Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης


Κατασχέθηκαν 55 κιλά και 260 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στις 09-01-2021 το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο αλλοδαποί, 32 και 24 χρόνων, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 32χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, κατά τον οποίο βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν τρεις (3 ) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά τριάντα (30) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα πέντε (55) κιλών και διακοσίων εξήντα (260) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • ανωτέρω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • ανωτέρω Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
  • 5 κινητά τηλέφωνα
  • 6 κάρτες SIM 
  • το χρηματικό ποσό των -1220- ευρώ.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή astynomia.gr