Ιωάννινα: Συνέλαβαν έξι μετανάστες με πλαστά χαρτιά

Δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη - Είχαν προμηθευτεί τα έγγραφα από περιοχή στην Αθήνα


Στα ίχνη κυκλώματος που διαθέτει προς πώληση πλαστά ταξιδιωτικά ή νομιμοποιητικά έγγραφα σε μη νόμιμους μετανάστες οδηγεί η σύλληψη έξι αλλοδαπών, μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε πέντε αλλοδαπούς, όταν είδε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. να του κάνουν σήμα να σταματήσει για έλεγχο πάτησε γκάζι και προσπάθησε να διαφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο 7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, όπου συνελήφθησαν οι έξι επιβάτες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ άλλοι τρεις έδειξαν δελτία αιτούντος διεθνή προστασία που αποδείχθηκαν πλαστά. Μάλιστα, παραδέχθηκαν ότι τα είχαν προμηθευτεί έναντι 200 ευρώ το καθένα από περιοχή της Αθήνας, στην οποία επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για να εντοπιστεί το κύκλωμα που τα διαθέτει.

Στους έξι αλλοδαπούς επιβλήθηκαν πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr