Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και συνελήφθησαν.

Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ο Ιρακινός οδηγός διακινητής και οι 5 Σύριοι διακινούμενοι μετανάστες στο μπλόκο που έστησαν οι άνδρες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας τα ξημερώματα Σαββάτου (20-2-2021) στην Π.Ε.Ο. Βέροιας – Κοζάνης. 

Πριν καν αντιληφθούν τι είχε συμβεί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν διακινητή και διακινούμενους και τους οδήγησαν στον Εισαγγελέα Βέροιας με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τ.Δ.Μ. Ημαθίας.

Τον τελευταίο χρόνο, τα κυκλώματα διακινητών οδηγούν τους μετανάστες με οργανωμένα δρομολόγια από τον Έβρο σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία αυξάνοντας κατακόρυφα τις ταρίφες για τον κάθε μετανάστη που θέλει να φτάσει στην Δυτική Ελλάδα και από εκεί μέσω των ίδιων κυκλωμάτων ή άλλων που δραστηριοποιούνται σε Ιταλία και Αλβανία να οδηγηθούν παράνομα στη κεντρική Ευρώπη. 

Τα κυκλώματα έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις ταρίφες αφού με την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω covid-19 οι διακινήσεις γίνονται ακόμη πιο δύσκολες. Σχεδιάζονται πολύ πιο οργανωμένα για να μπορέσουν να ξεφύγουν από τα μπλόκα της Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής.

Αξιοσημείωτο είναι πως δυνάμεις του frontex δραστηριοποιούνται από την πλευρά της Αλβανικής μεθορίου μαζί με την Αλβανική Αστυνομία στα ελληνοαλβανικά σύνορα επιτηρώντας και αποτρέποντας τους μετανάστες να εισέλθουν παράνομα από την Ελλάδα προς Αλβανία, εκθέτοντας πολλές φορές την Ελληνική πλευρά.

Bordernews.gr