«Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας στις 26/02/2021».

Με την ανάρτηση στο διαδίκτυο (Διαύγεια) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με θέμα « Ανάληψη και δέσμευση πίστωσης 27.917 € για τη μίσθωση γεωτεμαχίων συνολικής έκτασης 33,5 στρεμμάτων για τις ανάγκες επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας», αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις ενέργειες για την επέκταση του Κ.Υ.Τ Φυλακίου, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνει υπόψη την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Θράκης σε μία επικίνδυνη και επιζήμια απόφαση. Αποδεικνύεται ότι ο διάλογος τόσων εβδομάδων ήταν προσχηματικός από την πλευρά της.
Η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 26/02/2021 αποφάσισε:
 Νομική διερεύνηση για την τήρηση ή μη της περιβαλλοντικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, τόσο για την υφιστάμενη δομή, όσο και για την σχεδιαζόμενη επέκταση της.
 Σύσκεψη με τους φορείς του Δήμου Ορεστιάδας, την Κυριακή 28/02/2021 και ώρα 12:00, για καθορισμό ημερομηνίας εκδήλωσης διαμαρτυρίας και όσων άλλων ενεργειών απαιτηθούν.
Η Επιτροπή Αγώνα υπενθυμίζει ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για δια ζώσης συνάντηση.
Ο αγώνας, με ενωμένη την κοινωνία της Θράκης, θα συνεχιστεί μέχρι την ανάκληση της απόφασης.

Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας
κατά της επέκτασης του Κ.Υ.Τ Φυλακίου

Πηγή