Του Ηλία Προύφα

Για αλλαγή του υφιστάμενου κανονισμού σχετικά με τη μοριοδότηση στρατιωτικών, κάνουν λόγο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τα οποία θεωρούν ότι σε πολλές περιπτώσεις υφίστανται αδικία, εις βάρος συναδέλφων τους.

Προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες και οι καταστάσεις των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων, οι στρατιωτικοί λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια μόρια και από τις φρουρές ή καλύτερα από τις μονάδες που υπηρετούν.

Όπως αναφέρουν στο kranosgr, υπάρχουν μονάδες, όπως για παράδειγμα στον Έβρο, που ενώ ανήκουν στην ίδια φρουρά και σε πολλές περιπτώσεις στον ίδιο Δήμο, με μικρές αποστάσεις το ένα στρατόπεδο από το άλλο, άλλα με μεγάλες διαφορές στη μοριοδότηση.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Σουφλίου (Σουφλί, Τυχερό) οι υπηρετούντες στο Πρωτοκκλήσι (50 Ταξιαρχία) λαμβάνουν διπλάσια μόρια από τον Προβατώνα (7η Ταξιαρχία), ο οποίος σηκώνει το βάρος του ποταμού Έβρου και περισσότερα από όσους υπηρετούν στο Σουφλί (50 Ταξιαρχία).

Ανάλογες περιπτώσεις όπως κατά καιρούς έχουμε αναφέρει υφίστανται και στελέχη σε νησιά του Αν. Αιγαίου, καθώς και σε μονάδες του Βόρειου Έβρου.

Το σίγουρο είναι ότι εν έτη 2021, ο πίνακας μοριοδότησης θα πρέπει να αναθεωρηθεί…

Πηγή kranosgr.com