«Η εμπειρία λέει ότι αυτός που οξύνει, συνήθως δεν έχει το δίκιο με το μέρος του» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Αθήνα παραμένει «προσηλωμένη» στις θέσεις της

Τις εκτός ορίων από τα διπλωματικά ειωθότα εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών ή γκρίζων ζωνών.

«Η εμπειρία λέει ότι αυτός που οξύνει, συνήθως δεν έχει το δίκιο με το μέρος του» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Αθήνα παραμένει «προσηλωμένη» στις θέσεις της.

«Εύχομαι να είναι έξαρση της στιγμής οι σημερινές δηλώσεις Ερντογάν» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης ή γκρίζων ζωνών

Σύμφωνα με τον ίδιο «περιμένουμε τους συνομιλητές μας να έρθουν στην Αθήνα. Έχουμε προτείνει ημερομηνίες και περιμένουμε την απάντησή τους» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

«Δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών ή γκρίζων ζωνών, είναι ένα θέμα που δεν συζητάμε» επεσήμανε.

Μάλιστα, δήλωσε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πολιτική που ακολουθήθηκε. «Η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη με την τακτική της, η πολιτική απειλής των κυρώσεων είχε αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχει ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Τουρκία έκατσε στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ερωτηθείς αν Αθήνα και Άγκυρα έφτασαν ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, ανησυχίας, απόλυτης επαγρύπνησης».

Ωστόσο, όπως είπε, «δεν φτάσαμε ένα βήμα πριν το επεισόδιο, γιατί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έκαναν ένα βήμα πίσω όταν έπρεπε».

Δείτε όσα είπε για την Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή tovima.gr