Στον κόλπο του Κουρεμένου Σητείας βρίσκεται ελλιμενισμένο εδώ και λίγες ώρες, ιστιοφόρο σκάφος προερχόμενο από περιοχή της Τουρκίας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη και του ekriti.gr στο σκάφος επιβαίνουν 4 άνδρες καθώς και δύο γυναίκες με τα παιδιά τους.

Κατά δήλωσή τους πρόκειται για Γκιουλενιστές οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι αν θα δοθεί άσυλο στα συγκεκριμένα άτομα.

Να σημειωθεί ότι το ιστιοφόρο σκάφος οδηγήθηκε στον Κουρεμένο συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

 

Τί είναι ο Γκιουλενιστής

Το Κίνημα Χιζμέτ ή Κίνημα Τζεμαάτ ή Κίνημα Γκιουλέν (τουρκικά: Gülen hareketi, Gülen cemaati, Hizmet hareketi) είναι φιλελεύθερο ισλαμιστικό διεθνές θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα του οποίου ο ηγέτης είναι ο Τούρκος ισλαμιστής θεόλογος και ιερέας Φετχουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ως βάση έχει την Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κίνημα δεν διαθέτει επίσημη ονομασία ωστόσο συχνά καλείται ως Χιζμέτ (η υπηρεσία) από τους οπαδούς του, και ως Τζεμαάτ (Cemaat, η κοινότητα/συνέλευση) από το ευρύ κοινό στην Τουρκία. Ο μεγαλύτερος οργανισμός υπό την αιγίδα του κινήματος είναι ο Alliance for Shared Values (συμμαχία για τις κοινές αξίες) στη Νέα Υόρκη.

 

ΠΗΓΗ   ekriti.gr