ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Επιχειρήσεις κλείνουν, δομές ανοίγουν – Το επόμενο τρίμηνο παραδίδεται δομή 146 στρεμμάτων για τους αλλοδαπούς στη Σάμο

Η νέα κλειστή δομή υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Τότε και θα κλείσει οριστικά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ Σάμου.

Έτσι φαίνεται να διαγράφει η κυβέρνηση το νέο “αναπτυξιακό μοντέλο” της Ελλάδας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που μαζί με το Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφτηκαν σήμερα τη Σάμο και το εργοτάξιο της νέας δομής στη θέση Ζερβού.

Στη θέση Ζερβού του Δήμου Ανατολικής Σάμου, περίπου έξι χιλιόμετρα έξω από το Βαθύ της Σάμου, βρίσκεται το σημείο που σε λίγους μήνες θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η νέα δομή θα μπορεί να στεγάσει μέχρι και 3.000 άτομα(επισήμως μιλάνε για 1.500 άτομα) σε ένα χώρο έκτασης 146 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως το υπάρχον καμπ που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, στο Βαθύ, έχει μεν χωρητικότητα για 648 άτομα, ωστόσο σε αυτό φιλοξενούνται σήμερα 3.838 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για το κλείσιμο της παλιάς δομής στο Βαθύ με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας σημειωθεί ότι η κατασκευή του έργου αυτού πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή happenednow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου