ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης: Τουλάχιστον 43 νεκροί μετανάστες

Το πλοίο βυθίστηκε λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του - Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 10 επιζώντες - Είναι το πρώτο ναυάγιο του 2021 στην Κεντρική Μεσόγειο

Τουλάχιστον 43 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, σε ναυάγιο που συνέβη στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρουν ότι το τραγικό ναυάγιο συνέβη χθες. Είναι το πρώτο του 2021 στην Κεντρική Μεσόγειο. Παράλληλα, οι αρχές κατάφεραν να διασώσουν 10 άτομα, που μεταφέρθηκαν στην πόλη Ζαουίγια, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Το πλοίο απέπλευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης από την Ζαουίγια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανετράπη λόγω των κακών συνθηκών στη θάλασσα, ενώ ο κινητήρας του σταμάτησε, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση. Οι επιζώντες προέρχονται κυρίως από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία, την Γκάνα και την Γκάμπια και ανέφεραν ότι όσοι έχασαν οι ζωή τους ήταν άντρες από χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Ο ΔΟΜ επισημαίνει ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πέρυσι, προσπαθώντας να διασχίσουν την Κεντρική Μεσόγειο, όπου θεωρείται η πιο φονική διαδρομή διέλευσης μεταναστών στον κόσμο, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Πηγή protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου