Σαρώνουν ολόκληρες περιοχές, με κάμερες, ηχητικά μέσα, κατασκοπευτικά αεροπλάνα και δορυφόρους σε 24ωρη βάση οι Τούρκοι.

Δεν είναι μόνο τα πλοία των Τούρκων τα οποία διεξάγουν έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και τα σύγχρονα μέσα που αξιοποιούν οι Τούρκοι στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα.
Πάντα η Τουρκία έχει επανδρωμένες τις υπερυψωμένες σκοπιές της και όλα τα φυλάκια της στα σύνορα, το τελευταίο όμως διάστημα αναπτύσσει σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Αν και πολλά από τα συστήματα τοποθετούνται σε μέρη όπου είναι εμφανή στην ελληνική πλευρά δια γυμνού οφθαλμού, με στόχο κυρίως να υπενθυμίσουν στην Ελλάδα, ότι πάντα ένα μάτι παρακολουθεί κάθε κίνηση, υπάρχουν εξελιγμένα συστήματα τα οποία λειτουργούν με τρόπους που πρέπει να υποψιαστείς ότι υπάρχουν για να αντιληφθείς ότι κάποιος σε παρακολουθεί, ακόμη κι αν είσαι μακριά από τις συνοριακή γραμμή.

Την περίοδο όπου δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνταν στις φυλακές Αδριανούπολης, υπήρχαν αναφορές για μη «συνηθισμένη συμπεριφορά» των Τούρκων στα φυλάκια, όπου όχι μόνο δεν υπήρχαν οι τυπικές και συνηθισμένες χειρονομίες αβρότητας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, οι Τούρκοι ακόμη και με προβολείς φώτιζαν επιδεικτικά συγκεκριμένα σημεία.

Αγρότης από την περιοχή των Καστανεών, μιλώντας στο thraki Νεα, τόνισε ότι πλέον οι Τούρκοι σκοποί αγνοούν οποιαδήποτε χειρονομία χαιρετισμού γίνεται από Έλληνες αγρότες που κινούνται στα χωράφια τους που βρίσκονται στην όριο γραμμή.
«Παλιά τους κορνάραμε και μας χαιρετούσαν. Τώρα κορνάρουμε και μας αγνοούν», σχολίασε ο αγρότης.

Και η Ελλάδα όμως, έχει αυξήσει την επιτήρησή της σε καίρια σημεία, ενώ η κατασκευή του φράχτη συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Πηγή thrakinea.gr