Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι οδηγός με ένα μάτι ανανέωσε το δίπλωμά του ως φυσιολογικό άτομο με άριστη όραση στους δύο οφθαλμούς.


Μετά τους τυφλούς, τους ηλικιωμένους με βαριές ασθένειες με ανανεωμένες άδειες οδήγησης που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν και οι Αρχές είχαν προβεί σε συλλήψεις φαίνεται ότι τώρα η κατάσταση έχει και πάλι ξεφύγει από κάθε έλεγχο!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν διαπιστώσει κραυγαλέες περιπτώσεις κυρίως σε ανανεώσεις αδειών οδήγησης κατά τις οποίες ηλικιωμένοι οδηγοί κινούνται νόμιμα με τα οχήματά τους ενώ λαμβάνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή που απαγορεύει την οδήγηση.

Ωστόσο μία περίπτωση φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς μονόφθαλμος οδηγός ανανέωσε την άδεια οδήγησής του χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα ο υπογράφων οφθαλμίατρος διαπίστωσε ότι και τα… δύο μάτια του εξεταζόμενου έχουν άριστη όραση!

Ναι σωστά διαβάσατε ο μονόφθαλμος οδηγός φαίνεται ότι με κάποιο μαγικό τρόπο απέκτησε και δεύτερο οφθαλμό ή ο οφθαλμίατρος εξέτασε άλλον άνθρωπο ή κάποια Σχολή Οδηγών απλά χρησιμοποιώντας την σφραγίδα του ιατρού σφράγισε τα έγγραφα ανανέωσης της άδειας οδήγησης χωρίς να εξεταστεί κανείς από κανένα γιατρό!

Όπως και να έχει το θέμα ο μονόφθαλμος οδηγός που ανανέωσε την άδεια οδήγησής του είναι πολύ πιθανό να υποστεί σοβαρές κυρώσεις όπως να χάσει το δίπλωμά του ενώ τόσο ο γιατρός που φέρεται ότι έχει υπογράψει όσο και η Σχολή Οδηγών που έχει προσκομίσει τα έγγραφα ανανέωσης εκτός από αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος και άδειας λειτουργίας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι και με σοβαρές ποινικές κυρώσεις.

Όπως επισημαίνουν στελέχη από τον κλάδο των Μεταφορών: «Η κατάσταση στις άδειες οδήγησης έχει ξεφύγει εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς από τη μία είχαμε την οικονομική κρίση, μετά τον κορωνοϊό και πλέον έχουμε και τις αμέτρητες Σχολές Οδηγών που ανοίγουν με αμείωτους ρυθμούς εξαιτίας της ανεργίας. Βέβαια πολλά στελέχη από Σχολές Οδηγών αλλά και κάποιοι εξεταστές δελεασμένοι από το εύκολο κέρδος στήνουν ολόκληρες «επιχειρήσεις» που εισπράττουν τα γνωστά σε όλους φακελάκια δίδοντας στους υποψήφιους οδηγούς διπλώματα ή ανανεώνουν διπλώματα σε υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μοναδική λύση στο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί εδώ και δεκαετίες και πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο είναι να πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης χωρίς την παρουσία εκπαιδευτών από Σχολές Οδηγών και στο όχημα να βρίσκονται μόνο ο εξεταζόμενος και ο εξεταστής ή οι εξεταστές.

Όσον αφορά στις ανανεώσεις των διπλωμάτων οδήγησης τα φάρμακα να καταγράφονται όλα στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων ώστε να μην δίδεται η δυνατότητα απόκτησής τους χωρίς συνταγογράφηση με την εξόφληση μετρητοίς…»

Ωστόσο μέχρι να συμβούν τα παραπάνω κάποιες Σχολές Οδηγών ή γιατροί θα σφραγίζουν πιστοποιητικά με τα οποία θα ανανεώνουν τις άδειες οδήγησής τους σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα που δεν έπρεπε να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι κανενός οχήματος ενώ σε άλλες περιπτώσεις τυφλοί θα δουν και κάποιοι μονόφθαλμοι θα αποκτήσουν ακόμη έναν υγιή οφθαλμό…

Πηγή newsauto.gr