρχηγείου ΕΑ, οι 400 νέοι ΣΝΦ έχουν στελεχώσει τις Υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων στον Έβρο & μάλιστα οι 310 εξ αυτών προέρχονται από την τοπική κοινωνία εξ αιτίας της ‘γαλαντόμου’ μοριοδοτικής διαγωνιστικής διαδικασίας περί εντοπιότητας (5 μόρια) .
Επίσης 80 περίπου επιτυχόντες στον τελευταίο πανελλαδικό διαγωνισμό των 1.500 Ειδικών Φρουρών (ΕΦ) προέρχονται από τον Έβρο!
Με την διεύρυνση των ηλικιακών ορίων στα 32 θα δοθεί η ευκαιρία και σε μια νέα αδικημένη ομάδα νέων, οι οποίοι περίμεναν επί σειρά ετών να διαγωνιστούν επί ίσοις όροις, ώστε να διαμείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους, μέσα από ένα αναβαθμισμένο ευγενή ανταγωνισμό υποψηφίων έχοντας ως σύνθημα ‘οι αριστείς & πάλι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες στην πατρίδα’..

Επιπροσθέτως, αναφέρω ότι ο διαγωνισμός στελέχωσης της Frontex ο οποίος διεξήχθη πέρσι, προέβλεπε όσον αφορά τα όρια ηλικίας: στο βασικό επίπεδο, ο υποψήφιος να είναι νεώτερος των 47 ετών κατά την υποβολή της αίτησης, ενώ για το ενδιάμεσο και το προχωρημένο επίπεδο δεν υπήρχε όριο ηλικίας.
Η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος, θα δώσει την δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης σε μεγαλύτερο ποσοστό νέων, οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους, σε μία περίοδο μάλιστα όπου το δημογραφικό ζήτημα συνιστά μία σύγχρονη απειλή!!
Οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά και τους οικισμούς της νευραλγικής περιοχής του Ν.Έβρου, που πραγματικά συνιστούν ενεργά στρατόπεδα τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης!
Από την πολύμηνη έρευνα που έχει γίνει, δεν προκύπτει νομικό κώλυμα ή ζήτημα με την ασφάλιση και την κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης με την προτεινόμενη αλλαγή …
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε :

1.Είναι στα σχέδια σας & στις δυνατότητες σας όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο αύξησης του ηλικιακού ορίου από τα 28 στα 32 στην αναμενόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείου ΕΑ για 800 νέους Συνοριοφύλακες;;

2.Είναι στις προθέσεις σας να προκηρύξετε Περιφερειακό & όχι Πανελλαδικό διαγωνισμό, όπως αυτός διεξήχθη το τρέχον έτος σε ότι αφορά τους νέους 400 Συνοριοφύλακες που ήδη τοποθετήθηκαν στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φρούρησης;;

Αυτά ζητάει ο κ.Δημοσχάκης και είμαστε σίγουροι, ότι η βαρύνουσα άποψη ενός κυβερνητικού βουλευτή και μάλιστα πρώτου στον Έβρο, αλλά και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, του οποίου το όνομα είχε ακουστεί και για θέση υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα παίξει σημαντικό ρόλο και ο κ.Χρυσοχοίδης θα την αποδεχθεί, για να αυξήσει το όριο ηλικίας από τα 28 χρόνια, στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης Συνοριοφυλάκων.


Πηγή evros-news.gr

Γερμανία: Ο Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία


Η καθολική απαγόρευση των απελάσεων από τη Γερμανία στη Συρία δεν πρέπει να παραταθεί μετά την παρέλευση του 2020, τόνισε χθες ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Σε επικείμενη σύσκεψη με τους ομολόγους του των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, ο Ζεεχόφερ θα επιχειρηματολογήσει πως «θα πρέπει στο μέλλον εκ νέου να εξετάζουμε κατά περίπτωση εάν είναι εφικτές οι απελάσεις, τουλάχιστον εγκληματιών και προσώπων που θεωρείται πως εγείρουν απειλή», δήλωσε ο υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στα τέλη του Οκτωβρίου, στη Γερμανία διέμεναν 5.719 Σύριοι που έχει αποφασιστεί από τις αρχές να απελαθούν αλλά αυτό εκκρεμεί, σύμφωνα με δεδομένα των υπηρεσιών του υπουργού.

Η καθολική απαγόρευση των απελάσεων στη Συρία αποφασίστηκε από τις γερμανικές αρχές το 2012, ενώ μαινόταν ήδη ο πόλεμος στη χώρα. Το μέτρο έχει παραταθεί πολλές φορές έκτοτε.

Ωστόσο σήμερα, ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος, στον οποίο ενεπλάκησαν διάφορες τζιχαντιστικές οργανώσεις και ξένες δυνάμεις, έχει τερματιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της συριακής επικράτειας.

Μολαταύτα, οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν ότι όσοι εναντιώνονται στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ — η οικογένεια Άσαντ κυβερνά τη Συρία πενήντα χρόνια — διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια και ακόμη και να βρουν τον θάνατο εάν επαναπατριστούν παρά τη θέλησή τους.

Εξάλλου, οι υποστηρικτές του Άσαντ αντιμετωπίζουν επίσης διωγμό στις περιοχές που συνεχίζουν να ελέγχουν ισλαμιστές, τζιχαντιστές ή άλλες δυνάμεις ανταρτών, συμπληρώνουν οι οργανώσεις αυτές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση νέα έκθεσης που θα αποτιμά την κατάσταση ως προς την ασφάλεια στη Συρία έγκαιρα ώστε να ληφθεί υπόψη στη σύσκεψη του Ζεεχόφερ με τους κρατιδιακούς υπουργούς Εσωτερικών, ανέφερε εκπρόσωπος.

