Μαθήματα νέων ελληνικών σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών «Απόστολος Παύλος», των οποίων δεν είναι μητρική τους γλώσσα προσφέρθηκε να παραδώσει εθελοντικά η δασκάλα του σχολείου Κατερίνα Σαμαρά. Την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία ανακοίνωσε η κα Σαμαρά στο Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής Γλώσσας!
Στόχος όπως εξήγησε είναι να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την ελληνική γλώσσα οι γονείς ώστε να γίνει καλύτερη η παρακολούθηση της μελέτης των μαθητών, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην ευχερέστερη επικοινωνία κι ένταξη των οικογενειών στις τοπικές κοινωνικές και στις μορφωτικές δράσεις.

«Η Δημοτική Αρχή επαινεί κι ενθαρρύνει την συμβολική, αλλά και πολύ ουσιαστική αυτή κίνηση. Ευχαριστώ θερμά την κα Σαμαρά για την φιλόγλωσση σκέψη και πρότασή της, την οποία ενθέρμως υποστηρίζω και τον Σύλλογο “Φίλοι Οινουσσών” για τη φιλοξενία του σχολείου στην αίθουσα “Μαρίας Π. Λαιμού”», σημείωσε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, ευχόμενος καλή επιτυχία!