Στις 11-01-2020 τις βραδινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε παράνομα 8 αλλοδαπούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ ο οδηγός του διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου του οδηγού του προαναφερόμενου οχήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, συνελήφθησαν στις 12-01-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, οχτώ (8) αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τους μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους ανωτέρω αλλοδαπούς, διαπιστώθηκε ότι οι έξι (6) από αυτούς στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των προαναφερόμενων αλλοδαπών, χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες SIM .

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων , ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Πηγή astynomia.gr