ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Βρετανία: Τρεις μετανάστες βρέθηκαν σε φορτηγό ψυγείο λίγο πριν πεθάνουν από ασφυξία

Οι μετανάστες κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να ενημερώσουν πως πάσχιζαν να ανασάνουν - Θεωρείται πως το φορτηγό προερχόταν από τη Γαλλία

Μνήμες Έσεξ ξύπνησε η περίπτωση τριών ανδρών που γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από την ασφυξία, ενώ βρίσκονταν κλειδωμένοι μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο στην περιοχή Μπράμπτον Χατ, στο Κέμπριτζσαϊρ.

Καθοριστικό για τη σωτηρία τους, ήταν το τηλεφώνημα που κατάφεραν να κάνουν στην αστυνομία για να αναφέρουν πως πασχίζουν να πάρουν ανάσα.

Η αστυνομία του Κέμπριτζσαϊρ που έφτασε στο σημείο και τους απελευθέρωσε, ανέφερε πως το όχημα, που πιστεύεται ότι ταξίδεψε από τη Γαλλία, εντοπίστηκε σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής, με τη βοήθεια της Αστυνομίας του Έσεξ, λίγο πριν από τις 4.30 μ.μ. την Τετάρτη.

Οι τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν ασφαλείς και χωρίς να έχουν τραυματιστεί, ενώ οι υπηρεσίες μετανάστευσης θα φροντίσουν για την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κέμπριτζσαϊρ δήλωσε ότι ο οδηγός δεν συνελήφθη.

«Ιστορίες όπως αυτή μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά επισημαίνουν ότι η δουλεία και η εμπορία ανθρώπων είναι πραγματικές και η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού» πρόσθεσε.

Πηγή protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου