Η κατάσταση με την παρουσία λαθρομεταναστών εξακολουθεί να παραμένει έντονα προβληματική στον Έβρο, ιδιαίτερα στα χωριά του ορεινού όγκου του Σουφλίου, όπου κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, προκαλώντας φόβο και κάποιες φορές και τρόμο.

Το ΒΙΝΤΕΟ που δημοσίευσε και χθες το Evros-news.gr και δείχνει λαθρομετανάστες να έχουν εντοπίσει το αυτοκίνητο που άφησε επίτηδες έξω από το χωριό Μεγάλο Δέρειο διακινητής, είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Περνούν είτε από τον ποταμό Έβρο, είτε μέσω της Βουλγαρίας στην συγκεκριμένη περιοχή, μπαίνουν σε παρατημένα σπίτια ή αποθήκες και ποιμνιοστάσια, στήνουν πρόχειρους καταυλισμούς και ο κόσμος είναι σε απόγνωση.

Η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν καταργήθηκε το ειδικό στρατιωτικό κλιμάκιο που αποτελούνταν από στελέχη της 50ης Ταξιαρχίας “ΑΨΟΣ” του Σουφλίου και ήταν επιφορτισμένο να κινείται στον ορεινό όγκο και τα χωριά που υπάρχουν εκεί και να επεμβαίνει άμεσα, συνδράμοντας το έργο της αστυνομίας. Μάλιστα ήταν τόσο σημαντική η συνεισφορά του στην μείωση της παρουσίας των λαθρομεταναστών, που οι κάτοικοι και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ρούσσας Χουσείν Τοπάλ Εμίν είχε αποστείλει και ευχαριστήρια επιστολή στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από την παρουσία του στρατού. Αποδέκτης ήταν ο τότε Διοικητής της 5οης Ταξιαρχίας Παναγιώτης Καβιδόπουλος, που στη συνέχεια μετατέθηκε στο Πεντάγωνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ

Π.Συριτούδη, καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο

Δυστυχώς, όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Σουφλίου που ζουν καθημερινά το οξύτατο πρόβλημα, λίγο μετά από όσα έγιναν τον Μάρτιο στις Καστανιές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, αποφάσισε την κατάργηση του συγκεκριμένου στρατιωτικού κλιμακίου. Έτσι έμειναν να ασχολούνται μόνο οι Συνοριοφύλακες και γενικότερα οι αστυνομικοί, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δεν μπορούν να καλύψουν όλη αυτή την περιοχή.

Στον κ.Συριτούδη καταλογίζουν λοιπόν την εξαιρετικά αρνητική γι’ αυτούς εξέλιξη, αλλά και στον Ταξίαρχο κ.Μπακιρτζή που ανέλαβε Διοικητής πέρυσι στην 50η Ταξιαρχία και δεν έφερε αντίρρηση. Όπως μάλιστα λένε, αν σε λίγες ημέρες που θα γίνουν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία ο Ταξίαρχος κ.Συριτούδης παραμείνει στη θέση του, το πρόβλημα με την μεγάλη παρουσία λαθρομεταναστών στην περιοχή του ορεινού όγκο, θα συνεχίσει να είναι πολύ σοβαρό. Σκέφτονται μάλιστα να φτάσουν όχι μόνο μέχρι τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη που υπηρέτησε παλαιότερα στο Σουφλί και γνωρίζει την περιοχή, αλλά και σε αποστολή επιστολών στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Πηγή evros-news.gr