Τον αποκαλούν εδώ και χρόνια «ο παππούς των ριφιφί». Στην πιάτσα των παρανόμων θεωρείται «χρυσοδάκτυλος» στη διάρρηξη χρηματοκιβωτίων εδώ και τουλάχιστον τρείς δεκαετίες.


Όταν πριν από λίγες μέρες στελέχη του Λιμενικού συνέλαβαν έναν 72χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δεκάδες πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, μόνο λίγοι κατάλαβαν ποιο ήταν το πρόσωπο το οποίο φορούσε χειροπέδες.

Ο 72χρονος με καταγωγή από τον Ευρυτανία ήταν παλιός γνώριμος των αξιωματικών της Ασφάλειας και ειδικότερα του τμήματος Διαρρηκτών. «Από τις αρχές του 2000 είχε το παρατσούκλι «ο παππούς των ριφιφί» παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε… προχωρημένη ηλικία. Ωστόσο, ήταν «ο καλύτερος… μακράν του δεύτερου», λέει απόστρατος αξιωματικός της Ασφάλειας που είχε ασχοληθεί με την δράση του.
Ο «παππούς» είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2002 στα… «πράσα» μαζί με δυο Ρουμάνους συνεργούς του την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη στο Περιστέρι. «Σε μια άλλη περίπτωση είχε εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλλον όμως δεν ήταν ικανοποιημένος από την μπάζα που έκανε και διέρρηξε ένα χρηματοκιβώτιο απ’ όπου άρπαξε ένα πανάκριβο χρυσό ρολόι συλλεκτικής αξίας». Ο 72χρονος άλλωστε γνώριζε πώς να κάνει τα χρηματοκιβώτια να υποτάσσονται στις ορέξεις του. Το επάγγελμα που δήλωνε ήταν ηλεκτροσυγκολλητής.

Ήταν όμως και εξαιρετικός στην παρακολούθηση. Αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του αποκάλυψαν στο astinomiko.gr ότι αν και είχαν… πολλά χιλιόμετρα στην παρακολούθηση υπόπτων, ο συγκεκριμένος ήταν μοναδικός. «Κυκλοφορούσε με λεωφορεία αλλά μέχρι να μπει και να καταλήξει στον προορισμό του έκανε εκατό βόλτες. Μας είχε καταλάβει πολύ γρήγορα και είχε τον τρόπο να μας το δείξει» λέει αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με τον «παππού».

Οι «Ράμπο» του λιμενικού έκαναν έφοδο σε δυο διαμερίσματα όπου βρέθηκαν μπροστά σε τόσα πολλά ρολόγια και κοσμήματα που νόμιζαν ότι ήταν σε κοσμηματοπωλείο. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο ο 72χρονος είχε τόσα πολλά αντικείμενα στην κατοχή του ενώ η σύζυγος του, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel, υποστήριξε ότι «είναι το χόμπι μου με τον σύζυγο μου η αγορά και η συλλογή ρολογιών από δημοπρασίες. Είναι δικά μας και έχουμε και τα απαραίτητα έγγραφα».

Στην δεύτερη έρευνα που έκαναν οι άντρες του λιμενικού στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα βρήκαν μέσα σε έπιπλο του σαλονιού, μεταξύ άλλων, «50 χρυσές λίρες, τρία χρυσά νομίσματα, δύο πλάκες χρυσού βάρους 5 γραμμαρίων, ένα πλακίδιο χρυσού βάρους 10 γραμμαρίων, ένα χρυσό βραχιόλι χειρός και τρία ρολόγια διάφορων επωνυμιών».

Σε ανακοίνωση του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ενημερώνει ότι «οι πολίτες που έχουν υποβάλει μήνυση για κλοπή ή διάρρηξη στις οικείες τους από τις οποίες έχουν κλαπεί ρολόγια (ανδρικά και γυναικεία), περιδέραια και δαχτυλίδια, να προσέρχονται στα αντίστοιχα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής που έχει υποβληθεί η μήνυση, προκειμένου να τους επιδεικνύονται οι φωτογραφίες των κλοπιμαίων. Σε περίπτωση που το κλεμμένο αντικείμενο προσομοιάζει, τότε παρακαλούνται όπως, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 210-4511343) λόγω της πανδημίας COVID 19, μεταβούν στο Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προς αναγνώρισή του».

Πηγή astinomiko.gr