ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

ΜΠΡΟΣΤΑ: Το πλαφόν νυχτερινών ωρών είναι απλήρωτη εργασία

ΜΠΡΟΣΤΑ: Το πλαφόν των νυχτερινών ωρών είναι απλήρωτη εργασία που συνεχίζει να υφίσταται χωρίς αντίδραση από τον ένστολο συνδικαλισμό.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, η ανεπάρκεια ορισμένων στοίχισε οικονομικά στους συναδέλφους μας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στις 23 Οκτωβρίου 2020 με περίσσια υπερηφάνεια η Διοίκηση του δευτεροβάθμιου οργάνου μας ανακοίνωνε ότι, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό μας, συμφωνήθηκε να υπάρξει τροποποίηση της σχετικής απόφασης έτσι ώστε οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης να αυξηθούν από 48 σε 64. Στις 3 Δεκεμβρίου με νέα ανακοίνωσή τους, μας ενημέρωναν ότι με παρέμβαση τους το εν λόγω ζήτημα οδεύει προς επίλυση. Και μετά σιωπή, αλλά όπως όλοι μας είδαμε πριν από τέσσερις ημέρες, δύο ολόκληρους μήνες μετά τους πανηγυρισμούς τους και πλαφόν υπάρχει και πολλοί συνάδελφοι μας είδαν ότι, από τις μισθοδοσίες τους είχαν αφαιρεθεί ώρες νυχτερινής αποζημίωσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι ξεπέρασαν το ετήσιο πλαφόν. 

Τι ακριβώς συνέβη; 

Υπήρχε όντως δέσμευση του Υπουργού, όπως ρητά αναφέρεται στην ανακοίνωση τους ή η πρόθεση του υπουργού που ανακοινώθηκε πριν την προσπάθεια αυτών να την καρπωθούν ,με πραγματοποίηση μεταγενέστερης συνάντησης ,για άλλη μια φορά έπεσε στο κενό ; Και γιατί εφόσον υπήρχε δέσμευση, όταν αυτή δεν υλοποιήθηκε, δεν βγήκαν να το καταγγείλουν ή να αντιδράσουν σθεναρά; Εφόσον αυτοί (όπως λένε ) ζήτησαν το πλαφόν ανά μήνα να αυξηθεί από 48 σε 64 ώρες, θυμήθηκαν παράλληλα να ζητήσουν να αυξηθεί και το ποσό της αποζημίωσης, ή το ξέχασαν; Γιατί σε καμία από τις ανακοινώσεις τους δεν αναφέρεται κάποια δέσμευση για την αύξηση της αποζημίωσης, μιας και έχουμε περάσει στη μετά μνημονιακή εποχή! 

Προχειρότητα ή άγνοια; 

Και τελικά απορούμε, πως είναι δυνατόν το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο να αποδέχεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την ύπαρξη πλαφόν στη νυχτερινή αποζημίωση και να το συζητάει; Αποδέχεται την ύπαρξη πλαφόν; Νομιμοποιεί την απλήρωτη εργασία των Αστυνομικών; Πρέπει να γίνει σαφές ότι, όσες νυχτερινές ώρες εργάζεται ο Αστυνομικός τόσες πρέπει και να αποζημιώνεται. Επίσης, είναι δυνατόν να μην αναφέρονται στην αύξηση της αποζημίωσης αυτής, που παραμένει ίδια εδώ και τόσα χρόνια (μειωμένη μετά το 2012) και να το βάζουν ως αποσπασματικό αίτημα, σε τελευταία ανακοίνωση τους και αφού εμείς ως παράταξη το κάναμε ζήτημα; Είναι αυτοί που θέλουμε να μας εκπροσωπούν; Πόσα ακόμα πρέπει να χάσουμε για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανεπάρκειας τους; -Το Βατερλό του μισθολογίου … -Η καταστροφή του ασφαλιστικού … -Η καθημερινή κατάντια των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών … Δεν αρκούν;

Πηγή katechaki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου