Την πρώτη φωτογραφία από τον φράχτη στον Έβρο που ετοιμάζεται από τις ελληνικές αρχές, ώστε να αποκρουστεί τυχόν νέα απόπειρα του καθεστώτος Ερντογάν να εκβιάσει την Ελλάδα με μαζική είσοδο μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης.

Την φωτογραφία συνοδεύει και τα παρακάτω κείμενο από τον κ. Καιρίδη


Έβρος: από τα λόγια στα έργα

Ο νέος μεγάλος φράχτης στον Έβρο προχωρά με ταχύτατο ρυθμό. Η φωτογραφία είναι σημερινή και αποτυπώνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Συνολικά, οι ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80% μέσα στο 2020, αποδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης Σύριζα για το χάος που επικράτησε την περίοδο 2015-2019 και που επέτρεψε στο καθεστώς Ερντογάν να εκβιάζει κατά βούληση την Ευρώπη.

Όταν υπάρχει η βούληση και η διαχειριστική επάρκεια, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα και θεαματικά προς το καλύτερο.

Πώς θα είναι στο τέλος ο φράχτης

"Ο νέος φράκτης θα είναι από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από γαλβανισμένο χάλυβα ύψους 5 μέτρων, απαρτιζόμενος από κατακόρυφες δοκούς", είχε πει στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι. "Το πάνω μέρος του φράκτη περίπου 1 μέτρο, θα απαρτίζεται από λαμαρίνα πάχους πέντε χιλιοστών, με αντι-αναρριχητική λειτουργία. Το σύνολο των μεταλλικών στοιχείων θα εδράζεται σε πασσάλους, οι οποίοι θα είναι σε βάθος 6 μέτρων μέσα στο έδαφος, επειδή η περιοχή αυτή είναι πλημμυρική" πρόσθεσε.

Ο Υπουργός ανέφερε πως έτσι θα προστατευτούν οι τοπικές καλλιέργειες αλλά και οι γειτονικοί οικισμοί από πλημμυρικά φαινόμενα. Θα εκτελεστούν ακόμα χωματουργικά έργα συντήρησης και αναβάθμισης που θα εξυπηρετούν το στρατό και την αστυνομία, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και από τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι έχουν καλλιέργειες κατά μήκος του ποταμού. Αναφερόμενος στον υφιστάμενο φράχτη ο κ . Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι έχει υποστεί φθορές και πρέπει να συντηρηθεί:

" Ο υφιστάμενος φράχτης έχει υποστεί φθορές κυρίως στο συρματόπλεγμα διότι το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε ο φράκτης το 2012 είναι ένα απλό συρματόπλεγμα. Με την πρόσφατη οργανωμένη είσοδο έχει υποστεί φθορές και χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες αποτροπής εισόδου. Θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράκτης με την προσθήκη ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος από χάλυβα ύψους 4,4 μέτρων. Το προσωπικό του ελληνικού στρατού συνέβαλε, συμβάλει και είναι εκεί καθημερινά για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης. Ακόμα κατασκευάζονται οκτώ νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια κατά μήκος του φράκτη για χρήση από τον ελληνικό στρατό. Έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιτήρηση των συνόρων. Ταυτόχρονα γίνονται εργασίες σε 57 φυλάκια του ελληνικού στρατού για επισκευές και αναβαθμίσεις.



Πηγή thetoc.gr