Ένα σώμα με 132 νεκρούς και δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμη ως επικίνδυνο…
Εδώ και μήνες εξαιτίας της πανδημίας οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει το ρόλο του μπαμπούλα…ένα ρόλο που δεν τον επέλεξαν οι ίδιοι, απλά τους ανατέθηκε και αυτός ο ρόλος όπως άλλωστε γίνεται πάντα μιας και πρόκειται για ένα σώμα ασφαλείας.

Στο όνομα αυτής της ασφάλειας όμως συντελούνται εδώ και δεκαετίες καταχρήσεις και αδικίες εις βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων όπως μας λέει ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας κος Νίκος Τριανταφύλλης.

Γιατί άσχετα από τις προκαταλήψεις που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας για τους αστυνομικούς, στην ουσία πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι έχουν αναλάβει ένα δύσκολο και ευαίσθητο έργο…την ασφάλεια όλων μας.

Πόσοι από μας δεν έχουμε βρίσει την αστυνομία και τους αστυνομικούς…κι όμως στην πρώτη ανάγκη για βοήθεια το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι….Να καλέσω την Αστυνομία..

Αυτή λοιπόν τη σχέση ανάμεσα στον πολίτη και στην αστυνομία πρέπει να αποκαταστήσει η διοίκηση, η κυβέρνηση, το κράτος ή όπως αλλιώς θέλουμε να ονομάσουμε την εξουσία …και όχι την επιφόρτιση των αστυνομικών υπαλλήλων με καινούργιες αρμοδιότητες για την κάλυψη οποιασδήποτε τρύπας ανακαλύπτει το εκάστοτε υπουργείο…

Ίσως να είναι και η μοναδική επαγγελματική κατηγορία, μαζί με κάποιους υγειονομικούς, η οποία από την έναρξη της πανδημίας δεν ξέρει τι σημαίνει ρεπό, άδεια, αργία και φυσικά δεν ξέρουν ακόμη τι σημαίνει έκτακτο επίδομα ή έκτακτη ενίσχυση…..

Ας ακούσουμε τι μας είπε ο Νίκος



Πηγή mag24.gr