Η προηγούμενη έκθεση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο, ανέφερε πως «ακόμη και σε τομείς της χώρας όπου οι εχθροπραξίες έχουν αποκλιμακωθεί, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος βίας και επιθέσεων με θύματα. Αυτό ισχύει στις περιοχές της χώρας όπου υποτίθεται έχει επέλθει ειρήνευση, στο δυτικό της τμήμα, καθώς και στην πρωτεύουσα Δαμασκό».

Η Pro Asyl, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο Ζεεχόφερ δεν περίμενε να δημοσιοποιηθεί επικαιροποιημένη αποτίμηση της κατάστασης από το ΥΠΕΞ προτού κάνει δημόσια τοποθέτηση υπέρ της επανέναρξης των απελάσεων.

Αυτό δείχνει ότι ο υπουργός Εσωτερικών «δεν ενδιαφέρεται για την θανάσιμη κατάσταση επί του πεδίου, αλλά να κάνει μια πολιτική χειρονομία» προκειμένου να ικανοποιήσει το ακροατήριο που ανήκει «στη δεξιά», κατήγγειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της Pro Asyl, ο Γκίντερ Μπόρκχαρτ.

Αρκετά μέλη της συντηρητικής παράταξης υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ απαίτησαν να ξαναρχίσουν να γίνονται κάποιες τουλάχιστον απελάσεις στη Συρία έπειτα από μια θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στη Δρέσδη (ανατολικά) στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο 55χρονου Γερμανού και τον σοβαρό τραυματισμό 53χρονου που ήταν μαζί του, είναι Σύρος με βαρύ ποινικό μητρώο.
πηγη newsbomb.gr

Μέρες του 1994 στην Κακαβιά


Μέρες του 1994 θυμίζει η κατάσταση στην Κακαβιά. Τις μέρες εκείνες όπου λόγω του εμπάργκο στα Σκόπια, στα ελληνοαλβανικά σύνορα σχηματιζόταν ατελείωτες ουρές από νταλίκες και φορτηγά.

Κάπως έτσι μοιάζει η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες και μετά το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής.

Όλη η εμπορευματική και λοιπή κίνηση έχει μεταφερθεί στην Κακαβιά, με αποτέλεσμα οι ουρές να είναι τεράστιες, οι ώρες αναμονής ατελείωτες και ο συνωστισμός αναπόφευκτος.

Αν το ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση ήταν να «θωρακίσει» τα σύνορα από την πανδημία, στην περίπτωση των ελληνοαλβανικών συνόρων έχει πετύχει ακριβώς το αντίθετο!

πηγη epiruspost.gr

Αναβαθμίζεται η αμυντική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας


Βασίλης Νέδος

Με γοργό ρυθμό και με αρκετούς τρόπους, παρά τα αντικειμενικά εμπόδια που θέτει η πανδημία, προχωρεί η ολοένα και στενότερη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία σε ζητήματα άμυνας. Παρά το γεγονός ότι μια συμφωνία ανάλογων προβλέψεων (ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής) με εκείνη που η Αθήνα πρόσφατα συνήψε με το Αμπου Ντάμπι δεν βρίσκεται στην ατζέντα, Ελλάδα και Γαλλία έχουν αποφασίσει να εμβαθύνουν τις αμυντικές σχέσεις τους. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ήλθε σε επικοινωνία με την ομόλογό του Φλοράνς Παρλί και, όπως όλα δείχνουν, οριστικοποιήθηκε η αναβάθμιση της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) στο Σαχέλ και δη Μάλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρωπαϊκή εκπαιδευτική επιχείρηση υπό γαλλική ηγεσία (European Union Training Mission). Όπως η «Κ» έχει σημειώσει ήδη από τον Φεβρουάριο, Αθήνα και Παρίσι βρίσκονταν σε συζητήσεις για τον τρόπο επέκτασης της συμμετοχής των Ε.Δ. στο Μάλι, ώστε από δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς που βρίσκονται αποσπασμένα σήμερα, να τοποθετηθεί εκεί ολιγομελής ομάδας των ειδικών δυνάμεων. Η απόφαση αυτή μένει να εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ και η τοποθέτησή τους δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Μάιο του 2021. Από το ΓΕΕΘΑ αποφασίστηκε η Ελλάδα να στείλει έναν αξιωματικό στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία θα συμμετάσχει στη διμερή ελληνοαιγυπτιακή διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 10» από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 6 Δεκεμβρίου. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και η Κύπρος. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας και από την Ελλάδα, μετά τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχουν δύο φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, ένα αρματαγωγό, τέσσερα F-16 από τη Σούδα και τέσσερα ίδιου τύπου που θα σταθμεύσουν στην Αίγυπτο, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης, ένα ελικόπτερο Σινούκ, τρία Απάτσι, ένα C-130 και μονάδες ειδικών επιχειρήσεων. Ενδιαμέσως (24 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου) η Ελλάδα θα συμμετάσχει με ένα υποβρύχιο, μία φρεγάτα και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατ. Μεσόγειο, μαζί με ναυτικές και αεροπορικές μονάδες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ (Βουλγαρία – Ην. Βασίλειο – ΗΠΑ και Τουρκία) όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει δυνατότητα και για νηοψίες.

Παράλληλα, μετά τα Ραφάλ και τις αποφάσεις για υποστήριξη τωνΜιράζ-2000-5, η Αθήνα αποφάσισε να αναβαθμίσει τα γαλλικής κατασκευής UAV τύπου Sperwer, όπως ενημέρωσε χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος τα μέλη της επιτροπής εξοπλιστικών της Βουλής, συνοδευόμενος από το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθν. Άμυνας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων Απάτσι, στη συντήρηση των κατευθυνόμενων βλημάτων Penguin MK2, στην εν συνεχεία υποστήριξη των αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Πάτριοτ, αλλά και των πυραύλων S-300. Από την επιτροπή πέρασε χθες και η διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ μέσω FMS για την υποστήριξη των μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130. Σημειώνεται, τέλος, ότι παράλληλα με αυτή τη διαδικασία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος έχει αποσπάσει προσωπικό στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών προκειμένου να ενισχυθεί, ώστε να προχωρήσουν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες που οδηγούν στη διακινδύνευση αρκετών προθεσμιών.

