Οι δυσκολίες της καραντίνας, χτύπησαν και τον «κλάδο» των διακινητών 

Δύσκολες αποφάσεις για τα κυκλώματα των διακινητών που καλούνται να αντιμετωπίσουν άλλο ένα εμπόδιο, αυτό της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Τα συνεχή μπλόκα της αστυνομίας για τον έλεγχο όλων των οχημάτων που κινούνται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πανδημία, έχουν δημιουργήσει άλλη μια σκοτούρα για τους διακινητές. 

Ενώ έχουν ελαχιστοποιήσει τα δρομολόγια τους, αναζητούν παράλληλα νέους ασφαλέστερους οδούς ώστε να μην πέσουν μπροστά στα αυξημένα μέτρα της αστυνομίας. Ο κίνδυνος βεβαία για τέτοιες κούρσες, έχει αντίτιμο. Η καραντίνα έχει δυσκολέψει στο μέγιστο τους διακινητές αλλά παράλληλα έχει εκτοξεύσει τις ταρίφες πολύ ψηλά για όσους μετανάστες επιμένουν στο να τους μεταφέρουν είτε στην Ευρώπη είτε στην Αθήνα. 

Η αύξηση μπορεί να φτάνει και το 200% για κάθε «κεφάλι» την εποχή της καραντίνας. Όλα για αυτούς έχουν την τιμή τους. 

Για αυτό πλέον, οι μετακινήσεις στοιχίζουν αρκετά. Τα έξοδα ανεβαίνουν. Τα κυκλώματα τώρα είναι αναγκασμένα να βάζουν και ένα και δύο συνοδευτικά οχήματα ώστε να παραπλανούν τα μπλόκα της αστυνομίας και να περνάνε ανενόχλητα τα «φορτωμένα». Οι διακινητές κάνουν συνεχώς μετακινήσεις με άδειες «κούρσες» από εναλλακτικούς δρόμους ώστε να μπορούν να είναι σίγουροι πως τα νέα δρομολόγια είναι ασφαλή. Δημιουργούν νέες και πιο πρωτότυπες κρύπτες σε αυτοκίνητα και φορτηγά. Είναι αναγκασμένα να διανυκτερεύουν δύο και τρεις φορές για ένα δρομολόγιο ώστε να είναι πιο ασφαλή η μετακίνηση τους. 

Από την άλλη, η συνοριοφυλακή το γνωρίζει αυτό και μεταβάλλει τα μπλόκα της ώστε να μπορεί να τους εντοπίζει και να αποτρέπει τέτοιες προσπάθειες των κυκλωμάτων. 

 


Η σημαντική ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης με νέους συνοριοφύλακες στον Έβρο αλλά και πολύ σύντομα σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχει ήδη δυσκολέψει τους διακινητές που έτσι και αλλιώς βλέπουν τα μπλόκα της αστυνομίας να πολλαπλασιάζονται. 

Όπως και να έχει οι δυσκολίες της καραντίνας, χτύπησαν και τον «κλάδο» των διακινητών, που βλέπουν πιο κοντά τους τα κρατητήρια της αστυνομίας αφού το ρίσκο που αναλαμβάνουν είναι μεγαλύτερο, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

 

 bordernews.gr