Η… επέλαση των λαθρομεταναστών στα χωριά του νομού Έβρου και οι βανδαλισμοί τους καλά κρατούν, είτε εισβάλλουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία μέσω του ποταμού, είτε έρχονται μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά από τις φωτογραφίες και τα όσα δημοσίευσε έντονα απογοητευμένος ο Χρήστος Ματουσίδης από τα Δίκαια, για τις καταστροφές που έγιναν στο εγκαταλελειμμένοι Επιτηρητικό Φυλάκιο (Ε.Φ) “Ω”, που βρίσκεται στα Πετρωτά Τριγώνου Ορεστιάδας, στα σύνορα με την Βουλγαρία. Ο ίδιος, μαζί με μια ομάδα κυνηγών από την περιοχή, το είχαν ανακαινίσει και εφοδιάσει με έπιπλα, προκειμένου οι ίδιοι αλλά και όποιοι άλλοι κυνηγοί και φυσιολάτρες επισκέπτονταν την περιοχή, να έβρισκαν έναν φιλόξενο χώρο για μια… ανάσα. Δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες από εκείνη την αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Σήμερα που το επισκέφθηκε το βρήκε σε… μαύρα χάλια, αφού κάποιοι προκάλεσαν καταστροφές και βανδαλισμούς. Ποιοι; Αν κρίνουμε από τα σκουπίδια που παράτησαν και είναι τουρκικά προϊόντα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες που πέρασαν από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας στην χώρα μας, εκτός αν ήρθαν από τον ποταμό Έβρο και κινούνταν σε εκείνη την περιοχή παράλληλα με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για να μην πέσουν πάνω σε αστυνομικά μπλόκα.

Άσχετα με ποιον τρόπο ήρθαν, δυστυχώς το καταστροφικό αποτέλεσμα που προκάλεσαν δεν αλλάζει και δημιούργησε απόλυτα δικαιολογημένα θλίψη και απογοήτευση στον κ.Ματουσίδη, που στην καταγγελία του επισημαίνει:

“Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 , όταν μια ομάδα κυνηγών (στην οποία είχα την χαρά και την τιμή να συμμετέχω) έκανε αφιλοκερδώς μια προσπάθεια να “τακτοποιήσει” ένα τμήμα του εγκαταλελειμμένου Ε.Φ. “Ω” στα Πετρωτά Έβρου , έτσι ώστε να είναι επισκέψιμο-φιλόξενο για τους κυνηγούς , τους περιπατητές , τους λάτρεις της φύσης και γενικά για όλο τον κόσμο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά (δεν πέρασαν και πολλά χρόνια), την χαρά που είχαμε τότε , μόλις ολοκληρώθηκε και άρχισε να παίρνει την εικόνα που φαίνεται στις δύο πρώτες φωτογραφίες. Δυστυχώς η χαρά αυτή δεν κράτησε για πολύ, όπως δείχνουν οι επόμενες φωτογραφίες!
Κατά την σημερινή μου επίσκεψη λοιπόν σήμερα 21-2-2021 , βρέθηκα έκπληκτος μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα.

Απ’ ότι φαίνεται η λαθροεπέλαση καλά κρατεί ! ! ! Φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες με τα σκουπίδια από τούρκικα προϊόντα, ότι εκεί μέσα “κάποιοι” βρήκαν άσυλο για να περάσουν κάποια παγωμένη βραδιά, χωρίς φυσικά να σεβαστούν τίποτα!
Το πως βρέθηκαν τούρκικα σκουπίδια, ενώ το “Ω” βρίσκεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα… νομίζω ότι “κάποιοι” το ξέρουν πολύ καλά!!!!

Δεν μπορώ να γράψω άλλα , θα έπρεπε , όμως δεν μπορώ γιατί με “πνίγει” η θλίψη και η στεναχώρια”, επισημαίνει ο Χρήστος Ματουσίδης.
Το Evros-news.gr αφιερώνει και αυτό το θέμα στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τις γνωστές… ανοησίες που επαναλαμβάνει, πως αν επεκτείνει το ΚΥΤ Φυλακίου σε χωρητικότητα 1.500 θέσεων, θα υπάρχει χώρος για να πηγαίνουν εκεί οι λαθρομετανάστες. Και τώρα άδειο είναι κατά τα 2/3 τουλάχιστον, αλλά οι… εισβολές, επελάσεις και βανδαλισμοί στα διάφορα μέρη του νομού Έβρου, όπως εν προκειμένω στα Πετρωτά ή στο Μεγάλο Δέρειο που πολλές φορές αναδείξαμε, καλά κρατούν. Ανάγκη από καλύτερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων του έχει ο Έβρος και όχι τις υπερδομές Μηταράκη και Κυβέρνησης, επειδή πρέπει ντε και καλά να… κονομήσουν τρεις-τέσσερις αθηναϊκές και ντόπιες εταιρείες.

Πηγή evros-news.gr