πηγη staratalogia.gr

Έντονα επεισόδια στο Hot Spot Θήβας - Πέτρες, φωτιές, κλείσιμο της κυκλοφορίας


Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση εχθές στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περίπου στις 10:30 μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια μέσα στο Κέντρο, με αλλοδαπούς να διαμαρτύρονται για την παραμονή τους στη δομή, ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 11:00 μ.μ., 300 άτομα περίπου συγκεντρώθηκαν στην αυλή της δομής και ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη δομή, κλείνοντας παράλληλα και τον δρόμο της Παλιάς Εθνικής Οδού Θηβών - Ελευσίνας.

Τα επεισόδια φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν δύο νέοι που είχαν καταλάβει ένα κοντέινερ αρνήθηκαν να απομακρυνθούν ώστε να τοποθετηθούν εκεί εκατό νέες οικογένειες που έφτασαν στη δομή με αποτέλεσμα να υπάρξει διαπληκτισμός και να παρενέβει η αστυνομία.

Στο σημείο βρέθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, μαζί με την πυροσβεστική, όπου προσπάθησαν να θέσεις υπό έλεγχο τη κατάσταση και έκαναν εκτροπή της κυκλοφορίας καθώς οι πρόσφυγες/μετανάστες πετούσαν πέτρες στα αμάξια.

Την ίδια στιγμή 20 άτομα, πάνω κάτω, άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για να τις κατασβήσει.

Η αστυνομία εκκένωσε από τον χώρο τους εργαζόμενους του Κέντρο Φιλοξενίας, προληπτικά.

Περίπου στις 12:30 π.μ. τα επεισόδια έληξαν, δίχως να υπάρχουν τραυματίες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

πηγη radiothiva.gr

Επεισοδιακή σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μη νόμιμων μεταναστών στη Ροδόπη

Συνελήφθη την 26-11-2020 το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως, το όχημα κατευθύνθηκε στον οικισμό Αγίων Θεοδώρων, όπου ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κράσπεδο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό, ο οποίος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

 

ΠΗΓΗ   www.evros24.gr

Σέρρες: Πρόστιμα της ΕΛ.ΑΣ σε πρόσφυγες της Δομής

Πρόστιμα της ΕΛ.ΑΣ σε πρόσφυγες της Δομής του κλειδί – 

Αλ. Χρυσάφης: Όποιον τον πειράζει η αλήθεια…Ξύδι!!!


Πρόστιμα επέβαλαν σε πρόσφυγες της δομής του κλειδί άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Σερρών. 

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην πόλη των Σερρών όπως κάθε ημέρα με λεωφορείο και σταμάτησαν στην οδό Βενιζέλου.

Η δημοτική αστυνομία τους εντόπισε στο ύψος της στοάς Καπλανίδη όπου και τους σταμάτησε για τον απαιτούμενο έλεγχο, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ο οποίος φανερά εκνευρισμένος κατήγγειλε πως δεν γίνεται οι πρόσφυγες να έρχονται στις Σέρρες και να παραμένουν για τέσσερις και πέντε ώρες, λέγοντας πως ήρθαμε για ψώνια, την ώρα που αυτό είναι αδύνατο για τους σερραίους πολίτες. 

Ο ίδιος απαίτησε να πραγματοποιούνται έλεγχοι από την αστυνομία στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους Μετανάστες στις Σέρρες, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε οι πρόσφυγες από το κλειδί, να πραγματοποιούν τις αγορές τους στο πλησιέστερο αστικό κέντρο και αυτό είναι το Σιδηρόκαστρο.


 

ΠΗΓΗ   diktyotv.gr

 

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Γυναίκα της Άμεσης Δράσης συνέλαβε αλλοδαπούς ληστές ανηλίκων

 

Η περιπολία της νεαρής αστυνομικού είχε ξεκινήσει πριν από μια ώρα. Το περιπολικό στριφογύριζε στα στενά του Περιστερίου όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ, έδωσε ένα σήμα «για αρπαγή μοτοσικλέτας, μικρού κυβισμού, από δύο άτομα πίσω από το σταθμό του Μετρό στον Άγιο Αντώνιο».

Ο οδηγός του περιπολικού, ένας «παλιός» αρχιφύλακας, έφτασε στο σημείο πολύ γρήγορα.

Οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν δύο παιδιά, ηλικίας περίπου 17 ετών, να τα έχουν χαμένα.

«Μας πλησίασαν δύο άτομα και με τη βία μου πήραν το μηχανάκι», είπε ο ένας από τους δύο νεαρούς, που μέσα σε δευτερόλεπτα είδε να κάνει «φτερά», ίσως το πιο πολύτιμο αντικείμενο για τον ίδιο, σε αυτή την περίοδο της ζωής του.

Η νεαρή αστυνομικός συγκράτησε τα χαρακτηριστικά των δραστών και ξεκίνησαν αναζητήσεις.

Το… παρελθόν της στο αστυνομικό τμήμα του Ασπροπύργου, που μόνο εύκολη περιοχή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, την βοηθούσε στην νέα πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της Άμεσης Δράσης. 

Πολύ σύντομα εντόπισαν δύο άτομα να σπρώχνουν το μηχανάκι, τα οποία ταίριαζαν στην περιγραφή των δραστών. Με γρήγορες κινήσεις η αστυφύλακας και ο αρχιφύλακας κατέβηκαν από το περιπολικό και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δυο νεαρούς, πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το «παπί».


Σε ελάχιστα λεπτά όμως βρέθηκαν σχεδόν περικυκλωμένοι από άλλους αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν έρθει για συμπαράσταση. Η βοήθεια δεν άργησε να φτάσει καθώς το κέντρο της Άμεσης Δράσης είχε στείλει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Οι δύο νεαροί με τις χειροπέδες μεταφέρθηκαν στο τμήμα του Περιστερίου όπου σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.


Για την νεαρή αστυφύλακα η έκφραση στο πρόσωπο των δύο επιβατών της μοτοσικλέτας, και ιδιαίτερα του ιδιοκτήτη που είδε το μηχανάκι του χωρίς να έχει ούτε γρατζουνιά, ήταν το πιο μεγάλο «ευχαριστώ».

Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες η αστυφύλακας, που σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, επέλεξε και «κυνήγησε» να ενταχθεί στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, συνέχισε την περιπολία της άκρως ικανοποιημένη.

«Τα συγχαρητήρια του κέντρου για την σύλληψη των δραστών….» ακούστηκε λίγο αργότερα από τον ασύρματο του περιπολικού.  

 

ΠΗΓΗ   astinomiko.gr

Παρέδωσαν 500 μάσκες στην Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς

 

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς παρέλαβε 500 μάσκες απο το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕ Καστοριάς

Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας ανέφερε σχετικά

''Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο των σωμάτων ασφαλείας τη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας, το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕ Καστοριάς, δια της Συντονίστριας Δυτικής Μακεδονίας Αγνής Κανδύλη και της Συνδέσμου ΠΕ Καστοριας Κωνσταντίνας Τογκαρίδου, παρέδωσαν σήμερα σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς 500 μάσκες.

Οι ημέρες που διανύουμε, επιτάσσουν εγρήγορση και κοινωνική συνοχή! Σημαντική η βοήθεια που παρέχεται σε όλα τα επίπεδα από την Κυβέρνηση μας. Δεν ξεχνάμε όμως πως ως μέλη της κοινωνίας μας, ως πολίτες αυτού του τόπου που αγαπούμε και τιμούμε, να συνδράμουμε με ό,τι μπορεί ο καθένας.''


 

 .bordernews.gr

Μητσοτάκης: Mισός φόρος εισοδήματος για όσους Έλληνες επιστρέψουν στην Ελλάδα


Φορολογικά κίνητρα για «αντιστροφή του brain drain»


Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα (Έλληνες του εξωτερικού αλλά και πολίτες ξένων χωρών) ώστε να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται ήδη, στο δρόμο για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, απηύθυνε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. 

"Η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει. Ίσως αλλάζει -τολμώ να πω- και πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμασταν ότι αυτό μπορούσε να συμβεί" τόνισε.

Αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία απασχολεί ήδη τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και δίνει σειρά κινήτρων για την αντιστροφή του brain drain, την προσέλκυση επενδύσεων και την πρόσκληση πολιτών ξένων χωρών για να εγκατασταθούν και να εργάζονται από την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε: "Έχουμε αποφασίσει ότι η οικονομική ανάπτυξη από μόνη της και οι θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργηθούν στη χώρα μας, πιθανώς, να μην επαρκούν. Και αποφασίσαμε και θα νομοθετήσουμε εντός της εβδομάδας κάποια πιο συγκεκριμένα κίνητρα σχετικά με την φορολογική μεταχείριση, όσων ήταν τα τελευταία χρόνια φορολογικοί κάτοικοι του εξωτερικού και επιλέξουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας τον επόμενο χρόνο: Μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια, είτε αν μεταφερθεί η θέση εργασίας στην Ελλάδα είτε αν έρθετε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ως μισθωτοί, σε άλλη επαγγελματική απασχόληση στην πατρίδα μας. 

Είναι, πιστεύω, ένα σημαντικό κίνητρο για να μπορέσουμε αυτήν την κρίσιμη χρονιά -που πιστεύω ότι μετά την πανδημία του Covid θα κάνουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα- να προσελκύσουμε στην πατρίδα μας και ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο τόσο χρειαζόμαστε". 

 

ΠΗΓΗ   capital.gr

Κλείνει οριστικά η προσωρινή δομή μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Λέρου


Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, κλείνει οριστικά η Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Υποδοχής Αιτούντων διεθνούς προστασίας Λέρου (πρώην ΠΙΚΠΑ). Οι τελευταίοι 22 διαμένοντες, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου.

Το κλείσιμο της προσωρινής δομής φιλοξενίας Λέρου, εντάσσεται στον εν εξελίξει σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τη μείωση του αριθμού δομών φιλοξενίας στην ελληνική επικράτεια και τον ουσιαστικό περιορισμό των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.


Ειδικότερα, οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές Νήσων (ΚΕΔΝ) θα συγκεντρώνουν στο εσωτερικό τους το σύνολο των υφιστάμενων δομών που λειτουργούν, μέχρι στιγμής, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα λειτουργεί αποκλειστικά μία κλειστή ελεγχόμενη δομή ανά νησί και θα εκλείψουν τα φαινόμενα πολλαπλών κέντρων φιλοξενίας σε διάφορα σημεία του ίδιου νησιού. 


ΠΗΓΗ   migration.gov.gr

Έκκληση Περιφερειάρχη για ελέγχους στις δομές

Έκκληση –την δεύτερη μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες- για συστηματικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών απευθύνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στην Περιφέρεια έχει ουσιαστικά αποκλειστεί οποιαδήποτε παρέμβαση για διενέργεια ελέγχων με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Με γραπτή δήλωση ο κ. Καχριμάνης απευθύνει έκκληση στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν ώστε όσοι φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα.

 

ΠΗΓΗ   epiruspost.gr

Εθνοφυλακή - Αλλάζουν όλα - Το ΥΠΕΘΑ καταθέτει νομοσχέδιο μέσα στον Ιανουάριο

Πώς θα είναι η «νέα» Εθνοφυλακή - Τι θα γίνει με το «επίδομα» που λαμβάνουν - Πώς οι έφεδροι θα αξιοποιηθούν και θα συμμετέχουν σε ασκήσεις-παρελάσεις

Στην ενίσχυση και την αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας γραπτώς στις 18/11/20 σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, υπογραμμίζει πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της στήριξης του θεσμού της Εθνοφυλακής ενθαρρύνει τους εθνοφύλακες να υποβάλουν νέες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες αξιολογούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αξιοποιούνται κατάλληλα». 

Προαναγγέλλει μάλιστα την ενίσχυση της Εθνοφυλακής με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Στο προαναφερθέν πλαίσιο και με αφορμή την ανακήρυξη του 2020 σε έτος Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), εκδόθηκαν οδηγίες προς τις Μείζονες Διοικήσεις και τους Μείζονες Σχηματισμούς για την υποβολή καινοτόμων ιδεών από τους εθνοφύλακες προς ενίσχυση του αποτυπώματος της Εθνοφυλακής στον Στρατό Ξηράς και στις Ε.Δ. γενικότερα», αναφέρεται ακόμα στην απάντηση του κ. Στεφανή στη Βουλή, κάποιες εκ των οποίων θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.

Το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Political», το νομοσχέδιο για την Εθνοφυλακή είναι στο μπουκέτο τριών νομοθετικών πρωτοβουλιών του Πενταγώνου που είναι στα σκαριά. Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του υπουργείου Άμυνας, ενώ έχει σημαντικές προβλέψεις προκειμένου τα στελέχη της Εθνοφυλακής στις ακριτικές περιοχές να μην αντιμετωπίζονται με μια ad hoc λογική, κάτι που θα λύσει και τα χέρια των υπηρεσιών του Πενταγώνου για μια σειρά ζητημάτων. 

Για παράδειγμα, μεταξύ των προνοιών του νομοθετήματος είναι η ενεργοποίηση και εφέδρων αξιωματικών της Εθνοφυλακής προκειμένου να συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ακόμα, ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ που δίνεται ως αποζημίωση στα στελέχη της Εθνοφυλακής θα προβλέπεται στα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα, εφόσον το χρειάζονται, να μπορούν να έχουν παράλληλη απασχόληση ή να δικαιούνται επίδομα ανεργίας από το ΟΑΕΔ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Όπως προκύπτει τόσο από την ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου όσο και από την απάντηση του κ. Στεφανή, δεν αποκλείεται το σώμα της Εθνοφυλακής να εφοδιαστεί και με ειδικά οχήματα. 

Μάλιστα, ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται σε συγκεκριμένο όχημα-πατέντα που κατασκεύασε μέλος της Ελληνικής Εθνοφυλακής. 

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «ενεργό στέλεχος Εθνοφυλακής και μέλος της ΛΕΦΕΔ κατασκεύασε χειροποίητο αυτοκίνητο όχημα χωρίς εργοστασιακό σασί και με κινητήρα Mitsubishi 2000 κ.ε. Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες και σε ποικίλες αποστολές, αφού μπορεί να μετακινηθεί σε κάθε είδους έδαφος. Διαθέτει πύργο περιστροφής 360 μοιρών, είναι δυνατόν να συνοδεύεται από drone, έχει ενσωματωμένη συσκευή tablet, με "εγκατεστημένους" χάρτες, ενώ σύντομα θα διαθέτει και δική του θερμική κάμερα».

Ο υφυπουργός από την πλευρά του. απαντώντας γραπτώς επ' αυτού, δεν απέκλεισε τη χρήση του συγκεκριμένου οχήματος, εάν και εφόσον περάσει την αξιολόγηση των αρμοδίων φορέων. «Η πρόταση του εν λόγω οχήματος υποβλήθηκε από εθνοφύλακα του ΤΕΘ Ξάνθης την 7η Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. 

Η υπόψη πρόταση θα αξιολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς του ΓΕΣ στη βάση των διαδικασιών που προβλέπονται από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα», επεσήμανε ο υφυπουργός Άμυνας. 

 
ΠΗΓΗ   enoplos.gr

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου , εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και την 6 η Υγειονομική Περιφέρεια, φροντίζει ώστε να διενεργούνται γρήγοροι έλεγχοι (rapid tests) ανίχνευσης του κορωνοϊού στο... προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διενέργεια των ελέγχων είναι εξόχως σημαντική για την προστασία της υγείας του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο επιχειρεί καθημερινά και υπό δύσκολες υγειονομικά συνθήκες με σκοπό τη διασφάλιση των εννόμων αγαθών των συμπολιτών μας.


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου
Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ
Ταξίαρχος

Χαμόγελο: Εξαφανίστηκαν και πάλι τα τρία ανήλικα κορίτσια από την Αγία Παρασκευή


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα, 26/11/2020, για την εξαφάνιση των ανηλίκων και άμεσα προέβη, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους κατόπιν Εισαγγελικής εντολής
Συναγερμός και πάλι στην Αγία Παρασκευή, καθώς ανήλικες που είχαν εξαφανιστεί και είχαν βρεθεί, εξαφανίστηκαν γι’ άλλη μία φορά από τη δομή όπου φιλοξενούνταν, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πρόκειται για την Πελαγία, 15 ετών, την Αμάντα , 16 ετών και την Σάλη, 13 ετών, για τις οποίες εκδόθηκε Missing Alert. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, οι ανήλικες εξαφανίστηκαν στις 21:30 από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα, 26/11/2020, για την εξαφάνιση των ανηλίκων και άμεσα προέβη, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους κατόπιν Εισαγγελικής εντολής. Οι ανήλικες έφυγαν από Δομή Φιλοξενίας και έχουν πραγματοποιήσει προηγούμενες φυγές στο εγγύς χρονικό διάστημα για τις οποίες και πάλι ο Οργανισμός μας είχε προβεί σε δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

Οι ανήλικες όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού, συνεχίζουν να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και λόγω των ιδιαίτερης φύσης δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, αλλά και βρισκόμενες εκτεθειμένες εν μέσω της πανδημίας του COVID-19″, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η Πελαγία (ον.) Κ. (επ.) έχει ύψος 1.58 μ., είναι αδύνατη, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν τζάκετ, μαύρο παντελόνι τζιν, μπλε αθλητικά παπούτσια και κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Η Αμάντα (ον.) Σ. (επ.) έχει ύψος 1.62 μ., είναι αδύνατη, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη ζακέτα, μοβ κασκόλ, μαύρη φόρμα, γκρι αθλητικά παπούτσια και κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Η Σάλη (ον.) Σ.(επ.), έχει ύψος 1.50 μ., είναι αδύνατη, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινη μπλούζα, σκουρόχρωμη ζακέτα και σκούρο τζιν παντελόνι. Κρατούσε σακίδιο πλάτης.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με Το Χαμόγελο του Παιδιού, όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

πηγή protothema.gr

ΓΕΕΘΑ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID-19


Tο ΓΕΕΘΑ σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ, από την έναρξη της πανδημίας COVID- 19 παρακολουθεί, συντονίζει και συμμετέχει ενεργά με δράσεις που αφορούν στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στις ΕΔ και στην Πολιτεία.

Σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων δημιουργήθηκαν κλινικές νοσηλείας περιστατικών COVID και εξασφαλίστηκαν οι κατάλληλοι χώροι, υλικά και μέσα για την υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των ΕΔ και των οικογενειών τους καθώς και στη διάθεση κλινών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Την τρέχουσα χρονική περίοδο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών περιστατικών COVID-19 διατίθενται στο Υπουργείο Υγείας 35 απλές κλίνες νοσηλείας και 18 κλίνες ΜΕΘ στα 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, ΝΝΑ, 251 ΓΝΑ Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα συνεχίζεται η διάθεση κλινών – ΜΕΘ για την κάλυψη γενικών περιστατικών του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον στο πλαίσιο συνδρομής για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη:

Στο 424 ΓΣΝΕ διατίθενται 2 κλινικές των 28 κλινών κάθε μία για τη μεταφορά των περιστατικών των Αγγειοχειρουργικών- Νευροχειρουργικών-Χειρουργικών κλινικών (μη COVID) του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προκειμένου οι αντίστοιχες κλινικές του ΑΧΕΠΑ να διατεθούν για ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοιό.

Διατίθεται ασθενοφόρο του 424 ΓΣΝΕ για την υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά μη COVID περιστατικών (όπως αιμοκαθερόμενοι ασθενείς).

Σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη της 300 Κινητής Υγειονομικής Μονάδας Εκτάκτων Αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ.

Επιπρόσθετα τηρείται άμεση ετοιμότητα στην παροχή συνδρομής σε θέματα διάθεσης εξειδικευμένου προσωπικού, μέσων μεταφοράς, χώρων νοσηλείας και απαιτούμενων υλικών στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας ως και σήμερα με τις ακόλουθες ενέργειες:

Διάθεση στελεχών Υγειονομικού που ανέρχονται έως τώρα στα διακόσια τριάντα δύο (232) άτομα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στον ΕΟΔΥ, στα Εργαστήρια Αναφοράς Κορωνοϊού Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Κέντρο Υγείας Εχίνου καθώς και στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επίσης συνεχίζεται η παρασκευή και διάθεση αντισηπτικών διαλυμάτων, για την κάλυψη αναγκών του Υπουργείου Υγείας (και των ΕΔ).

πηγη kranosgr.com

Αυτός είναι ο έλληνας αρχιπλοίαρχος που στοχοποιούν οι Τούρκοι

 

Ο έμπειρος αξιωματικός Θόδωρος Μικρόπουλος, επιχειρησιακός διοικητής της επιχείρησης «IRINI» και κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας», μπήκε στο μάτι της Αγκυρας γιατί ήταν εκείνος που έδωσε εντολή στη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να διεξαγάγει έλεγχο στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίνα» για πιθανό ύποπτο φορτίο


Ο αρχιπλοίαρχος Θόδωρος Μικρόπουλος, εν πλω επιχειρησιακός διοικητής της επιχείρησης «IRINI», όταν πήρε την πληροφορία για πιθανό ύποπτο φορτίο στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίνα» έδρασε αμέσως.

Εδωσε εντολή στη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να διεξαγάγει αυτόν τον έλεγχο, να διεξαγάγει δηλαδή άμεσα νηοψία.

Εμπειρος αξιωματικός ο αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος, είχε διατελέσει κυβερνήτης όχι μόνον σε ταχύπλοα σκάφη αλλά και σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Διατέλεσε μάλιστα και διοικητής της ναυτικής βάσης της Σούδας. 

Είναι κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας», η οποία έχει ενσωματωθεί στη ναυτική ευρωπαϊκή δύναμη «Irini» παραμένοντας ο «φρουρός» όλων των θαλασσίων οδών ώστε να μη σπάει τη συμφωνία ειρήνευσης στη Λιβύη, να μη μεταφέρουν δηλαδή τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, οπλισμό και μισθοφόρους στη χώρα της Αφρικής.

Αλλωστε η Τουρκία με διάφορα τεχνάσματα είχε κατά καιρούς σπάσει το εμπάργκο όπλων μεταφέροντας στη Λιβύη drones, τεθωρακισμένα οχήματα, αντιαεροπορικούς πυραύλους καθώς και μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη Συρία. 

Εως τώρα τα πολεμικά σκάφη της «IRINI», ανάμεσά τους και ελληνικά, έχουν πραγματοποιήσει περί τις 75 νηοψίες σε πλοία με ύποπτο φορτίο που έπλεαν από και προς τη Λιβύη. Από τις επιχειρήσεις αυτές συγκεντρώθηκαν σημαντικά στοιχεία και για άλλες υποθέσεις, όπως η προσπάθεια πλοίων να σπάσουν το εμπάργκο μεταφοράς πετρελαίου. 


