ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ για μίσθωση έκτασης 90.000 τ.μ. στον Αυλώνα

 

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και των Η.Α.Ε. για τη σύμβαση μίσθωσης έκτασης για την κατασκευή του κτιρίου στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι τεχνικοί των Η.Α.Ε που θα έρχονται στην Ελλάδα για εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Β.


Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τη μίσθωση έκτασης 88.349 τ.μ. εκ του Στρατοπέδου ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΜΕΛΙΔΗ στον Αυλώνα Αττικής για περίοδο 10 ετών, πλησίον της Ε.Α.Β. στην οποία θα κατασκευαστεί το κτίριο όπου θα στεγάζονται οι τεχνικοί των Η.Α.Ε. για όσο διάστημα θα διαμένουν στη χώρα μας για την εκπαίδευσή τους στις εγκαταστάσεις της Ε.Α.Β. το κτίριο , μετά την πάροδο της σύμβασης για την εκπαίδευση των Εμιρατιανών τεχνικών θα περιέλθει στην κυριότητα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός αν υπάρξει ανανέωση της σύμβασης εκπαίδευσης των τεχνικών των Η.Α.Ε. για περισσότερα έτη.

Η συμφωνία αυτή ανήκει στο γενικότερο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι και παλαιότερα τεχνικοί των Η.Α.Ε. έρχονταν στη χώρα μας για εκπαίδευση στην Ε.Α.Β. μέχρι που αυτό σταμάτησε μετά από ένα ατυχές συμβάν.


 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου