ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Τουρκία σε δρόμο χωρίς επιστροφή - Σαμπάχ: "Η συμμαχία με τις Η.Π.Α. έληξε - Αποτελούν Νο1 πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας για εμάς

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

“Έχει τελειώσει η συμμαχία μας, τα συμφέροντας μας είναι αντικρουόμενα. Μένει να δούμε μόνο πως θα τελειώσει όλο αυτό” αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ. Σφοδρό κύμα αντιαμερικανισμού σαρώνει πλέον την Τουρκία δείχνοντας πως δεν θα αργήσει να “σκάσει” κάτι πολύ μεγάλο στην περιοχή μας.

Μετά την Χουριέτ, την σκυτάλη έλαβε η εφημερίδα “Σαμπάχ” με τριπλό κτύπημα κατά των ΗΠΑ!

Σχεδόν το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ έχουν απασφαλίσει εναντίον των ΗΠΑ. Τούρκοι αναλυτές, καθηγητές, ΜΜΕ, έχουν βγει και κάνουν λόγο για “ολέθριες εξελίξεις” που έρχονται στην περιοχή προβάλλοντας συνεχώς βίντεο με τις μεταφορές όπλων των ΗΠΑ προς τους Κούρδους.

Ο διάσημος Τούρκος αναλυτής Yusuf Alabarda έκανε λόγο για “Μάχη της Τουρκίας εναντίον Δυτικών Μυστικών Υπηρεσιών στο Όρος Gara”.

Σαμπάχ για Τουρκία – ΗΠΑ : “Τελείωσε η συμμαχία μας – Υποστηρίζει την τρομοκρατία η Ουάσιγκτον”

Ο Χασάν Μπασρί Γιαλτσίν της εφημερίδας Σαμπάχ, ανέφερε πως “δεν είναι θέμα μόνο διπλωματικής εμπιστοσύνης. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ανοιχτά την τρομοκρατία. Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον την σχέση μεταξύ ΗΠΑ και PKK.

Το PKK είναι μια οργάνωση που βρίσκεται στην αγκαλιά των ΗΠΑ. Η πολιτική αυτή άρχισε επί Ομπάμα, δεν υποχώρησε επί Τραμπ. Είναι φανερό ότι θα επιταχυνθεί τώρα επί Μπάιντεν.

Αν νομίζετε ότι υπάρχει απλά μια κρίση στις μεταξύ μας σχέσεις, κάνετε λάθος. Σχέση εμπιστοσύνης ή κρίση εμπιστοσύνης υπάρχουν μεταξύ δύο συνεργατών.

Αλλά αν τα δύο κράτη κοιτούν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και τα εθνικά τους συμφέροντα δεν είναι συμβατά, αυτή δεν είναι απλά μια σχέση ανασφάλειας.

Η Αμερική πλέον για τις ΗΠΑ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα εθνικής Ασφαλείας.


Δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση των διμερών μας σχέσεων. Δεν το λέω για λόγους αντιαμερικανισμού. Αν το δείτε στο πλαίσιο ψυχρής ανάλυσης θα δείτε ότι τα συμφέροντα των δύο χωρών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Αυτό δεν μπορεί να λυθεί με διπλωματικές κινήσεις. Μπορεί μόνο να το διαχειριστεί κάποιος ώστε να μην ξεφύγει η ένταση. Η εξίσωση είναι απλά:

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Τουρκία βρίσκεται εκτός ελέγχου.
Η Τουρκία πιστεύει ότι οι ΗΠΑ απειλούν την εθνική της ασφάλεια. Δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη ή ομαλοποίηση των σχέσεων.

Για όσο διάστημα Τουρκία και ΗΠΑ δεν αισθάνονται απειλή από τρίτη χώρα, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει”.

Δεύτερο κτύπημα από Σαμπάχ: Έρχεται επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ

“Η Τουρκία συνεχώς αποτελεί τον στόχο της τρομοκρατίας, με επιθέσεις εναντίον πολιτών, δυνάμεων ασφαλείας από το PKK, το ISIS και άλλους.

Υπάρχει μια ατελείωτη λίστα επιθέσεων του PKK (σσ αναφέρει αρκετές).

Και όμως το Stae Department έβγαλε μια ανακοίνωση που ανέφερε “αν οι αναφορές για τον θάνατο των Τούρκων είναι αληθινές”. Με άλλα λόγια η ανακοίνωση υπονοούσε ότι οι Αμερικανοί δεν είχα πεισθεί από την δικιά μας ανακοίνωση. Είναι υπό την επιρροή του PKK.

Η ανακοίνωση του State Department μιλούσε λες και το PKK δεν έχει ιστορικό δολοφονιών πολιτών!

Αν οι ΗΠΑ δεν μπορούν να δράσουν ως σύμμαχος ακόμη και όταν υπάρχουν τέτοια εγκλήματα, αν δεν μπορούν να σταθούν στο πλάι της Τουρκίας και του τουρκικού λαού, είναι σίγουρο πως οι διμερείς μας σχέσεις θα αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις από εδώ και πέρα”.

Τρίτο κτύπημα Σαμπάχ: “Θα μας στοχοποιήσουν ως Έθνος”


87 Tούρκοι βουλευτές απάντησαν στο αμερικανικό σκάνδαλο, στην επιστολή που έστειλαν οι 54 Γερουσιαστές στον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με την Τουρκία. Οι 87 Τούρκοι βουλευτές υπενθύμισαν στον Μπάιντεν ότι οι παρατηρήσεις των 54 Γερουσιαστών δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας Τουρκίας-ΗΠΑ.

Υπογράμμισαν δε, ότι ο τουρκικός λαός πιστεύει σε συντριπτικό ποσοστό ότι η Ουάσιγκτον είναι υπεύθυνη για στρατιωτικά πραξικοπήματα και επεμβάσεις, «ειδικά για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου». Οι βουλευτές προειδοποίησαν για τις συνέπειες των πράξεων των Γερουσιαστών των ΗΠΑ σε σχέση με την FETÖ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πιο πριν, μια ομάδα Γερουσιαστών απαιτούσε από τον Μπάιντεν να “πιέσει” την Τουρκία στο όνομα της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επέκριναν δε την Τουρκία, εξέφρασαν υποστήριξη προς το PKK/YPG και μας κατηγόρησαν για την βία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το δόγμα του Τζο Μπάιντεν ” η Αμερική Επέστρεψε”
δίνει μεγάλη σημασία στις αμερικανικές αξίες στην εξωτερική πολιτική, Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το ίδιο δείχνει και η ιστορία του νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken. Θα “εργαλειοποιήσουν” την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ως “εργαλείο στρατηγικής και άσκησης εξωτερικής πολιτικής”.

Θα το κάνουν και στην Μέση Ανατολή. Αν μας στοχοποιήσουν ως Έθνος λόγω “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” τότε θα ρίξουν μόνο λάδι στη φωτιά και στο αντιαμερικανό αίσθημα του τουρκικού λαού.

Ως αποτέλεσμα, η Ουάσιγκτον που υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η FETO και το PKK θα δεχτεί ισχυρή κριτική από όλα τα κλιμάκια της τουρκικής κοινωνίας.

Στο τέλος της ημέρας, η αντιπολίτευση, επίσης θα υποστηρίξει την κυβέρνηση του Ερντογάν για λόγους προστασίας των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας, είτε πρόκειται για την Ανατολική Μεσόγειο είτε για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

Πηγή warnews247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου