Επιχείρηση διάσωσης 4 λαθρομεταναστών που ήταν κρυμμένοι σε ένα μικρό οικίσκο του δασαρχείου Σουφλίου στον κάμπο του Μικρού Δερείου και όταν πλημμύρισε όλη η περιοχή εγκλωβίστηκαν εκεί, στήθηκε από τον Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ.


Την στιγμή που όλοι έτρεχαν να συγκεντρώσουν τους κατοίκους του Μικρού Δερείου στην εκκλησία για να μην κινδυνέψουν ζωές στα πλημμυρισμένα σπίτια, άκουσαν φωνές να καλούν στα αγγλικά σε βοήθεια “Help-Help” φώναζε ένας από τους λαθρομετανάστες.


Ενημερώθηκε η αστυνομία και η Πυροσβεστική που βρισκόταν έτσι και αλλιώς στην περιοχή και με το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ αλλά και βάρκες, οι διασώστες έφτασαν στο σημείο όπου ήταν κρυμμένοι αλλά φυσικά εμφανίστηκαν επειδή κινδύνευαν από τα νερά, οι 4 αλλοδαποί.


Αφού με την βάρκα έφτασαν στο σημείο του χωριού που δεν ήταν πλημμυρισμένο, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις μια και η παραμονή τους στο σημείο επί ώρες και με τόσο κρύο, μπορεί να τους προκάλεσε προβλήματα υγείας.


Φυσικά η παρουσία στο Μικρό Δέρειο των συγκεκριμένων 4 λαθρομεταναστών μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σε όσους βρέθηκαν στην περιοχή, μια και όπως έχουμε αναδείξει πολλές φορές από το Evros-news.gr, είναι συχνή η εμφάνιση λαθρομεταναστών στα χωριά της περιοχής του Σουφλίου.


 

ΠΗΓΗ   evros-news.gr