Άγρια καταδίωξη χθες το απόγευμα στην περιοχή του Σουφλίου
, με τους Συνοριοφύλακες να ακολουθούν Ι.Χ αυτοκίνητο που επέβαιναν λαθρομετανάστες και το οποίο έπεσε τελικά πάνω σε σταθμευμένο φορτηγάκι γνωστής εταιρείας με εργαζόμενους να είναι μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί άρχισαν την καταδίωξη από τα Λάβαρα, ο οδηγός του αυτοκινήτου με τους λαθρομετανάστες έστριψε στην Μάδρα προς το Μικρό Δέρειο, αλλά εκεί είχαν στήσει μπλόκο λίγο πριν την στρατιωτική γέφυρα του χωριού, Συνοριοφύλακες από τους Μεταξάδες. Όταν το Ι.Χ έφτασε εκεί, βλέποντας τους αστυνομικούς και επειδή υπήρχε πολύ νερό και δεν μπορούσε να παρακάμψει την γέφυρα, έπεσε πάνω σε φορτηγάκι γνωστής εταιρείας του Διδυμοτείχου, με το οποίο επέστρεψαν σπίτι από την δουλειά τους εργαζόμενοι της οι οποίοι είναι από χωριό του ορεινού όγκου.

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες του δεν τραυματίστηκαν, αλλά απλά υπήρξαν υλικές ζημιές στο φορτηγάκι, όπως και στο Ι.Χ που μετέφερε τους λαθρομετανάστες και οι οποίοι επίσης δεν είχαν κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Φυσικά οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν, χωρίς να υπάρξουν σοβαρότερα προβλήματα.

Γεμάτα τα βουνά λαθρομετανάστες, χθες γέμισαν δυο κλούβες από τις συλλήψεις


Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα χωριά του ορεινού όγκου, όπου τα βουνά παραμένουν ακόμα και τώρα με τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες, γεμάτα από λαθρομετανάστες. Χθες σε επιχείρηση που έκανε η αστυνομία, γέμισε δυο κλούβες που ήταν κρυμμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς. Κι αυτά τα γεγονότα ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τους ισχυρισμούς του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ότι αν γίνει επέκταση στις 1.500 θέσεις του ΚΥΤ Φυλακίου, δεν θα κυκλοφορούν μέσα στα χωριά οι λαθρομετανάστες. Γιατί και τώρα μόνο το 1/3 στο ΚΥΤ Φυλακίου είναι γεμάτο, αφού σε 600 θέσεις υπάρχουν λιγότεροι από 200 αλλοδαποί.

Επίσης, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά το “έγκλημα” κατάργησης του ειδικού στρατιωτικού κλιμακίου της 50ης Ταξιαρχίας, που λειτουργούσε επικουρικά στο έργο των αστυνομικών και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Ας όψεται όμως ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης που το κατάργησε.

Πηγή evros-news.gr