Τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να μεταβεί στον Έβρο αναμένουν οι συνοριοφύλακες καθώς ανησυχούν για το σχεδιαζόμενο στην περιοχή ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων

 


Αποκλειστικά στο Lawandorder.gr μίλησε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς για την κακοκαιρία η οποία αναμένεται να ενταθεί στην περιοχή τις επόμενες μέρες και για τα προβλήματα που αυτή πιθανόν να δημιουργήσει στα σύνορά μας.

Όπως ανέφερε, η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη σε όλη την περιοχή του Έβρου καθώς αποκλείστηκαν χωριά στο Διδυμότειχο και το Σουφλί ενώ παρουσιάστηκαν συνεχή προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαλαμάς, η κατάσταση είναι καλύτερη από χθες αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία.

 


Όπως είπε, αναμένεται πολύ νερό στον ποταμό Έβρο από τη Βουλγαρία το οποίο θα διέλθει και από τον φράχτη ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να εμποδίζει την παράνομη είσοδο στην επικράτεια της Ελλάδας από τη μεριά της Τουρκίας. 

Ο κρατικός μηχανισμός, όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς είναι επί ποδός και η χαρακτηριστική του φράση η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα των συνοριοφυλάκων μας να προστατεύσουν την ελληνική επικράτεια από πιθανές απόπειρες παράνομης εισόδου, ήταν: «Θα το σηκώσουμε και αυτό». Η μόνη ανησυχία των συνοριοφυλάκων, όπως τόνισε ο κ. Γιαλαμάς, είναι το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών και προσφύγων το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή. 

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων ανέφερε ότι αναμένουν τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη να μεταβεί στον Έβρο για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα. 

 

ΠΗΓΗ   lawandorder.gr