Ο αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος γνώριζε πολύ καλά αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση ότι θα υπάρξουν απόπειρες να σπάσει το εμπάργκο και όπλων και πετρελαίου προς τη Λιβύη και για αυτόν τον λόγο πύκνωσε τις περιπολίες του της φρεγάτας «Αδρίας», ελέγχοντας κάθε θαλάσσια δίοδο αλλά και πληροφορία που ελάμβανε. 

Υπό τας διαταγάς του δεν έχει κανέναν ισχυρό στόλο. Μία ή το πολύ δύο φρεγάτες, ανάμεσά τους και η γερμανική «Αμβούργο», η οποία βρισκόταν κοντά στο τουρκικό φορτηγό. Ο έλληνας αρχιπλοίαρχος τελεί υπό τον ιταλό ναύαρχο Fabio Agostini που καθοδηγεί την επιχείρηση από το επιχειρησιακό αρχηγείο στη Ρώμη.

Αυτό τους εξόργισε

Εκείνο που εξόργισε την Αγκυρα και κάλεσε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για διάβημα τόσο τον ιταλό πρεσβευτή στην Αγκυρα όσο και τον Γερμανό είναι ότι την εντολή για νηοψία στο τουρκικό φορτηγό έδωσε έλληνας εν πλω επιχειρησιακός διοικητής. 

Στην πραγματικότητα αυτό που εξόργισε την τουρκική κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου είναι το γεγονός ότι ο έλληνας αρχιπλοίαρχος προέκυψε «πολύ υποψιασμένος» για το τι διακινείται στην περιοχή και αποφασισμένος να πραγματοποιεί ελέγχους. Συνεπώς, θα υπάρξουν και στο μέλλον και άλλοι έλεγχοι. 

Αν δεν αντιδράσει τώρα η Αγκυρα, ίσως οι έλεγχοι να ενταθούν και τότε θα περιοριστούν τα παράνομα φορτία τόσο σε όπλα όσο και σε μισθοφόρους αλλά και σε πετρέλαιο.

Το σήμα που έφθασε στις 8.45 το πρωί της Δευτέρας στο αρχηγείο της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης στις Βρυξέλλες από τον γερμανό διοικητή της φρεγάτας «Αμβούργο» την ώρα της νηοψίας ήταν ότι «από τα έγγραφα που είχαν στο μεταξύ ελεγχθεί του τουρκικού φορτηγού «Ροζελίνα» δεν βρέθηκε παράνομο υλικό». 

Οι γερμανοί στρατιωτικοί της φρεγάτας «Αμβούργο» έμειναν στο πλοίο, σύμφωνα με το παραπάνω σήμα, περίπου μία ώρα προτού ο κυβερνήτης του «Ροζελίνα» τηλεφωνήσει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του στον ιταλό διοικητή της «IRINI» αλλά και στη γερμανική κυβέρνηση που έδωσε εντολή στους γερμανούς πεζοναύτες της φρεγάτας να σταματήσουν αμέσως τη νηοψία και να κατέβουν από το πλοίο.

Συνεπώς ποια η φασαρία, αφού στο τουρκικό πλοίο δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο; Γιατί ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκνευρίστηκε; Μήπως επειδή από εκείνη την ώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος είχε σκοπό να τιμήσει την αποστολή που του ανετέθη και να ελέγχει κάθε ύποπτο πλοίο με προορισμό τη Λιβύη;

Ο αρχιπλοίαρχος ήταν επί σειρά ετών διοικητής των ταχύπλοων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού. Των πολεμικών σκαφών με τους κατευθυνόμενους πυραύλους. Πρόκειται για εξαιρετικό αξιωματικό, με γρήγορα αντανακλαστικά και έμπειρο σε ειδικές αποστολές. 

Αλλωστε η πρόκληση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ανώτερος αξιωματικός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι και το κλειδί για την εκπλήρωση της εντολής που ανέθεσε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Επιχείρηση «IRINI», όπως πολύ πρόσφατα είχε δηλώσει και ο ναύαρχος Fabio Agostini, επιχειρησιακός διοικητής της Eunavfor MED IRINI.

 

ΠΗΓΗ   in.gr

 

Μειωμένες κατά 74% οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το δεκάμηνο του 2020


Στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν σημαντική πτώση των μεταναστευτικών ροών προς στην Ελλάδα, αποτυπώνει ο σχετικός απολογισμός του Frontex για το δεκάμηνο του 2020, κυρίως λόγω της μεγάλης μείωσης που κατεγράφη από τις διόδους της Ανατολικής Μεσογείου.


Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από τον Οργανισμό στις 17 Νοεμβρίου, όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου σημειώθηκαν περίπου 17.000 παράνομες διελεύσεις, αριθμός μειωμένος κατά 74%, σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικά τον Οκτώβριο, κατεγράφησαν περίπου 1.050 διελεύσεις, παρουσιάζοντας μείωση σχεδόν 25%, συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο. Όπως τονίζεται, οι περισσότερες εξ αυτών σημειώθηκαν σε χερσαία σύνορα, κυρίως από Αφγανούς, Σύρους και Τούρκους.

Αύξηση σε Κεντρική Μεσόγειο και Δυτικά Βαλκάνια

Κατά τα ίδια στοιχεία, το δεκάμηνο καταγράφεται σημαντική αύξηση των διελεύσεων από τις διόδους της Κεντρικής Μεσογείου (+137%) και των Δυτικών Βαλκανίων (+122%). Μείωση σημειώνεται και στην Δυτική Μεσόγειο (-36%).

Ο συνολικός απολογισμός για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, δείχνει μείωση των ροών κατά 21% στην Ευρώπη, η οποία, όπως εκτιμά η έκθεση, οφείλεται κυρίως στην πτώση των αφίξεων μέσω Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου.

