Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας

Αντικείμενο της παρέμβασης του κ. Ντούμα ήταν η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και η επάνδρωσή της από ειδικούς φρουρούς οι οποίοι θα προσληφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τα ανακριτικά καθήκοντα τα οποία θα παραχωρήθούν στους συγκεκριμένους ειδικούς φρουρούς, τόνισε πως σε αυτά θα πλαισιώνονται από έμπειρους αξιωματικούς της αστυνομίας οι οποίοι θα συνεπικουρήσουν στο έργο αυτό. Ο λόγος που, όπως τόνισε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, οι άνδρες και οι γυναίκες που θα αναλάβουν την αστυνόμευση εντός των πανεπιστημίων, πρέπει να έχουν ανακριτικά καθήκοντα, είναι γιατί θα είναι αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες των όποιων παραβατικών συμπεριφορών διαπιστωθούν και επίσης θα συλλέγουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τα συμβάντα.

Ζήτησε επίσης ο κ. Ντούμας οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί οι οποίοι διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο να πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια.

Ειδική αναφορά έκανε επιπλέον στις αντιρρήσεις που υπάρχουν, τόσο από πολιτικές δυνάμεις όσο και από συνδικαλιστικές παρατάξεις στην πρόσληψη των ειδικών φρουρών για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι αντίστοιχες αντιρρήσεις υπήρχαν και πριν από 20 χρόνια όταν συστάθηκε το σώμα αυτό και τώρα, η αποδοχή της κοινωνίας και η αποτελεσματικότητά του είναι πλήρως αποδεκτή. Ως παράδειγμα ανέφερε την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ η οποία επανδρώνεται από ειδικούς φρουρούς και η οποία εκτός της καθολικής κοινωνικής αποδοχής, έχει προσφέρει είκοσι νεκρούς εν ώρα καθήκοντος στην προσπάθεια να υπηρετηθεί ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και η δημόσια ασφάλεια.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Ντούμα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής:

Πηγη awandorder.gr