Χρυσοχοίδης: “Ήταν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα που σήμερα κάνουμε πράξη”.

Το πρώτο “βήμα” για την επίλυση ενός τεράστιου και χρόνιου προβλήματος, την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, παραχωρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την ΕΤΑΔ ακίνητο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, άνευ ανταλλάγματος, για τουλάχιστον πενήντα χρόνια, με σκοπό την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
“Με συντονισμένες ενέργειες των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα επιλύεται το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Mε σκοπό την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, το υπουργείο Οικονομικών και η ΕΤΑΔ προχωρούν στην παραχώρηση ακινήτου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, άνευ ανταλλάγματος, για τουλάχιστον πενήντα χρόνια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαιρετίζοντας την παραχώρηση του κτηρίου τόνισε: «Ήταν ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα που σήμερα κάνουμε πράξη. Η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου για τη στέγαση του Επιτελείου και των Υπηρεσιών έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης είναι κάτι που οφείλουμε στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Πρόκειται, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, για ικανοποίηση μιας αδήριτης ανάγκης οι αστυνομικές υπηρεσίες να στεγάζονται σε ένα σύγχρονο κτήριο, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικές και πιο αποδοτικές στην εκτέλεση του καθήκοντός τους. Kάνουμε όλες εκείνες τις αλλαγές και ενέργειες που είναι απαραίτητες για να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών, αλλά και να βοηθήσουμε το αστυνομικό προσωπικό στο έργο του. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σθεναρά με μεθοδικότητα προς την κατεύθυνση αυτή».
Πηγή evros-news.gr