Η Σύμη θα μείνει με ένα γιατρό για 15 ημέρες, μέχρι να γίνει η πρόσληψη των άλλων δύο αγροτικών γιατρών, θέμα για το οποίο ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ενώ προχθές, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του, καθώς προέκυψε στο νησί ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό.

Έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως ασθενής με σοβαρό νόσημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπως είπε μιλώντας στον “sky Ρόδου”.

«Επισήμανα στο υπουργείο τον κίνδυνο να μείνει το Ιατρείο με τη μία αγροτική γιατρό, όπως και συνέβη χθες. Ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών, ούτε και πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος μπορούσε να ταξιδέψει και ο ασθενής χρειάσθηκε να μείνει μέχρι τις 5 το πρωί στο Ιατρείο.

Το πρωί η γιατρός αναγκάσθηκε να μεταφέρει τον ασθενή στη Ρόδο και το Ιατρείο θα έμενε χωρίς γιατρό, αν στις 11 το βράδυ δε ζητούσα την παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή -που είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται για τα νησιά μας- και έστειλε στις 8 το πρωί τον στρατιωτικό γιατρό που κάλυψε το κενό.

Αν δεν είχα σκεφθεί αυτή τη λύση, το Ιατρείο θα έμενε χωρίς γιατρό μόνο με νοσηλευτή… Αλλά πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος να εργάζεται; 24 ώρες το 24ωρο; Η γιατρός έμεινε όλο το βράδυ με τον ασθενή και ταξίδεψε μαζί του στη Ρόδο και θα επιστρέψει σήμερα…», υπογράμμισε περιγράφοντας το περιστατικό και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας που αντιμετωπίζει το νησί.

Εντωμεταξύ, από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα μεταφέρεται ο εμβολιασμός των κατοίκων της Σύμης, περιγράφοντας το αλαλούμ με τη διαδικασία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακαλοδούκας, αφού τώρα προσδιορίζεται για τις 8 Φεβρουαρίου. «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα μικρά ακριτικά νησιά», σημείωσε καταλήγοντας.

Πηγή rodiaki.gr