Μέσα σε τρεις μέρες είχαν ρημάξει το νησί ανοίγοντας οκτώ καταστήματα -Ανακουφισμένοι δήλωσαν οι μαγαζάτορες του κοσμοπολίτικου νησιού

Στα χέρια της Αστυνομίας έπειτα από έρευνες οι δύο φίλοι, οι οποίοι μέσα σε ένα τριήμερο είχαν κυριολεκτικά ρημάξει τα καταστήματα της Μυκόνου και είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους καταστηματάρχες. Οι δύο άνδρες, με τακτική πρώτα κοιτούσαν το υποψήφιο κατάστημα που θα έκλεβαν για τυχόν αδυναμίες του και έπειτα το βράδυ μπούκαραν και έκλεβαν. Φυσικά προτιμούσαν τα μαγαζιά εκείνα που δεν είχαν συναγερμό καθώς ήταν πιο εύκολο να το κλέψουν.

Ενδεικτικό είναι ότι από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 του ίδιου μήνα είχαν ανοίξει οκτώ καταστήματα. Συνήθως ο 30χρονος με τον 40χρονο δράστη, πλησίαζαν τα μαγαζιά και με πέτρα έσπαγαν την τζαμαρία και έμπαιναν μέσα. Μάλιστα ο ένας παρέμενε εντός του αυτοκίνητου κάνοντας τον τσιλιαδόρο σε περιπτωση που εβλεπε αστυνομία η καποιον αλλον να ειδοποιούσε γρήγορα τον συνεργό του.

Στόχος τους ήταν πρώτα από όλα η ταμειακή μηχανή του κάθε καταστήματος και έπειτα έλεγχαν συρτάρια και ράφια για τυχόν χρήματα. Η λεία από την τριήμερη δράση τους, σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε περίπου στα 4.000 ευρώ κάνωντας τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να φοβούνται για την περιουσία τους. Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία του νησιού έφτασε σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνει τις υποθέσεις διαρρήξεων συλλαμβάνοντας τους δύο δράστες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο 40χρονος άντρας ελληνικής καταγωγής με το ψευδώνυμο «Κόκκορας» αλλά και ο 30χρονος συνεργός του επίσης ελληνικής καταγωγής είναι μόνιμοι κάτοικοι της Μυκόνου και σύμφωνα με πληροφορίες διέπρατταν τις διαρρήξεις προκειμένου να αγοράσουν την δόση τους.

Πηγή protothema.gr