Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με επιστολή του στον υπουργό ζητά την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων.

Την ενίσχυση της δύναμης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αλλά και τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου, λόγω της πληθώρας των καθηκόντων με τα οποία έχει επιφορτιστεί η ΕΛΑΣ.

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε με σχετική επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επισημαίνοντας ότι τόσο τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ για την ανάσχεση της πανδημίας όσο και η ευκταία επάνοδος στην κανονικότητα δημιουργούν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

«Η ασφάλεια των πολιτών, η πάταξη της εγκληματικότητας κι ο περιορισμός της παραβατικότητας, η τήρηση των υγειονομικών μέτρων αλλά και η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης είναι για εμάς προτεραιότητα. Βλέπουμε τις ανάγκες του σήμερα, αλλά σκεφτόμαστε και το άμεσο μέλλον. Ζητούμε την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, γιατί ακριβώς αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά της», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρος ότι στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το αίτημά μας αυτό θα εισακουστεί».

Εξάλλου, η ενίσχυση και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη συνιστά βασική παράμετρο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής κάθε τόπου, σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του δήμου.

Πηγή voria.gr