Ποια στοιχεία τον «δένουν» με την σφαγή του 23χρονου στον Αλμυρό του Αγίου Νικολάου

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του να μην βάψει τα χέρια του με αίμα. Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο νεαρός που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον ξάδερφό του και έναν ακόμα άνδρα να εκδοθεί και να δικαστεί στη χώρα τους. Η άρνηση των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών να εκδώσουν για τις δύο δολοφονίες το νεαρό Πακιστανό φέρεται να πυροδότησε μία βεντέτα υπεράνω συνόρων, χωρών και ηπείρων.

Το θύμα είχε «επικηρυχθεί» από τις οικογένειες των δύο θυμάτων στο Πακιστάν για τις εκτελέσεις των δικών τους ανθρώπων, οι οποίοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την άρνηση να καταβάλουν το ποσό των 10.000 ευρώ για παροχή «προστασίας». Σχεδόν 18 ετών ήταν τότε το θύμα της Κρήτης και ήδη ανήκε σε εγκληματική οργάνωση εκβιαστών.

Κατάφερε να διαφύγει από το Πακιστάν όμως η οργή των συγγενών των δύο θυμάτων δεν έσβησε ποτέ. Ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του. Όταν είδαν ότι χάθηκε κάθε ελπίδα να εκδοθεί στη χώρα τους και να οδηγηθεί ενώπιόν τους, έβαλαν σκοπό ζωής, όπως εκτιμάται, να τον σκοτώσουν και να πάρουν το αίμα τους πίσω.

Και κάπως έτσι σήμερα ο πρώτος ξάδερφος του ενός εκ των δύο θυμάτων, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ισπανία, παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως ένας εκ των τριών δραστών που κατέσφαξαν στην παραλία του Αλμυρού τον 23χρονο Waheed Ah. Ένα άγριο, σκληρό έγκλημα που αποκαλύφθηκε τυχαία το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου του 2020.

Το σκυλί «ανίχνευσε» το άγριο έγκλημα

Ζευγάρι αλλοδαπών που διαμένει στην περιοχή του Αγίου Νικολάου είχε βγει με τα σκυλιά του για τον καθιερωμένο περίπατο. Κάποια στιγμή το ένα σκυλί εντόπισε κηλίδα αίματος σε κιόσκι που απέχει περί τα 10 μέτρα από τη θάλασσα. Λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν μέσα στις καλαμιές το πτώμα. Είχε δεχθεί πολλαπλές μαχαιριές και σφυριές στο κεφάλι και στο λαιμό.

Οι δικαστικές Αρχές με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας θεωρούν ότι ο ξάδερφος του ενός εκ των δύο θυμάτων στο Πακιστάν ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη (πιθανότατα με συγγενείς του έτερου θύματος) για να βρει και να σκοτώσει το δολοφόνο και να εκπληρώσει την αποστολή που του ανέθεσε η οικογένεια του: να πάρει εκδίκηση.

Μάλιστα μόλις ένα μήνα πριν τη δολοφονία είχε δώσει συνέντευξη με τη φωτογραφία του σε Αθηναϊκή εφημερίδα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο δράστης της δολοφονίας δύο αθώων ανθρώπων κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε βάρος του 23χρονου Πακιστανού είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, εκτελέστηκε στην Ελλάδα όταν αυτός εντοπίστηκε, όμως κατάφερε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και να μπλοκάρει την έκδοση του στο Πακιστάν με τον ισχυρισμό ότι στη χώρα του θα θανατωθεί. Τότε ο ξάδερφος είχε διαμηνύσει ότι οι οικογένειες τους δεν θα ηρεμούσαν όσο ο δολοφόνος έμενε ατιμώρητος.

Τελικά ένα μήνα αργότερα ο 23χρονος βρέθηκε δολοφονημένος. Οι δράστες τον είχαν σφάξει σαν αρνί και τον είχαν πετάξει στις καλαμιές του Αλμυρού.

Ποια στοιχεία «καίνε» τον κατηγορούμενο

Ο ξάδερφος, ο οποίος τώρα παραπέμπεται να δικαστεί για τη δολοφονία του 23χρονου, αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα είτε ως φυσικός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου αποφαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία του φυσικού αυτουργού.

Μεταξύ άλλων προκύπτει:

-η παρουσία του κατηγορουμένου στην Κρήτη από τις 17 Φεβρουαρίου οπότε και έφθασε με το πλοίο της γραμμής έως και τις 10 τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου οπότε και ταξίδεψε αεροπορικώς από το Ηράκλειο για Αθήνα.

Ο 23χρονος εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από την Κρήτη ο ξάδερφος. Η κράτηση του εισιτηρίου στην αεροπορική εταιρεία έγινε στις 19.31, δηλαδή λίγο μετά την ανθρωποκτονία.

-κρίσιμη είναι η μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε τον κατηγορούμενο και δύο ακόμα άτομα από το ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου και τους μετέφερε στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Οι τρεις επιβιβάστηκαν στις 8 παρά και αποβιβάστηκαν στις 9 παρά. Η αποβίβαση τους είναι καταγεγραμμένη από κάμερα ασφαλείας.

Ο οδηγός ταξί, κατά πληροφορίες, αναγνώρισε το πρόσωπο στο βίντεο όσο και στη φωτογραφία της εφημερίδας στην οποία απεικονίζεται ο κατηγορούμενος να καταγγέλλει: «κρατάτε ελεύθερο στην Ελλάδα έναν επικίνδυνο δολοφόνο». Ο ξάδερφος αναχώρησε για Αθήνα από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 10.05 τη νύχτα της 21ης Φεβρουαρίου οπότε και στη συνέχεια έφυγε εκτός Ελλάδας.
Πηγή patris.gr