Η Ίνγκερ Στόιμπεργκ έδωσε εντολή να χωριστούν ανήλικα ζευγάρια που ζητούσαν να τους χορηγηθεί άσυλο

Η πρώην Δανέζα υπουργός Μετανάστευσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση στο αξίωμα αυτό.

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την παραπομπή της για το ότι παρανόμως έδωσε εντολή να χωριστούν ανήλικα ζευγάρια που ζητούσαν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Σύμφωνα με την κεντροδεξιά πολιτικό, που ήταν υπουργός από το 2015 έως το 2019, στόχος της ενέργειας εκείνης ήταν να παταχθεί το φαινόμενο των γάμων μεταξύ παιδιών.

Στη δίκη της παραπομπής της, η οποία θα είναι η έκτη στη Δανία εδώ και πάνω από 170 χρόνια και η πρώτη από το 1995, η Στόιμπεργκ κατηγορείται ότι εν γνώσει της παραβίασε το νόμο το 2016 δίνοντας εντολή να χωριστούν τα ζευγάρια ανήλικων μεταναστών.

Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραπομπής της, συμπεριλαμβανομένου του δικού της Φιλελεύθερου Κόμματος, ωστόσο απομένει η τελική έγκριση της απόφασης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την τελευταία δεκαετία η Δανία έχει γίνει γνωστή για τις σκληρές πολιτικές της στη μετανάστευση, όπως το να επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν τα κοσμήματα των αιτούντων άσυλο και να αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή μέσω καταχωρήσεων σε εφημερίδες στις χώρες τους.

Η Στόιμπεργκ ήταν επίσης υπεύθυνη για το σχέδιο κράτησης ξένων εγκληματιών που επρόκειτο να απελαθούν σε ένα μικρό νησί, αν και το σχέδιο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Πηγή newsbeast.gr