Ευχαριστούμε Ελλάδα!   

Ευχαριστούμε το Ελληνικό Κράτος που έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο του και τελικά στους χαλαιπούς καιρούς που ζούμε όλα δεν λειτουργούν ισοπεδωτικά..

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! ΚΑΙ ΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΟ! ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ!

Tigran Sargsyan εργαζόταν ως ψυχολόγος και coach στο υπουργείο καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης της Αρμενίας έως ότου προσβληθεί από καλπάζουσα μορφή μυελοβλαστικής λευχαιμίας. Πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μια επέμβαση που δεν γίνεται στην Αρμενία. Η διακομιδή του στην Ελλάδα, όπου ζει η μητέρα και τα δύο του αδέρφια, πρέπει να γίνει άμεσα... Ένας μήνας ζωής υπολείπεται είπαν οι γιατροί..." Και τελικά η έκκληση αυτή στις 28 Δεκεμβρίου 2020 από την σελίδα "Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων" έγινε η αιτία να ανοίξει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας και όλοι μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Κράτους, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2020 ο Τigran να προσγειωθεί σε λίγες ώρες στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και να δώσει τον αγώνα του για να σωθεί. 

Σας επισυνάπτουμε την σχετική ανακοίνωση της σελίδας: "Το αεροσκάφος της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ήδη αναχώρησε για το Yerevan και ο στόχος που βάλαμε (λίγες μέρες πριν) να επιστρέψει με τον Tigran πέτυχε! Ξέραμε από την αρχή πως αυτό που ζητάμε έχει δυσκολίες που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν όμως ο Θανάσης Μπέλτσος μας απέδειξε πως ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Πρεσβεία στο Γερεβάν είναι οι κρατικοί οργανισμοί που έδωσαν την ευκαιρία στον Tigran να ζήσει. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον και ενεργοποιήθηκαν άμεσα. Έγιναν ομάδα και δούλεψαν σκληρά για να σωθεί μια ΖΩΗ! 

Ο κ. Δημήτρης Περδίκης, Διευθυντής του ΥΠΕΞ και ο συνεργάτης του κ. Κώστας Πηνιώτης ήταν σε συνεχή επαφή με τον β επιτετραμμένο υπάλληλο, κ. Δημήτρη Φελόπουλο, της Ελληνικής πρεσβείας στο Γερεβαν για να εκδοθεί άμεσα η Visa ειδικού σκοπού. 

Η καθοδήγηση και συνεχή επικοινωνία του κ. Φελόπουλου με τον Tigran είναι άξια συγχαρητηρίων. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αγώνας συνεχίστηκε ώστε να μπορέσει ο Tigran να επιβιβαστεί στο στρατιωτικό αεροσκάφος. Ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος Β Διευθυντής Ενημέρωσης ΥΕΘΑ, ο κ. Αθανάσιος Βάλαρης Διευθυντής ΥΕΘΑ και ο κ. Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου ΣΓ ΥΕΘΑ έκαναν θαύματα! 

Ευχαριστούμε τον κ. Δένδια Νικόλαο Υπ. Εξωτερικών και τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο Υπ. Εθνικής Άμυνας για τη συγκρότηση στις ομάδες συντονισμού και την Ελληνική Πρεσβείας στην Αρμενία για την άμεση ανταπόκριση σε περίοδο επαναλαμβανόμενων αργιών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά και τον κ. Δαρτζέντα, υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ, για την λεπτομερή ενημέρωση και συχνή επικοινωνία που παρείχε στην ομάδα μας! Είστε όλοι υπέροχοι!!!"


Από την προσωπική σελίδα facebook Αρμένιοι και Φίλοι Αρμενίων