Η Σχολή Γλωσσών και Ιστορίας-Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας (DTCF) ακύρωσε τα σχέδια για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας μετά από απειλές και καταδίκη στα κοινωνικά μέσα.

Οι εκδηλώσεις, "προγραμματισμένες ως επιστημονική δραστηριότητα" και οργανωμένες από κοινού από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο ανατολικής Θράκης, μπήκαν "στον πάγο" αφότου "προκάλεσαν μια αντίληψη που υπερβαίνει τον αρχικό σκοπό", ανέφερε η σχολή σε δήλωση.

Τη Δευτέρα, χρήστες των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που έκαναν λογαριασμό στο Twitter με το όνομα "Πολιτική της Ανατολικής Μεσογείου" ξεκίνησαν μια εκστρατεία κατά των σχεδίων των πανεπιστημίων.

"Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας σε εδάφη της Ανατολίας όπου ήρωες μαρτύρησαν και το αίμα των μαρτύρων έχει ποτίσει το έδαφος είναι κατάλληλο μόνο για συκοφάντες που δεν έχουν εθνική συνείδηση", ανέφερε η ομάδα σε ένα tweet.

"Η διοργάνωση μιας ανόητης εκδήλωσης και η συμπάθεια για την ελληνική γλώσσα βάζει ένα στιλέτο στην πλάτη της κυριαρχίας των Μουσουλμάνων Τούρκων στη Δυτική Θράκη και σημαίνει ότι έχετε καταπατήσει τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θάλασσα των Νήσων (έτσι άρχισαν να αποκαλούν φανατικοί ακροδεξιοί το Αιγαίο Πέλαγος) και στην Ανατολική Μεσόγειο", είπε η ομάδα.

Πέτρος Κράνιας



Πηγή capital.gr