Συνεδιάζει το Δ.Σ. του Frontex

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, είχε παρουσιάσει, μέσω επιστολής προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και στην επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον, τα προκαταρκτικά ευρήματα της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με καταγγελίες σε διεθνή ΜΜΕ για επαναπροωθήσεις (push-backs) μεταναστών στο Αιγαίο. 

Οπως είχε αναφέρει, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία άμεσης η έμμεσης εμπλοκής του Frontex ή αξιωματικών των κρατών-μελών σε σχετικά περιστατικά. Το εν λόγω ζήτημα τίθεται επί τάπητος και στη διήμερη (χθες και σήμερα) συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, στο οποίο συμμετέχει και η Κομισιόν, η οποία είχε θέσει ερωτηματικά σχετικά με την εσωτερική έρευνα που είχε διεξαχθεί.

 

ΠΗΓΗ   kathimerini.gr

Συνελήφθη στο Διδυμότειχο ο αρχηγός της συμμορίας των Πακιστανών που χτύπησε στα Καμίνια

 


Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη Θράκη, το αφεντικό της συμμορίας των Πακιστανών στα Καμίνια φέρεται να έχει συλληφθεί στο Διδυμότειχο στην προσπάθειά του να διαφύγει προφανώς προς την Τουρκία.


Οι αστυνομικές Αρχές που τον συνέλαβαν έχουν στείλει ηλεκτρονικά τα αποτυπώματά του στην Αθήνα προκειμένου να γίνει και επίσημα η ταυτοποίησή του.

Η ιστορία αρχίζει από το φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε διαμέρισμα στα Καμίνια του Πειραιά, την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. 

Μια ομάδα ατόμων πακιστανικής καταγωγής, αφού έσπασε την πόρτα, εισήλθε στο διαμέρισμα και με χρήση μαχαιριών και ξύλινων ροπάλων, επιτέθηκε στους ομοεθνείς τους.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός ενός 29χρονου, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 25χρονου.


Μάλιστα, όπως όλα καταδεικνύουν το κίνητρο της αιματηρής συμπλοκής ήταν διαφορές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών Πακιστανών που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών.

Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, συνελήφθησαν αρχικά δύο από τους δράστες, ένας 17χρονος και ένας 24χρονος, ενώ ακόμη τρεις Πακιστανοί συνελήφθησαν χθες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην ανθρωποκτονία του 29χρονου ομοεθνή τους, με την έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών να συνεχίζεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται επίσης, ότι οι δράστες λίγες ώρες μετά την εγκληματική τους ενέργεια απήγαγαν έναν 15χρονο από την Ομόνοια και τον μετέφεραν σε ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι για να τον βιάσουν. 

Τον απείλησαν μάλιστα ότι θα τον σκότωναν σε περίπτωση που εκείνος θα μιλούσε για ό,τι επρόκειτο να του κάνουν. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι έκαναν πάρτι με δύο μπουκάλια ουίσκι, πιθανότατα για να γιορτάσουν την απόδραση που ετοίμαζαν στην Τουρκία.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Πειραιά εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο ισόγειο διαμέρισμα στο Περιστέρι όπου είχαν καταφύγει οι δράστες. 

Από την έφοδο έγιναν μαζικές συλλήψεις και οι δράστες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια του Πειραιά, ανάμεσά τους και ο 15χρονος από το Ιράκ, ο οποίος περιέγραψε σε κατάσταση σοκ όσα έζησε, προσθέτοντας ότι ευτυχώς οι δράστες δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την πράξη.


ΠΗΓΗ   zougla.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Άρση ασυλίας της Βουλευτή, για δήλωση «Τις μολώτοφ τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί»- Μήνυση από Αξιωματικούς


Απόφαση για την άρση της ασυλίας της Βουλευτή του κόμματος ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ύστερα από ένδικη αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας


«Την 25.11.2020, συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συζήτησε την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας μου, κατόπιν έγκλησης εις βάρος μου της ‘Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», υποστήριξα από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις» αναφέρει η Βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Για αυτή τη δήλωση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25, η Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλε σε βάρος της, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με οξύτατη επίθεση αντέδρασε το ΜέΡΑ25 και προσωπικά ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης για την άρση της ασυλίας της Βουλευτή του κόμματός του, Αγγελικής Αδαμοπούλου, “σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις”, με τον ίδιο να έχει συμμετάσχει (17/11) σε εκδηλώσεις ανυπακοής κατά παράβαση των αποφάσεων και παρά τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας και σε βάρος του έχει κινηθεί Προκαταρκτική έρευνα σε εκτέλεση Εισαγγελικής παραγγελίας.

Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση του κόμματος, είναι το περιεχόμενο της αναφοράς της Βουλευτή του κόμματος του Βαρουφάκη, καθώς από βήματος της Βουλής, υποστήριξε αυθαίρετα η Αγγελικής Αδαμοπούλου, χωρίς να προσκομίσει το οποιοδήποτε στοιχείο για την ακραία συκοφαντική και αν όχι ύποπτη θέση της.

Η αντίδραση του ΜεΡΑ25

Την ανυπόστατη καταγγελία υιοθέτησε και το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αναφορά σε «δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος», με την Βουλευτή Αγγελική Αδαμοπούλου, να κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη και στοχοποίησή της, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος».

Ενώ ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε tweet του, αναφέρει, «H δίωξη βουλευτών που δεν «συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις» συνεχίζεται. Νέος στόχος η Αγγελική που τόλμησε να πει την αλήθεια στη Βουλή. Αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την Κοινοβουλευτική Δικτατορία».

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία να αρθεί η ασυλία της βουλευτή του ΜεΡΑ25, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε παρών, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΠΗΓΗ   nantiareport.gr