Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΠ


Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις ΗΠΑ είναι η Avril Haines, μια γυναίκα που μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εθνικές έρευνες και έχει επιδείξει μέχρι τώρα επαγγελματισμό και ικανότητα.

Η Haines θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα υπηρετήσει ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση μιας κοινότητας μυστικών υπηρεσιών που επανειλημμένα υποτιμήθηκε και παραμελήθηκε από τον Τραμπ καθ ‘όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών στο αξίωμά του. 

Η διευθυντήρια των εθνικών μυστικών υπηρεσιών είναι θα είναι η ανώτερη αξιωματούχος του προέδρου για την υπηρεσία πληροφοριών και θα συντονίζει ολόκληρη την κοινότητα πληροφοριών, συνολικά 17 οργανισμών και σχετικών ερευνητικών γραφείων.


«Συγχαίρω τη Γερουσία που έβαλε τον κομματισμό στην άκρη για να δώσει προτεραιότητα στην εθνική μας ασφάλεια. Οι Αμερικανοί μπορούν να μείνουν ήσυχοι γνωρίζοντας πως η Avril Haines είναι και επίσημα η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» είπε στο Twitter o πρόεδρος Jo Biden.

 

ΠΗΓΗ   ampa.lifo.gr