Το νέο βαθμολόγιο για τους αστυνομικούς, αξιωματικούς και χαμηλόβαθμο προσωπικό, σήκωσε τους τελευταίους μήνες μεγάλη συζήτηση. Αμφισβήτηση, αντεγκλήσεις, δυσπιστία για και προς όλους.


Το bloko.gr δημοσιεύει σήμερα το πρώτο μέρος από το επίμαχο σ.ν., προκειμένου το αναγνωστικό κοινό να σχηματίσει ακριβή γνώμη και γνώση για το τι μέλλει γενέσθαι. Η γενική διαπίστωση είναι, όπως προφανώς προκύπτει, είναι πως η πρόθεση είναι ν’ αποκτήσουν όλοι ένα βαθμό πάνω. Το πρόβλημα όμως είναι η οικονομική αποτίμηση, καθώς κατ’ άλλους το κόστος εφαρμογής ανέρχεται σε περίπου 15.000.000 ευρώ, κατ΄άλλους φτάνει στα 40.000.000, με αποτέλεσμα και με δεδομένο πως δεν έχει αυξηθεί ο ετήσιος αστυνομικός προϋπολογισμός να καθίσταται υπό εξέταση από το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο η αναθεώρηση του. Εάν δε συνυπολογιστούν οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μ’ ένα επαλαμβάνουμε παγωμένο και παγιωμένο προϋπολογισμό, το πρόβλημα γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

Διαβάστε σήμερα το πρώτο μέρος και θ’ ακολουθήσουν δημοσιεύματα για την εξέλιξη των αστυφυλάκων ανακριτικών καθηκόντων, των μη ανακριτικών και αρκετές διατάξεις με πολύ ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις.













ΠΗΓΗ   uniformnews.gr